Curiozități despre antichitate. Știați aceste lucruri despre antichitate?
Știați că?
- Cleopatra, Regina Egiptului, s-a sinucis lăsându-se mușcată de o viperă pentru a nu cădea în mâinile cuceritorilor romani.
- Egiptul era cunoscut în vechime sub numele de Kemi și înseamnă pământ negru.
- Cezar și Cleopatra au avut un fiu pe nume Ptolemeu, care a fost asasinat de către Octavian după bătălia de la Actium.
Citește și: Curiozități despre orașul Pompei, acoperit de erupția vulcanului Vezuviu
- Mesopotamia, străvechiul și renumitul ținut, se afla pe teritoriul ocupat astăzi de Irak.
- Cea mai mare clădire construită în antichitate, care a fost un record pentru acele vremuri, a fost construită în Liban și s-a numit Templul lui Heliopolitanus, ale cărui coloane măsurau înălțimea de 20 metri.
- Celebrele cuvinte: „Veni, vidi, vici!” care s-ar traduce „Am venit, am văzut, am învins!” îi aparțin lui Caius Iulius Caesar (100-44 î.Hr). Le-a trecut într-o scrisoare trimisă Senatului, după ce l-a învins pe regele Pontului, Pharnaces al II-lea.
Citește și:
Cele 7 minuni ale lumii antice
- Filozoful grec Platon care a întemeiat în anul 387 î.Hr, într-o grădină din apropierea Atenei, celebra școală „Academia”, se numea de fapt Aristocles, dar Platon s-a tradus și înseamnă „Cel lat în spate”.
- Celebrul fabulist grec Esop (620-560 î.Hr), originar din Asia Mică, căruia îi este atribuită o culegere de Fabule, a fost un sclav eliberat.
- Poeta greacă Safo (625-580 î.Hr) autoarea a nouă cărți celebre în Antichitate, care a condus o școală pentru femei, de muzică și poezie, s-a sinucis aruncându-se de pe o stâncă.
Citește și: Petra, orașul de piatră, una dintre minunile lumii
- Primele Jocuri Olimpice au avut loc în localitatea Olimpia din Pelopones (Grecia antică) și au fost organizate în onoarea lui Zeus, zeul Olimpului, iar primul campion olimpic a fost spartanul Koroibos.
Citește și: Comori pierdute de-a lungul istoriei, care nu au fost niciodată regăsite
- Celebra expresie „Dum spiro, spero” (Cât timp respir, sper) îi aparține lui Cicero.
- Marele preot și cel mai apropiat sfetnic al regelui dac Burebista a fost Deceneu.
- Cel care a elaborat în sec al IV-lea cel mai vechi tratat scris de mecanică, cunoscut sub numele de „Probleme de mecanică”, a fost Aristotel, mare învățat al Antichității. (384-322 î.Hr).
- Aristotel a fost discipolul lui Platon și preceptor al lui Alexandru cel Mare. S-a născut în localitatea Stagyra din Macedonia.
Citește și: Cele mai mari dezastre naturale din lume, care au avut loc de-a lungul istoriei
Marea Moartă, un loc spectaculos și unic pe glob. În ce constă unicitatea sa
Facebook Comments