Home > Diverse > Cel mai bătrân animal de pe planetă are 187 de ani și este o țestoasă

Cel mai bătrân animal de pe planetă are 187 de ani și este o țestoasă

///
Comments are Off
Cel mai bătrân animal de pe planetă este o țestoasă și are 187 de ani

Cel mai bătrân animal de pe planetă este o țestoasă și are 187 de ani. Această țestoasă, deși, pare incredibil, trăiește de aproape două secole, pe o plantație de pe insula Sfânta Elena din Atlanticul de Sud, în largul coastelor Africii, este de sex masculin și se numește Jonathan, scrie: couriousmind.com

Impresionant este faptul că, această țestoasă, Jonathan, apare într-o fotografie mai veche de un secol. Fotografia este, bineînțeles, alb negru și a fost realizată în anul 1886.

Privind fotografia, pare incredibil faptul că această țestoasă, care apare într-o fotografie atât de veche, parcă din altă lume, încă trăiește și poate fi admirată pe viu în zilele noastre.

Ceea ce este și mai interesant și demn de menționat este faptul că broasca țestoasă avea 54 de ani când a fost fotografiată. Se pare că timpul s-a oprit complet pentru Jonathan, care are acum 187 de ani și se bucură de viață.

Proprietarul lui Jonathan spune că țestoasa este plină de viață și de energie și nu își arată deloc vârsta atât de înaintată.

Cu toate acestea, medicii spun că există semne vizibile de îmbătrânire. Aceștia au observat că simțurile sale, precum mirosul și vederea, nu sunt la fel de puternice ca odinioară. Din fericire, ei se ocupă de îngrijirea acesteia și menținerea sa într-o formă bună, țestoasa beneficiind de diete stricte. De obicei, este hrănită cu alimente bogate în calorii, deoarece iarba nu este suficientă pentru Jonathan.

 

 

 

Facebook Comments
You may also like
Pretty Woman
Pretty Woman (Frumușica), secrete din culisele unuia dintre cele mai vizionate filme
Secrete și sfaturi din bătrâni pentru prepararea și conservarea alimentelor
Conservarea alimentelor în mod natural. Secrete în bucătărie. Sfaturi din bătrâni
Cum să întreții plantele de apartament
Sfaturi pentru întreținerea plantelor de apartament
Echinocțiul de primăvară, momentul când ziua devine egală cu noaptea
Echinocțiul de primăvară. Ce semnificație are această zi