Astenia de primăvară este o afecțiune care ne influențează starea de spirit. Ea poate fi prevenită și combătută. Iată ce spune nutriționistul și fitoterapeutul Maria Mihăilă.
Cum scăpăm de astenia de primăvară
Astenia de primăvară se manifestă precum o oboseală cronică, iar acest lucru apare din cauză că organismul nostru secretă mai mulți hormoni, mai multă melatonină, care este hormonul somnului, și scade secreția de serotonină și secreția de endorfine. De aceea, primăvara, apar schimbări ale stării de spirit.
Citește și: Cele mai eficiente remedii naturale pentru depresie
Starea noastră emoțională este afectată, în cazul femeilor fiind mai accentuată și se manifestă precum o stare de melancolie sau indispoziție.
Citește și: Lipsa somnului poate duce la depresie. Ce se întâmplă în organism când nu dormi suficient
Specialistul spune că trebuie să fim atenți la semnalele pe care ni le dă organismul. Unele persoane simt nevoia să doarmă mai mult, să mănânce mai sănătos sau, de asemenea, simt nevoia de a face mai multă mișcare.
Conform sursei, pentru a scăpa de astenia de primăvară ar trebui să consumăm cât mai multe verdețuri, întrucât acestea nu apar întâmplător primăvara, ci rezonează cu natura umană.
Citește și: Menta, explozia de energie verde
Dacă iarna avem nevoie de mai multă energie și consumăm mai mulți carbohidrați, primăvara avem nevoie de detoxifiere.
Ce recomandă fitoterapeutul
Fitoterapeutul recomandă în această perioadă consumul de leurdă. Această plantă fiind considerată un adevărat medicament, deoarece ajută la curățarea sângelui, pe lângă faptul că are proprietăți antibacteriene și reglează tranzitul intestinal. Acest lucru este benefic și pentru faptul că ne ajută să slăbim în zona abdomenului, conform aceleeași surse.
Citește și: Ghimbirul, elixirul imunității si un excelent afrodiziac
În timpul iernii în organism se acumulează toxine, de aceea în perioada primăverii ar trebui să recurgem la o alimentație bogată în verdețuri, pentru a ne detoxifia.
Fitoterapeutul recomandă și mâncarea de urzici, dar și infuzia din plantă crudă, dar subliniază faptul că dacă facem o infuzie de urzici crude să nu le lăsăm la infuzat mai mult de trei minute. Deoarece infuzia poate să devină toxică, fiind mult prea concentrată. De asemenea, mai recomandă ca ceaiul respectiv să nu fie pus în recipiente de plastic, ideal ar fi ca acestea să fie din sticlă.
Citește și : Urzica este un tonic excelent pentru organism. Ideală în situațiile de extenuare fizică
Ceaiul de ghimbir este, de asemenea, recomandat pentru a ne detoxifia sistemul digestiv și a stimula circulația periferică, ceea ce ne va energiza și conferi un tonus mai bun.
Tot pentru a ne energiza și a scăpa de astenia de primăvară, dar și pentru a ne ajuta la detoxifiere sunt recomandate smothie-urile care conțin verdețuri sau fructe de pădure sau căpșunele, care sunt bogate în bioflavonoide, cu rol în detoxifierea organismului.
Citește și: Cum să scapi de depresie cu ajutorul sportului
Tot pentru a lupta împotriva asteniei de primăvară, fitoterapeutul recomandă postul, sportul și hidratarea.
Arunci când postim ne detoxifiem la nivel fizic, dar facem o detoxifiere și la nivel mental și emoțional, deoarece toate toxinele din corpul fizic pot da reacții și pe parte emoțională. Așadar, atunci când postim nu ne detoxifiem doar la nivel fizic, ci și emoțional. Cele două planuri fiind foarte interconectate, a mai precizat sursa.
Citește și:
Beneficiile postului. De ce este bine să postim
Ce alimente să consumi în Post. Beneficiile nebănuite ale postului
Alimente nocive pentru sănătate. Sunt prezente în alimentația zilnică a majorității
Cum să-ți îmbunătățești starea de spirit. Alimente care combat depresia
Cum scapi de cearcăne. Alimente recomandate pentru a scăpa de zona întunecată inestetică de sub ochi
Cum scapi de anxietate. Metode la îndemâna oricui
Ceai cu efect energizant. Ceai cu efect energizant. Te scapă de somnolență și te revigorează instant
Ceai pentru durerea de cap. Te scapă imediat de migrene
Sursa: Getika Holistic Life
Sursa foto: Captură video