Home > Destinații > Cappadochia, tărâmul selenar

Cappadochia, tărâmul selenar

///
Comments are Off
Cappadochia, tărâmul selenar

Cappadochia este o regiune din centrul Turciei moderne, situată la aproximativ 300 km de Ankara. Regiunea se întinde pe o suprafață de aproximativ 800 de km, iar numele acesteia ar însemna „Regiunea Cailor Frumoși”, deoarece aici oamenii încă din cele mai vechi timpuri se ocupau cu creșterea cailor. Cappadochia a aparținut imperiului Persan și aici au fost construite primele mănăstiri din lume.

Cappadochia, un tărâm de poveste

Unele surse susțin că aici s-a născut Sfântul Gheorghe, în timp ce această regiune făcea parte din Imperiul Roman. Tot aici s-a născut Sfântul Vasile cel Mare. Cappadochia este considerat un important punct de referință pentru creștini.

Datorită numărului foarte mare de biserici este un important punct de pelerinaj. Pelerinii pot admira vechile locașuri de cult, săpate în stânci, care sunt absolut impresionante.

IMG_2386 - Copy

IMG_2380

Regiunea se întinde pe un platou muntos la o altitudine de peste 1000 metri, străpuns de numeroase vârfuri vulcanice.

IMG_2346

IMG_2378

Datorită peisajului unic, aici a fost filmat „Războiul Stelelor”. Alegerea a fost una bună, deoarece în Cappadochia ai impresia că te afli într-o altă lume, undeva departe, dar într-un cadru natural, unic și greu de descris în cuvinte.

capadochia

Este o zonă parcă desprinsă dintr-un basm, cu peisaje mirifice, cu sute de orașe subterane și foarte multe biserici, peșteri și tuneluri, toate săpate în rocă vulcanică, în urmă cu 3000 de ani.

Încă mai există sate unde localnicii trăiesc în peșteri săpate în piatră, transformate în locuințe.

IMG_2302

IMG_2301

IMG_2310

De secole localnicii se ocupă cu confecționarea obiectelor din ceramică, adevărate capodopere de artă.

IMG_2262

IMG_2320

Numeroase cafenele sau vinării veți întâlnii, toate săpate în stânci.

IMG_2395

De asemenea, puteți opta să vă cazați la un hotel săpat în stâncă, dotat însă la cele mai înalte standarde, dar și în variantă rustică.

IMG_2247

IMG_2396

IMG_2296 IMG_2371

Pentru cei care iubesc sporturile extreme, plimbarea cu balonul cu aer cald ar putea fi alegerea perfectă. Zona este renumită pentru așa ceva. Veți putea astfel admira peisajul selenar de la înălțime.

IMG_2378

IMG_2385

De asemenea, puteți vizita ”Valea imaginației”, care pe bună dreptate își merită numele, privind sculpturile create de însăși natura, în stânci. Aici puteți da frâu liber imaginației.

IMG_2440

IMG_2367

IMG_2255

IMG_2258

IMG_2249

Facebook Comments
You may also like
Ce trebuie să știi când vizitezi aceste țări
Ce trebuie să știi când vizitezi aceste țări