Cauzele spirituale ale bolilor pot fi diverse și diferă în funcție de afecțiune. Iată care sunt cuuzele care duc la apariția unei afecțiuni și ce trebuie făcut pentru a vindeca boala respectivă, din punct de vedere spiritual.
De ce apar bolile?
În ultima perioadă auzim tot mai mult despre oameni a căror boală izbucnește subit. Deși, cei mai mulți încearcă să găsească o vindecare a bolii prin diverse tratamente alopate, uneori, acestea nu au totuși rezultatul mult așteptat și anume vindecarea. În alte situații, anumiți oameni ajung să se vindece, iar peste câțiva ani boala reapare.
Citește și: Bolile au cauze spirituale. Cum tratezezi cauzele durerilor fizice
Motivele pentru care o boală apare sau nu poate fi complet vindecată sunt, de fapt, cauzele spirituale ale bolilor. Fiecare boală poate fi cauzată de un dezechilibru de ordin spiritual. Astfel că, pentru a evita apariția anumitor boli sau pentru tratarea lor trebuie identificate cauzele spirituale ale bolilor, care au declanșat afecțiunea.
Cauzele spirituale ale bolilor și ale suferințelor pot fi următoarele:
- Neconștientizarea cauzei care a generat boala.
- Sentimentul de ură la adresa bolii.
- Sentimentul de victimizare: de ce tocmai mie mi s-a întâmplat?
- Lipsa de iertare față de noi și față de cei din jur.
- Neînvățarea lecției de viață pe care boala o aduce la lumină.
- Faptul că nu schimbăm nimic în felul nostru de a trăi, continuăm să avem aceleași obiceiuri negative în fiecare zi.
Citește și: Cristale cu puteri vindecătoare. Lucruri pe care nu le știai despre pietrele semiprețioase
În acest articol sunt abordate o serie de boli care sunt din ce în ce mai răspândite, cel puțin în ultima vreme. Acestea pot fi vindecate dacă se identifică şi se tratează cauzele spirituale ale bolilor.
Anemia
Sângele reprezintă bucuria de a trăi, iubirea și emoțiile. Anemia apare atunci când iubirea față de noi scade dramatic; nu mai simțim bucuria de a trăi, nimic nu ne mai bucură. Ne simțim lipsiți de valoare și refuzăm cu încăpățânare iubirea în viața noastră.
Citește și: Cum să-ți îmbunătățești starea de spirit. Alimente care combat depresia
Nu știm să primim și să oferim iubire. Trăim un sentiment de nefericire profund, nu ne simțim suficient de puternici. Viitorul îl percepem ca fiind neclar și uneori periculos. Gândurile negative pe care le avem față de noi ne storc de energie și simțim că nu ne putem integra în realitatea fizică.
Lecția de învățat
Iubesc viața și accept să îmi trăiesc viața. Am capacitatea de a-mi crea propria viață, fără să depind de alții. Permit copilului din mine să se manifeste cu discernământ.
Citește și: Sfaturi din înțelepciunea popoarelor arabe. Maxime care îți vor da de gândit
Modalități de vindecare
- Tratament prescris de medicul specialist.
- Dacă se doreşte să se vindece și cauza subtilă a bolii, se poate apela la următoarele terapii complementare (care se pot aplica în paralel cu tratamentul alopat): terapie florală Bach (pentru a restabili bucuria de a trăi, pentru a vindeca apatia dacă există și pentru a crește stima de sine etc.); terapie Reiki (terapie energetică care poate vindeca omul la nivel holistic: fizic, psihic, emoțional și spiritual); terapie Theta Healing (pentru înlocuirea programelor negative cu cele pozitive etc.).
- Se pot aplica și alte terapii la recomandarea medicului specialist.
