Home > Destinații > 9 motive să ne mândrim cu România

9 motive să ne mândrim cu România

///
Comments are Off
9 motive să ne mândrim cu România

Motive să ne mândrim cu România. De multe ori auzim despre faptul că avem numeroase motive să ne mândrim cu România. În acest articol am ales să vă prezentăm nouă motive dintre acestea.

Motive să ne mândrim cu România

1. În Maramureș se află cea mai înaltă biserică de lemn din lume, Mănăstirea Peri-Săpânța, fiind totodată unul dintre lăcaşurile de cult reprezentative din întreaga zonă. Biserica este înscrisă în Cartea Recordurilor, având o înălțime de 78 de metri şi o turlă prin care se remarcă şi datorită căreia mănăstirea se face vizibilă de la 5 km distanță.

Citește și: Maramureșul, un loc de poveste

Aceasta a fost înființată în anul 1997, la hotarul satului Săpânța, în apropierea graniței cu Ucraina, pe malul Tisei. Iar construcția ei propriu-zisă a fost realizată între anii 1998 şi 2003. Reprezintă un punct de atracție turistică foarte important cu care putem să ne mândrim cu România.

manastirea-peri-sapanta

Motive să ne mândrim cu România – Cimitirul Vesel

Tot aici, în Săpânța, se află și Cimitirul Vesel, renumit în lume pentru unicitatea lui, constituie un real motiv pentru care să ne mândrim cu România. Localitatea este atestată documentar din anul 1373. Cimitirul Vesel datează din anul 1935 și constituie opera artistului, sculptorului, pictorului și poetului popular Ioan Stan Pătraș.

Citește și: Cimitirul Vesel, un cimitir-muzeu unic în lume

Opera sa a fost continuată de ucenicul artistului, Dumitru Pop. Acest muzeu în aer liber are opt sute de monumente de artă populară. Unicitatea lui este dată de faptul că pe fiecare cruce vopsită în albastru este scris un epitaf în versuri. Acesta descrie viața și ocupația celui ce zace sub cruce. Toate acestea fac din el o atracție turistică unică în lume.

Citește și: Cum arată, astăzi, fetița al cărei portret apare în cea mai premiată fotografie din lume. A devenit o domnișoară superbă

romania-motive-de-mandrie

Biserica Neagră din Brașov

Biserica Neagră din Braşov are cea mai mare orgă din Europa, formată din 4000 de tuburi. A fost construită de celebrul constructor de orgi din Berlin, Carl August Buchholz, între anii 1836 şi 1839. Se spune despre ea că ar fi singura orgă Buccholz care se păstrează încă în forma ei originală.

Citește și: Personalități feminine din România care au scris istorie

romania motive de mandrie

Sursa foto: istorie-pe-scurt.ro

Statuia lui Decebal

Statuia lui Decebal, ultimul rege al Daciei, aflată pe malul stâncos al Dunării, este cea mai mare sculptură în piatră din Europa. Fiind un basorelief ce are o înălțime de 55 de metri. Este situată între localitățile Eşelnița şi Dubova, la aproximativ 20 de kilometri de oraşul Orşova.

Citește și: Locuri de vizitat în România. Unde să mergi vara aceasta în concediu

Aici natura a format un peisaj mirific între România și Serbia, cunoscut sub denumirea  La Cazane. Statuia are 55 de metri înălțime şi 25 lățime, lungimea ochilor de 4,3 metri, iar nasul are o lungime de 7 metri şi o lățime de 4 metri. Sculptura a fost realizată între anii 1994 şi 2004, de către 12 arhitecţi, iar ideea construcției îi aparține omului de afaceri Iosif Constantin Drăgan.

romania motive de mandrie

Palatul Parlamentului

Palatul Parlamentului este cea mai scumpă clădire administrativă civilă din lume şi cea mai grea clădire, iar ca mărime a suprafeței este a doua, dupa Pentagon. Are 9 nivele la suprafață şi 9 nivele subterane, conform World Records Academy.

