Home > Diverse > BodyFit, cea mai revoluționară metodă de fitness

BodyFit, cea mai revoluționară metodă de fitness

///
Comments are Off

BodyFit, cea mai revoluționară metodă de fitness. Ce presupune acest sport și care sunt beneficiile acestuia.

BodyFit, cea mai revoluționară metodă de fitness

Sportul este o necesitate și ar trebui să constituie și o prioritate în zilele noastre, pentru absolut toată lumea. Întrucât tot mai multă lume duce o viață sedentară, prin prisma ocupației, care în multe cazuri presupune statul pe scaun la birou ore întregi pe parcursul unei zile. Iar acest lucru se întâmplă zilnic.

Citește și: Cum îți poți modela corpul și scăpa de durerile de spate, cauzate de statul la birou, într-un timp foarte scurt Totul despre tehnologia EMS sau Bodyfit

Astfel că, din lipsa exercițiilor fizice tot mai mulți oameni suferă de diverse probleme de sănătate. De la durerile de spate, la acumularea de kilograme nedorite. Nu este de condamnat însă nimeni, pentru că știm cu toții cât de greu este să te împarți între job, familie și, pe lângă asta, să mai pierzi timp cu orele la o sală de sport.

Și totuși, tehnologia a venit cu o soluție pentru toți cei care își doresc să facă sport intensiv, care să fie eficient, să dea rezultate rapide și să nu ocupe mult din prețiosul timp.

Citiți un interviu extrem de interesant și util cu Andrei Palamariu, instructor Body Fit, care ne explică cum putem să avem un corp de invidiat într-un timp scurt și fără un efort fizic extenuant, folosind tehnologia EMS.

Ce este tehnologia EMS?

Almanah Online: Ce înseamnă tehnologia EMS?
Andrei Palamariu: Tehnologia EMS înseamnă, de fapt, Stimularea Electrică Musculară, care constă în spasticitatea musculaturii prin impulsuri electrice. Impulsurile sunt induse de un dispozitiv special și transmise prin intermediul unor electrozi aplicați pe piele, direct pe mușchii vizați.

Citește și: Cum să scapi de depresie cu ajutorul sportului

Chiar dacă poate sună prea științiific este de fapt foarte simplu. Pe lângă antrenamentele de întreținere și tonifiere ale celor nouă mari grupe musculare, EMS este folosit și în practica medicală pentru prevenția unor afecțiuni, reabilitare post traumatism, ameliorarea durerilor de spate, corectarea posturii sau în cazul imobilizării la pat.

A.O.: De când a fost introdusă în România această tehnologie?
A.P.: Primul studio BodyFit din România a fost deschis în anul 2014. În prezent există aparate EMS wireless. Spre deosebire de aparatale EMS existente până la un moment, JustFit by BodyFit, tehnologia EMS wireless vă scapă de inconfortabilele cabluri de conexiune dintre aparat si vesta cu care lucrați. Astfel, clientul are libertate deplină de mișcare, este mai mobil și se poate concentra pe exercițiile fizice, fără ca altceva să îi distragă atenția.

Citește și: Airsoft, sportul iubitorilor de adrenalină și aventură (P)

A.O.: Cine poate beneficia de acest tip de antrenament?
A.P.: Acest tip de antrenament este destinat atât sportivilor de performanță, cât și persoanelor mai puțin familiarizate cu sportul, dar pentru care aspectul fizic este una dintre priorități. Atât femei, cât și bărbați, practic, absolut oricine își dorește un corp armonios, bine sculptat și tonifiat, poate apela la acest tip de antrenament.

A.O.: Cum funcționează?
A.P.: Funcționează sub forma unui curent alternativ de intensitate redusă, distribuit prin electrozi plasați pe corp, exact pe mușchii pe care dorim să-i lucrăm, astfel stimulându-i. Acești electrozi sunt încorporați într-un costum special pe care clientul îl îmbracă, purtându-l pe durata antrenamentului.

Citește și: Mersul pe jos, beneficii. Ce se întâmplă în corpul tău când mergi pe jos zilnic

Costumul acoperă toate grupele principale de mușchi. Astfel, aceste impulsuri provoacă contracții, stimulând musculatura, rezultatul fiind similar cu angajarea propriu-zisă a mușchilor în mișcare. Pe scurt, este antrenamentul secolului XXI, iar dacă vă întrebați cât de plăcut e, vă spun că foarte!

BodyFit, beneficii

A.O.: Ce beneficii aduce acest tip antrenament?
A.P.: Unul dintre beneficii este eficiența acestui tip de sport. Un alt beneficiu este timpul foarte scurt de antrenament, pentru că îți vei antrena toate grupele de mușchi în doar 20 de minute. Practic economisiți foarte mult timp, știm cu toții cât de prețios este în zilele noastre. Și dacă ai nevoie de mai multă stimulare într-o anumită parte a corpului, aparatul poate fi setat la o intensitate mai mare doar pe zona respectivă.