Citește și: De ce nu obții ce-ți dorești. Secretele care te vor scăpa de blocaje în realizarea visurilor
Anxietatea
Reprezintă frica fără obiect. Există frică de ceva anume, dar nu se ştie exact de ce și din ce motiv. De obicei, anxietatea apare în urma unui șoc sau a unei întâmplări nefericite care ne-a marcat profund la acel moment. De cele mai multe ori, în situația când se experimentează un șoc, există impresia că nu ne-a afectat foarte tare, dar, de fapt, el se instalează la nivelul memoriei celulare. Netratat, ulterior acel șoc poate genera o boală.
Citește și: Reguli pentru o viață liniștită și echilibrată
Anxietatea nu permite persoanei respective să trăiască în momentul prezent. Persoana se așteaptă permanent ca ceva rău să se întâmple. Își imaginează lucruri care pot să nu aibă loc.
Anxietatea poate fi provocată și de o criză de agorafobie (frica de spații deschise). Anxietatea și agorafobia au la bază și teama profundă de a pierde controlul. Teama că orice lucru rău se poate întâmpla, dacă persoana în cauză nu reușeşte să controleze situația.
Lecția de învățat
Accept să am încredere și să mă las îndrumat de Divinitate, știind că sunt permanent ocrotit și totul în viața mea se întâmplă spre binele meu suprem. Accept să îmi învăț lecțiile de viață cu ușurință. Renunț cu grație la frica față de viitor. Accept să trăiesc cu bucurie în momentul prezent, aici și acum.
Citește și: 25 dintre cele mai bizare fobii
Modalități de vindecare
- Tratament prescris de medicul specialist (dacă este cazul).
- Dacă se doreşte şi vindecarea cauzei subtile a bolii, se poate apela la următoarele terapii complementare (care se pot aplica în paralel cu tratamentul alopat): terapie florală Bach (pentru a vindeca teama de necunoscut care provoacă crizele de anxietate, pentru a vindeca agorafobia dacă există în cazul respectiv, pentru a vindeca teama de a pierde controlul etc.); terapie Reiki (terapie energetică care poate vindeca omul la nivel holistic: fizic, psihic, emoțional și spiritual); terapie Theta Healing (pentru înlocuirea programelor negative cu cele pozitive etc.).
Citește și: Ce se întâmplă în corp atunci când plângi. Nici nu te gândeai cât bine face organismului tău
Atacuri de panică
Se manifestă prin: senzație de lipsă de aer, palpitații, greață, dureri în piept, sentimentul că nu mai ai control asupra corpului. Atacurile de panică au la bază o multitudine de emoții reprimate, care ies cu forță la suprafață, de cele mai multe ori, exact când ne așteptăm mai puțin. Negarea și reprimarea emoțiilor, de teamă să nu simțim mânie și resentimente, duc în timp la apariția atacului de panică.
Citește și: Test psihologic. Alege floarea care te definește
Pentru a evita atacul de panică este indicat să vă acceptați așa cum sunteți (cu bune și cu rele) și să nu vă judecați aspru. Atacul de panică apare deseori în cazul persoanelor perfecționiste, cărora în copilărie li s-a cerut foarte mult (nu au avut dreptul să greșească pentru că altfel nu aveau parte de atenție și iubire). Majoritatea persoanelor care fac atacuri de panică nu sunt conștiente de propria valoare. De asemenea, au nevoie de validare, iubire și atenție permanentă din partea celor apropiați.
Lecția de învățat
Accept să mă iubesc necondiționat. Permit iubirii necondiționate să intre în viața mea. Știu cum să mă iubesc necondiționat și cum să permit și altora să mă iubească necondiționat. Îmi place să fiu eu însumi/însămi. Atrag iubirea și atenția în viața mea în cel mai armonios mod posibil, spre binele meu suprem.
Citește și: Sentimente care îmbolnăvesc. Ce afecțiuni pot produce râsul, plânsul, furia, ura, teama sau tristețea
Modalități de vindecare
- Tratament prescris de medicul specialist (dacă este cazul).