Citește și: Palatul Parlamentului, simbol românesc cu trei recorduri mondiale

Are aproximativ 1000 de încăperi, dintre care 440 de birouri, 30 de săli şi saloane, patru restaurante, trei biblioteci, două parcări subterane şi o sală de concerte. Aceasta a fost construită sub coordonarea arhitectului-şef Anca Petrescu, la ordinul lui Nicolae Ceauşescu. Ceremonia începerii construcției a avut loc la data de 25 iunie 1984.

romania-motive-de-mandrie-2

Motive să ne mândrim cu România -Transfăgărășanul

Transfăgărăşanul, DN 7C, este declarată cea mai spectaculoasă şosea montană din lume, conform celor de la Top Gear. A fost construită între anii 1970 şi 1974 şi leagă Muntenia de Transilvania.

Lacul Bicaz

Străbate cea mai înaltă grupă montană din țară, Munții Făgăraş din Carpații Meridionali. Atinge lângă tunelul de la Bâlea Lac o altitudine de 2042 metri, clasându-se pe locul doi în clasamentul şoselelor alpine de la noi, după Transalpina. Este un punct turistic important şi un motiv în plus să ne mândrim cu România.

Citește și: România, premiere

9-motive-de-mandrie

Motive să ne mândrim cu România -Transilvania

Transilvania a fost declarată de către Lonely Planet, cea mai mare editură de ghiduri de călătorie din lume, deţinută de trustul BBC Worldwide, ca fiind regiunea turistică numărul unu din lume în anul 2016 pentru a fi vizitată. Autorii ghidului descriu ca puncte de atracţie Sighişoara şi Sibiu, dar şi Munţii Carpaţi. Sighişoara este considerat unul dintre cele mai bine conservate oraşe medievale din Europa.

Citește și: Legenda fantomei din Cetatea Ardud. Ce lucruri stranii au loc în subteranele vestigiului

9-motive-sa-ne-mandrim-cu-romania, Catelul Corvinilor

Castelul Corvinilor zis și Castelul Huniazilor

Cetatea Făgăraș

Cetatea Făgăraş ocupă locul 2 într-un Top 10, realizat în anul 2015 de către Hopper, un site dedicat planificării călătoriilor, conform huffingtonpost.com, în care sunt comparate cele mai apreciate castele din lume,  din punct de vedere arhitectural. Despre această cetate se spune că este printre cele mai mari şi mai bine conservate cetăţi feudale din estul Europei.

Citește și: Cascada Bigăr

romania-motive-de-mandrie, Cetatea Făgăraș

Cetatea Făgăraș

Castelul Peleș

Castelul Peleş din Sinaia nu este doar cel mai spectaculos castel din România, dar şi unul dintre cele mai uimitoare castele din toată Europa. A fost construit de primul rege al României, Carol I. De asemenea, a fost primul castel european luminat în întregime de curent electric.

Citește și: Castelul Peleș, o perlă arhitecturală

Acum este muzeu și este unul dintre cele mai importante edificii istorice ale țării noastre, cât și unul dintre cele mai frumoase castele din Europa, având o arhitectură valoroasă prin designul artistic pe care îl are, unicitatea și atenția acordată detaliilor.

Citește și: Oamenii care aduc cinste țării și fac România Frumoasă. Premii obținute de români pe podiumul din Dubai

Castelul Peleș, motive să ne mândrim cu România

Castelul Peleș/ Sinaia

 

 

 

 

Facebook Comments
You may also like
Desculți Prin Dumbravă sau regăsirea lucrurilor simple și frumoase - un eveniment marca Dumbrava Vlăsiei în colaborare cu Radio România Cultural
Desculți Prin Dumbravă sau regăsirea lucrurilor simple și frumoase – un eveniment marca Dumbrava Vlăsiei în colaborare cu Radio România Cultural
cea mai urâtă femeie din lume, pentru a-și salva copiii
Povestea tragică a unei mame care a ales să fie considerată cea mai urâtă femeie din lume, pentru a-și întreține copiii
Teorii ale conspirației. Ce s-a întâmplat la World Trade Center sau cu Prințesa Diana
Teorii ale conspirației. Ce s-a întâmplat cu Prințesa Diana sau la World Trade Center
Curiozități despre orașul Pompei, înghițit de erupția vulcanului Vezuviu
Curiozități despre orașul Pompei, acoperit de erupția vulcanului Vezuviu