Home > Diverse > Ce se întâmplă în corp atunci când plângi. Nici nu te gândeai cât bine face organismului tău

Ce se întâmplă în corp atunci când plângi. Nici nu te gândeai cât bine face organismului tău

///
Comments are Off
Ce se întâmplă când plângi

Ce se întâmplă în organism când plângi? Probabil nu te-ai întrebat niciodată lucrul acesta și, cu siguranță, nici nu știai că plânsul face bine organismului.

Beneficii neștiute ale plânsului

Cu toții am plâns la un moment dat în viață. Plânsul este asociat cu tristețea și supărarea, însă, nu multă lume știe că acest gest reflex fiziologic are și unele beneficii pentru organism. Plânsul, în general, este asociat cu tristețea și durerea, dar oamenii mai plâng și de bucurie, atunci când emoțiile sunt profunde, însă, pe lângă asta, plânsul poate avea și unele beneficii pentru organism și pentru psihicul nostru.

Când plângi scapi de stres

Oamenii de știintă susțin că plânsul are unele beneficii. Aceștia susțin că plânsul ajută la ameliorarea tensiunii apărute în corp, pe care o acumulăm atunci când suntem stresaţi. Lacrimile apar într-o stare de tensiune a corpului nostru și au ca scop detensionarea de furia și neliniștea acumulată, iar asta duce spre o stare de calm și liniștire.

Probabil, ați observat că în momentele de criză ale vieții, după o porție zdravănă de plâns, vă simțiți mai eliberat și mai liniștit, dar si mai rațional și resemnat.

Specialiştii spun că modul în care cei din jur reacţionează la starea noastră de plâns este foarte important asupra modului în care ne simţim după aceea. Dacă reacţionează cu înţelegere şi calm, este mult mai probabil să vă simţiţi mai bine decât dacă vă ridiculizează şi vă simţiţi jenat. Astfel că, plânsul este benefic, reechilibrează hormonii și eliberează toxinele acumulate din cauza stresului.

Când plângi elimini toxinele din organism

Conform biochimistului William Frey, care la sfârșitul anilor ’70 a efectuat  cercetări asupra acestui subiect și a aflat că, lacrimile ajută la eliminarea toxinelor din corp. El a comparat lacrimile iritante (cum ar fi cele provocate de ceapă) cu lacrimile emoţionale şi a găsit diferenţe chimice, cum ar fi un conţinut mai mare de proteine în lacrimile emoţionale, care se pot datora eliminării stresului.

Lacrimile îți mențin ochii sănătoşi

Plânsul spală ochii şi îi menţine sănătoşi. Conform Dr. Blysma, funcția biologică a lacrimilor este de a menţine ochiul umed sau de a-i proteja de bacteriile care pot pătrunde în ei.

Conform specialistului, persoanele care nu sunt suficient de hidratate pot dezvolta aşa numitul sindrom de „ochi uscat”, care poate provocare durere şi chiar poate duce la afecțiuni ale ochilor.

 

 

 

Facebook Comments
You may also like
Scăderea colesterolului, alimente care trebuie adăugate în dieta ta
Scăderea colesterolului, alimente care trebuie adăugate în dieta ta
respirație urât mirositoare
Respirația urât mirositoare. Care pot fi cauzele acestei probleme
Fumatul
Ce efecte are fumatul. Ce se întâmplă în organism, atunci când te lași de fumat
cheagurile de sange
Cheagurile de sânge pot fi mortale. Cum puteți preveni apariția acestora