Home > Diverse > Calendar ortodox 1 octombrie 2020: Ce rugăciune trebuie să rostești de sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului

Calendar ortodox 1 octombrie 2020: Ce rugăciune trebuie să rostești de sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului

///
Comments are Off
Calendar ortodox, 1 octombrie 2020: Ce rugăciune trebuie să rostești de sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului

Calendar ortodox, 1 octombrie 2022. Ziua aceasta este marcată în calendarul ortodox de sărbătoarea  Acoperământul Maicii Domnului.

Cu aceasta ocazie, tradiția creștină spune că este absolut interzis să faci anumite lucruri pentru a fi ferit de rele. În plus, dacă nu respecți sfaturile, poți atrage farmecele asupra ta.

 Ce sărbătoare este pe 1 octombrie

În această zi, creştin-ortodocșii sărbătoresc Acoperământul Maicii Domnului, zi sfântă marcată cu cruce roșie în calendarul ortodox. Acoperământul Maicii Domnului amintește de arătarea Maicii Domnului în biserica din Vlaherne. Pe 1 octombrie al anului 911, se făcea priveghere în această biserică, pentru salvarea cetății care era asediată.

citește și: Prezicătoarea Maria Ghiorghiu avertizează că vine un cutremur care va pune clădirile la pământ: „Temelia pereților se rupea!”

La ora patru dimineața, Maica Domnului s-a arătat înaintea poporului, stând în văzduh și rugându-se cu lacrimi. Sfântul Acoperământ era ținut în mâini deasupra capetelor credincioșilor. În jurul ei se aflau apostolii, sfinții și mucenicii.

Sfântul Andrei cel Nebun pentru Hristos a zis către ucenicul său iubit, Epifanie: „O vezi, frate, pe Împărăteasa și Doamna tuturor cum se roagă pentru întreaga lume?” Iar Epifanie a zis: „O văd, Părinte, și mă minunez! ”, conform Capital.ro

 Ce este interzis să faci astăzi, de sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului

Conform credinței, dacă este tăiat azi, părul rămâne în legătură cu corpul. Din acest motiv nu trebuie aruncat și nici ars, fiindcă poate fi luat de vrăjitoare sau de oamenii răi, care fac diverse farmece.

În ziua prăznuirii Acoperământului Maicii Domnului nu se mănâncă de dulce. Aşadar, cei care își doresc să fie sănătoși și feriți de rele țin post.

Calendar ortodox, 1 octombrie 2022

Astăzi, pe 1 octombrie, de sărbatoarea Acoperământul Maicii Domnului, este bine să rostim rugăciunea de mai jos, despre care se spune că atunci când este spusă din suflet face minuni.

„O, Mamă prea iubită și Preasfântă Fecioara Maria, Tu care desfaci «nodurile» ce îi sufocă pe copiii Tăi, întinde-ți mâinile milostive spre mine. Îți încredintez astăzi acest «nod» (numim necazul) și toate consecințele negative. Îți dau acest «nod» care mă chinuie, mă face nefericit și mă impiedică să mă unesc cu tine și cu Fiul Tău, Mântuitorul meu.

Cred cu tărie că poți să desfaci acest «nod», pentru că Domnul Iisus îți dă întreaga putere. Tu ești Mama mea, știu că vei face aceasta pentru că mă iubești cu însuși iubirea Lui Dumnezeu. Maica Domnului, care desfaci «nodurile» vieții mele, roagă-te pentru mine! Îți mulțumesc, Măicuța mea preaiubită!„

 

sursa foto: pixabay.com

 

 

Facebook Comments
You may also like
Cine este Moș Nicolae? Sfântul Nicolae, lucruri mai puțin cunoscute
Cine este Moș Nicolae? Sfântul Nicolae, lucruri mai puțin cunoscute
Rugăciunea părinților pentru copiii lor
Rugăciunea părinților pentru copiii lor
Psalmul 50 sau a lui David. Se spune că este Psalmul protecției divine
Psalmul 50 sau a lui David. Se spune că este Psalmul protecției divine
Cine a fost Sfântul Sisoe
Sfântul Sisoe, sărbătorit pe 6 iulie. Cine a fost cel pomenit frecvent în limbajul colocvial