Home > Sănătăte > Beneficiile terapiei Reiki. Ce presupune și cine poate apela la această terapie complementară

Beneficiile terapiei Reiki. Ce presupune și cine poate apela la această terapie complementară

///
Comments are Off
Beneficiile terapiei Reiki

Beneficiile terapiei Reiki, ce presupune și cine poate apela la această terapie complementară.

Ce este terapia Reiki?

Reiki face parte dintre terapiile holistice, este de origine japoneză și înseamnă „Energia Universală a Vieții”. Este o energie care acționează exclusiv benefic. Terapia Reiki se practică prin aplicarea palmelor pe corpul pacientului sau la o distanță de câțiva centimetri și se realizează printr-un transfer de energie, reprezentând un sistem natural de vindecare.

Citește și: Află totul despre terapia Reiki, de la Daniela Cumpănici, maestru Reiki și Karuna Reiki

Ființa umană nu reprezintă doar corpul fizic palpabil. Acesta este însoțit de un câmp energetic numit aură, ce înconjoară corpul fizic, format din alte șapte corpuri; corpul eteric, emoțional, mental, astral, spiritual, cosmic și corpul atomic. Fiecăruia îi corespund anumite însușiri.

De asemenea, corpul prezintă șapte chakre principale, care sunt puncte de pe corp prin care energia circulă. Fiecărei chakre îi corespund anumite glande. Dezechilibrul energetic al chakrelor duce la îmbolnăvirea corpului fizic.

Citește și: Bolile au cauze spirituale. Cum tratezezi cauzele durerilor fizice

Prin aplicarea Reiki, echilibrul energetic din jurul corpului poate fi restabilit și echilibrat, ajutând astfel la tratarea diverselor afecțiuni, de asemenea, Reiki ajută la echilibrarea mental-emoțională. Un corp aflat în echilibru energetic este unul sănătos și plin de vitalitate.

Acest tip de terapie este accesibil oricui și oricine poate beneficia de efectele sale, de asemenea, oricine poate deveni practician Reiki, cu condiția să fie inițiat de către un maestru. Obținerea gradelor Reiki se face progresiv, începând cu gradul I până la cel de Maestru Reiki.

Beneficiile terapiei Reiki

  • Terapia Reiki relaxează profund pacientul, ajutându-l să capteze o energie mult mai mare decât în cazul celor ce nu practică sau nu li se aplică energia Reiki.
  • Ajută la eliminarea blocajelor energetice de care pacientul suferă, aceste blocaje fiind cauza îmbolnăvirii.
  • Ajută la eliminarea toxinelor din organism, purificând astfel întregul corp.
  • Ridică frecvența vibrațională a corpului, cu cât această frecvență este mai ridicată cu atât persoana este mai sănătoasă din punct de vedere fizic cât și mai pură spiritual.

Citește și: Ce efecte terapeutice poate avea râsul. Sigur nu știai ce efecte benefice are asupra organismului

Pentru ca această terapie să fie aplicată pacientului, acesta trebuie să-și dorească receptarea energiei universale, dacă pacientul nu crede în puterea vindecătoare a energiei Reiki, va recepta oricum energia  dar acest lucru se va face într-un ritm mult mai lent.

Pentru tratarea diverselor afecțiuni sunt necesare mai multe ședințe Reiki regulate, de preferat zilnic la aceași oră, cel puțin 10 zile.

Citește și: Cum să-ți cureți câmpul energetic și să-ți echilibrezi chakrele

 

 

Sursa foto: movingyouthought.co.ukuk

 

 

Facebook Comments
You may also like
Vindecă-ți sufletul, evenimentul de terapii complementare (P)
terapii complementare
Terapii complementare pentru tratarea problemelor emoționale. Interviu cu terapeutul Daniela Cumpănici
Cursuri de inițiere în terapia Reiki (P)
Reiki
Află totul despre terapia Reiki. Cum funcționează și ce boli tratează. Ce spune Daniela Cumpănici, maestru Reiki și Karuna Reiki