Home > Diverse > 10 trucuri pentru păr sănătos și îngrijit

10 trucuri pentru păr sănătos și îngrijit

///
Comments are Off
10 trucuri rapide pentru un păr îngrijit

Trucuri pentru păr sănătos și îngrijit. Ce trebuie să știi pentru a avea un păr frumos, bogat, strălucitor și sănătos. Trucuri rapide de îngrijire a podoabei capilare.

Trucuri pentru păr sănătos și îngrijit

Părul, podoaba capilară a tuturor femeilor, poate fi piesa de rezistență prin care puteți  atrage toate privirile. Un păr îngrijit, frumos și sănătos necesită atât o atenție specială, cât şi cunoașterea şi respectarea unor trucuri.

Iată care sunt sfaturile Ronei Berg, autoarea cărții Rețete de frumusețe”, pentru toate femeile care țin să aibă un păr îngrijit.

Volum pentru părul moale

Dacă aveți părul foarte moale şi lipsit de volum, este indicat să folosiți întâi balsamul, apoi să aplicați șamponul. Astfel, părul dumneavoastră va căpăta volum.

Rădăcini grase și unsuroase

Dacă aveți părul gras, amestecați părți egale de loțiune tonică care să nu conțină alcool, cu apă. Amestecați foarte bine și puneți-o într-un recipient cu pulverizator. Aplicați apoi pe rădăcina firului de păr. Puteți să vă masați rădăcinile cu puțină pudră de talc, asta dacă aveți părul blond, întrucât nu se va vedea, iar pentru părul închis la culoare puteți folosi pudră bronzantă, cu care vă veți masa ușor rădăcinile părului. Acest truc fiind cea mai la îndemână soluție în situațiile critice, când nu aveți timp la dispoziție pentru a vă spăla părul. De asemenea, puteți opta pentru un șampon uscat.

Părul gras

Uleiul de arbore de ceai sau uleiul de rozmarin sunt excelente pentru absorbția excesului de sebum. Amestecați în palmă o picătură din aceste uleiuri cu șamponul pe care-l folosiți, apoi spălați părul. Aceste uleiuri sunt un bun astringent pentru excesul de grăsime de pe păr. Puteți, de asemenea, să folosiți un șampon cu ulei de arbore de ceai. De asemenea clătirea părului cu infuzie de rozmarin, constituie un excelent tratament împotriva căderii părului.

Truc pentru a evita apariția excesului de sebum

Folosiți în primul rând un șampon special pentru păr gras, dar în loc să vă masați scalpul, apăsați cu buricele degetelor și nu atingeți scalpul cu peria când vă pieptănați părul, deoarece în felul acesta veți stimula glandele care vor produce mai mult sebum.

Pentru evitarea îngrășării părului, clătiți-vă părul cu o cană de ceai de mentă.

Părul îmbâcsit de mirosuri – trucuri pentru păr sănătos

Dacă ați intrat în  bucătării sau spații unde vă puteți îmbâcsii părul cu diverse mirosuri, puteți să aplicați câteva picături sau să pulverizări din parfumul dumneavoastră în palme şi frecați-le, apoi treceți palmele prin păr. Mirosul neplăcut se va diminua sau chiar va dispărea. Nu aplicați parfum direct pe păr.

Pentru părul încâlcit

Folosiți balsam de păr când sunteți sub duș. Lăsați să acționeze pe păr timp de trei minute, apoi pieptănați-l, țineți dușul deasupra capului și lăsați să curgă apa peste el, ținând capul drept.

Părul electrizat- trucuri pentru păr sănătos

 Uscați-vă părul cu un prosop, prin tamponarea cu el, după ce l-ați spălat și apoi aplicați balsamul, în acest fel părul va absorbi mult mai bine balsamul și nu se va mai electriza.

Părul creț sau umflat

Dacă părul dumneavoastră are tendința de a se încreți sau de a fi foarte umflat, mătăsos și voluminos, folosiți un șampon și un balsam hidratante, pentru păr uscat. Puteți să folosiți o cremă pentru păr, pe care o veți aplica pe părul umed.

Părul ars- trucuri pentru păr sănătos

Încercați să nu folosiți mereu, când vă spălați părul, uscătorul de păr sau placa. Indicat este să-l uscați în mod natural sau cel puțin să nu folosiți uscătorul la temperatură ridicată, iar înainte de a-l usca sau aranja cu placa, folosiți neapărat o soluție ce protejează de căldură. Există spray-uri speciale, antitermice pentru păr, astfel veți avea un păr îngrijit.

Părul aspru și tern

Este indicat să fie masat cu ulei de măsline, peste care aplicați o cască pentru păr. Lăsați să acționeze și dați cu aer cald peste el, cu ajutorul uscătorului de păr. În felul acesta se va fixa umezeala în cuticulele părului, după 20 de minute spălați cu șampon și aplicați un balsam.

Aceeași autoare ne sfătuiește să nu aplicăm niciodată produsele de coafare direct pe păr. Acestea trebuie întâi aplicate în palme și apoi pe păr.

De asemenea, ne sfătuiește să nu ținem mult timp uscătorul de păr într-un singur loc, când ne uscăm părul, acesta trebuie mișcat, pentru a nu-l arde și distruge. Recomandă să se folosească un ulei special de păr, ce se va aplica pe el umed, pentru hidratarea acestuia şi păstrarea aspectului de păr îngrijit.

 

 

 

Facebook Comments
You may also like
Vitamine pentru păr
Vitamine pentru păr. Ce trebuie să consumi pentru un păr sănătos
Măştile cu efect de scrub te ajută să obții o piele de invidiat
Măşti cu efect de scrub, te ajută să obții o piele de invidiat
Cosmetice cu minerale de la Marea Moartă, lansate recent în România
Cosmetice cu minerale de la Marea Moartă, lansate recent în România (P)
Ulei de cocos, 6 întrebuințări pe care le are în cosmetică
Ulei de cocos, 6 întrebuințări pe care le are în cosmetică