- Dacă se doreşte şi vindecarea cauzei subtile a bolii, se poate apela la următoarele terapii complementare (care se pot aplica în paralel cu tratamentul alopat): terapie florală Bach (pentru îmbunătățirea stimei de sine, eliminarea sentimentelor de culpabilitate, vindecarea resentimentelor, pentru a vindeca teama de necunoscut care provoacă crizele de anxietate, pentru a vindeca teama de a pierde controlul etc.); terapie Reiki (terapie energetică care poate vindeca omul la nivel holistic: fizic, psihic, emoțional și spiritual); terapie Theta Healing (pentru înlocuirea programelor negative cu cele pozitive etc.).
Depresia
Reprezintă pierderea interesului față de momentul prezent, sentiment de tristețe, disperare, oboseală, descurajare, fixarea asupra acelorași idei.
Citește și: Semne că organismul e bolnav. Indicii despre bolile de care suferi
Persoana care suferă de depresie se respinge foarte mult pe sine, apare teama de a fi respins și teama de abandon. O altă teamă prezentă este frica de a-și asuma responsabilități, de a lua anumite decizii pentru propriul destin. Nu are încredere în forțele proprii, îi e teamă să ia decizii ca nu cumva să greșească și să i se spună că nu este bună de nimic. Preferă ca altcineva să ia decizii în locul său. Nimic nu o bucură, nu reușeşte să vadă un viitor luminos pentru sine.
Lecția de învățat
Accept să trăiesc în momentul prezent. Știu cum să fiu responsabil pentru destinul meu. Întotdeauna iau cele mai potrivite decizii spre binele meu suprem. Am încredere în capacitatea mea de a-mi crea viața pe care o doresc spre binele meu suprem. Accept să îmi învăț lecțiile de viață cu ușurință, grație și bucurie. Accept și știu să îmi regăsesc întotdeauna strălucirea și să o valorific, pentru a avea viața pe care o doresc. Știu cum să îmi trăiesc viața fără a mai pune presiune inutilă pe psihicul și emoționalul meu.
Citește și: Cărți de dezvoltare personală, recomandate tuturor celor ce vor să adopte o gândire pozitivă
Modalități de vindecare
- Tratament prescris de medicul specialist (dacă depresia este severă).
- Dacă se doreşte şi vindecarea cauzei subtile a bolii, se poate apela la următoarele terapii complementare (care se pot aplica în paralel cu tratamentul alopat): terapie florală Bach (pentru îmbunătățirea stimei de sine, eliminarea sentimentelor de culpabilitate, vindecarea apatiei, pentru a vindeca teama de a lua decizii, vindecarea anxietății, pentru a vindeca obiceiul de a repeta aceleași greșeli care duc către același tipar etc.); terapie Reiki (terapie energetică care poate vindeca omul la nivel holistic: fizic, psihic, emoțional și spiritual); terapie Theta Healing (pentru înlocuirea programelor negative cu cele pozitive etc.).
Citește și: Sentimente care îmbolnăvesc. Ce afecțiuni pot produce râsul, plânsul, furia, ura, teama sau tristețea
De menționat că vindecarea unei boli apare în momentul când conștientizăm lecția de viață și nu mai repetăm aceleași greșeli.
Pentru toate bolile menționate mai sus, se poate apela la ajutorul medicului de specialitate. Iar în paralel se pot aplica și terapii complementare (dacă pacientul simte că rezonează cu acestea). Acestea pot trata cauzele spirituale ale bolilor şi suferințelor.
Citește și: Dezvoltare personală. Cei 7 NU la care trebuie să renunți
Lucruri care te lasă fără energie. Evită să le faci pentru a fi în formă mereu
Ce efecte terapeutice poate avea râsul. Sigur nu știai ce efecte benefice are asupra organismului
Autor: Daniela Cumpănici
Terapeut Terapie Florală Bach
site: www.cursuri-terapii.ro