Home > Diverse > Alimentele care trebuie evitate pentru a preveni deteriorarea rinichilor

Alimentele care trebuie evitate pentru a preveni deteriorarea rinichilor

///
Comments are Off
Alimentele care trebuie evitate pentru a preveni deteriorarea rinichilor

Alimentele care trebuie evitate pentru a preveni deteriorarea rinichilor.

Rinichii sunt două organe în formă de fasole, fiecare cam de dimensiunea unui pumn, situate chiar sub cutia toracică, una pe fiecare parte a coloanei vertebrale. Aceștia sunt organe esențiale în funcțiile homeostatice, cum ar fi reglarea electroliților, menținerea echilibrului acido-bazic și reglarea tensiunii arteriale. Sunt responsabili pentru eliminarea deșeurilor, medicamentelor și toxinelor prin urină.

Unele alimente pun mult mai multă presiune pe rinichi și îi deteriorează. Dacă urmați o dietă bună, puteți evita această problemă. Iată câteva alimente care vă afectează rinichii.

Carnea roșie

Carnea roșie se află printre alimentele care pot afecta grav rinichii, ceea ce crește riscul de boli renale și, în cele din urmă, insuficiența renală, sugerează un studiu amplu. Este o sursă valoroasă de aminoacizi esențiali și micronutrienți. Corpul nostru are nevoie de proteine ​​pentru a crește mușchii. Dar metabolizarea în rinichi este o provocare. Aportul de carne roșie poate duce la creșterea producției de toxine uremice și la creșterea riscului cardiovascular. Aportul ridicat de carne roșie este asociat cu un risc crescut ce poate provoca formarea de celule numite macrofage, în țesutul renal. Acest lucru dăunează în cele din urmă rinichilor și duce la acumularea de reziduuri acide în organism.

Alcoolul

Rinichii au probleme cu filtrarea toxinei din alcool. Dacă beți prea mult, dați tulpina acelor organe în formă de fasole. Mai mult de două băuturi pe zi vă pot crește șansele de a avea tensiune arterială crescută. Consumul cronic poate provoca, de asemenea, boli de ficat. Rata fluxului de sânge către rinichi este de obicei menținută la un anumit nivel, astfel încât rinichii să poată filtra bine sângele. Alcoolul te poate deshidrata. Deci, este important să beți mai multă apă după consumul de băuturi.

Sare de masă

Sodiul este un electrolit esențial care ajută la menținerea echilibrului apei din celule. De asemenea, ajută la menținerea nivelurilor stabile ale tensiunii arteriale. O dietă bogată în sare va modifica acest echilibru de sodiu, determinând rinichii să aibă funcții reduse și să elimine mai puțină apă, rezultând o tensiune arterială mai mare. Acest lucru pune presiune pe rinichi și poate duce la boli de rinichi.

Iaurtul, alimentul ideal pentru un tract digestiv sănătos

Cofeina

Cofeina crește riscul bolilor renale și scade funcția renală. Este un stimulent bun, astfel încât accelerează fluxul de sânge și crește tensiunea arterială. De asemenea, duce la deshidratarea corpului. Cu toate acestea, consumul moderat al cantității de cafea pe care o consumați este o idee bună. Ideal este să se consume mai puțin de trei cafele pe zi.

Băuturi sodice și băuturi energizante

Conform unor noi cercetări, consumul de băuturi răcoritoare cu zahăr și cofeină poate crește riscul de boli de rinichi. De obicei conține apă carbogazoasă, îndulcitor și aromă naturală sau artificială. Ceea ce nu este recomandat pentru sănătatea și ar trebui evitat obiceiul de a le consuma. Poate provoca hipertensiune arterială care vă va afecta țesutul renal, afectând funcția renală.

Îndulcitori artificiali

Este un înlocuitor al zahărului și un aditiv alimentar care oferă un gust dulce, ce se regăsește în băuturile fără zahăr. Îndulcitorii artificiali pot declanșa o creștere a insulinei. Acest lucru vă poate afecta rinichii. Puteți folosi mierea naturală ca înlocuitor.

Produse lactate

Produsele lactate pot fi un plus pentru sănătate, dar nu trebuie consumate în exces. Alimentele acestea conțin cantități mari de calciu, potasiu și proteine ​​și consumul ar trebui să fie limitat. Prea mult calciu poate duce la afecțiuni renale, formându-se pietre la rinichi. De asemenea, rinichii suprasolicitați nu vor putea procesa deșeurile de proteine .

Alimentație neecologică

Alimentele neecologice conțin mari cantități de reziduuri otrăvitoare de pesticide. Acestea nu dispar prin spălare, deoarece pătrund în fruct. Odată ingerat în corpul nostru este imposibil să procesăm aceste substanțe chimice. Aceste reziduuri de pesticide vă pot afecta rinichii prin oxidare. Deci, este mai bine să vă schimbați stilul de viață cu alimente naturale organice.

 

sursa: buzznoble.com

 

 

Facebook Comments
You may also like
Lentilele de contact, mituri demontate despre purtarea lor
Mituri demontate despre purtarea lentilelor de contact. Tot ce trebuie să știi despre aceste accesorii necesare
Câți pași trebuie să faci zilnic pentru a te menține în formă. Concluzia cercetătorilor în urma unui studiu
Câți pași trebuie să faci zilnic pentru a reduce riscul decesului timpuriu. Cercetătorii demontează mitul celor 10 mii de pași pe zi
Riscul de a dezvolta demență ar putea fi redus prin consumul unei băuturi
Riscul de a dezvolta demență ar putea fi redus prin consumul unei băuturi
Simptome ale unui ficat bolnav. Cum este afectat organismul și ce trebuie să faci pentru refacerea acestui organ
Simptome ale unui ficat bolnav. Cum este afectat organismul și ce trebuie să faci pentru refacerea acestui organ