Andrei Palamariu BodyFit

A.O.: Care este diferența dintre un antrenament clasic și unul EMS?
A.P.: Arzi grăsimea nedorită! Având în vedere că este un antrenament complet de consolidare a musculaturii, se transformă modul în care organismul arde caloriile. Este un instrument foarte eficient pentru pierderea în greutate și eliminarea grăsimilor în exces, prin modificarea metabolismului bazal. De aceea sunt suficiente doar 2 ședințe de antrenament pe săptămână.
Ameliorează durerile de spate! Costumul are electrozi aplicați pe musculatura care susține coloana vertebrală, musculatură care este lucrată deficitar prin antrenamentele tradiționale. Cu EMS, mușchii posteriori ai trunchiului devin mai puternici și durerile de spate se ameliorează.
Echilibrează sistemul muscular! Electrozii aplicați în costum, lucrează musculatura simultan și facilitează uniformizarea masei musculare prin aplicarea impulsurilor și pe mușchii mai puțin dezvoltați.

Citește și: Sentimente care îmbolnăvesc. Ce afecțiuni pot produce râsul, plânsul, furia, ura, teama sau tristețea

Ce presupune un antrenament EMS

A.O.: Ce presupune un antrenament bazat pe tehnologia EMS?
A.P.: În timpul unui antrenamentul combinăm exercițiile fizice clasice cu tehnologia EMS, rezultatul constând într-un un antrenament scurt, dar intens. În saloanele noastre BodyFit, fiecare client beneficiază de un instructor personal în timpul antrenamentelor, care lucrează cu clientul în funcție de necesitățile acestuia.

Dacă până acum un aparat de electrostimulare musculară era folosit de către o singură persoană, JustFit by BodyFit oferă posibilitatea ca două sau mai multe persoane să poate desfășura antrenamentul simultan, utilizând același aparat. Astfel clientul dispune de un spațiu mai mare de lucru iar ședintele sunt mai plăcute.

Citește și: Cum să-ți întărești sistemul nervos. Ce trebuie să faci, să mănânci și să eviți pentru a scăpa de stres

A.O.: După câte antrenamente se văd rezultatele?
A.P.: Rezultatele nu întârzie să apară, se văd într-un timp foarte scurt, bineînțeles, depinde și de metabolismul fiecăruia, dar dacă ne referim strict la tonifierea musculaturii, după o lună de antrenament, adică 8 sedințe, pot spune că rezultatul este foarte vizibil și asta datorită tehnologiei unice folosite. Chiar și în cazul unor clienți care au restricții de ordin medical, antrenamentul EMS este eficient.

A.O.: Câte antrenamente sunt recomandate pe săptămână?
A.P.: Sunt suficiente două antrenamente pe săptămână, iar fiecare antrenament durează doar 20 de minute.

A.O.: Am înțeles că acum clienții pot beneficia de un antrenament EMS în propriile locuințe. Ce ne poți spune despre asta?                                         .                                   A.P.: Așa este, oferim și acest serviciu. Clienții ne sună, se programează, iar noi ne deplasăm la ei și pot astfel beneficia de antrenament în propria casă, economisind timp.

Citește și: Combate depresia prin trei metode naturale

De asemenea, este un avantaj și pentru persoanele care necesită recuperare medicală și nu se pot deplasa. Țin să subliniezez faptul că folosind tehnologia EMS pot fi ameliorate durerile de spate și oferă în același timp un masaj complex tuturor grupelor musculare.

Feedback-ul clienților

Almanah Online: Care este feedback-ul clienților care au încercat tehnologia EMS?
Andrei Palamariu: Feedback-ul clienților care au încercat acest antrenament este unul pozitiv. Dacă unii clienți încep antrenamentele la BodyFit doar din curiozitate, pe parcurs aleg să continue, reînnoindu-și frecvent abonamentul și asta datorită rezultatelor pozitive pe care le obțin într-un timp foarte scurt. Feedback-ul unora dintre clienții noștri îl puteți afla de mai jos, citind declarațiile lor.

Citește și: Cum să-ți cureți câmpul energetic și să-ți echilibrezi chakrele

Dorian Popa: „Am experimentat un nou tip de antrenament, ceva unic, care mi-a schimbat definitiv viziunea asupra fitness-ului. Mulțumesc BodyFit!”
Liviu Vârciu: „Deși, nu am timp să merg la sală, BodyFit mi-a oferit șansa să cred că te poți antrena în doar 20 de minute foarte intens și doar de două ori pe săptămână. Mulțumesc BodyFit!”
Ana Baniciu: „20 de minute de antrenament de două ori pe săptămână cu Xbody pot compensa o săptămână de mers la sală. Mulțumesc BodyFit!”

Citește și: Terapii complementare pentru tratarea problemelor emoționale. Interviu cu terapeutul Daniela Cumpănici

 

Facebook Comments
You may also like
Andreea Răducanu, despre cazul Simonei Halep
Gimnasta Andreea Răducanu reacționează în cazul Simonei Halep: ‘În zilele noastre sportivul trebuie să răspundă pentru ce se află în organismul său’
Cum îți poți modela corpul și scăpa de durerile de spate cauzate de statul la birou, într-un timp foarte scurt. Totul despre tehnologia EMS sau Bodyfit
Cum îți poți modela corpul și scăpa de durerile de spate, cauzate de statul la birou, într-un timp foarte scurt Totul despre tehnologia EMS sau Bodyfit
Cum să scapi de depresie cu ajutorul sportului
Cum să scapi de depresie cu ajutorul sportului
FETNO, conceptul ce îmbină sportul cu spectacolul