Crema de urzici este o mâncare de sezonAMP. Ideală în zilele de post și foarte indicată primăvara când deficitul de vitamine din organism este mare.
Urzicile sunt renumite pentru beneficiile lor asupra stării de sănătate, fiind un tonic excelent pentru întregul organism. Acestea se prepară sub diverse forme și sunt foarte gustoase. Vă recomandăm o rețetă excelentă, gustoasă, hrănitoare și foarte sănătoasă.
Urzicile curățate și spălate se opăresc în apă clocotită cu sare. Ceapa se curăță și se taie mărunt, apoi se pune la înăbușit cu untul și o ceșcuță de supă de oase. Se adaugă făina diluată în supa de oase și urzicile opărite, scurse bine de apă.
Se fierb toate împreună circa 30 de minute și se pasează cu blenderul. După pasare se adaugă gălbenușurile amestecate cu lapte, sare și usturoiul și se mai fierbe câteva minute. Se condimentează după gust cu sare și piper. Se servește fierbinte cu crutoane.
Poftă bună!
Citește și alte articole pe aceeași temă:
Urzica este un tonic excelent pentru organism. Ideală în situațiile de extenuare fizicăAMP
Mâncare de post. 5 rețete culinare cu ciuperciAMP
Beneficiile postului. De ce este bine să postimAMP
Supa cremă de legume. O rețetă de postAMP
Plăcinta cu dovleac, rețeta de postAMP
Cea mai bună rețetă de kataif. Ideal și pentru zilele de postAMP
Scăderea colesterolului, alimente care trebuie adăugate în dieta taAMP
Negresa de post cu glazură și nuciAMP
Supă cremă de ciuperci cu mazăreAMP
Supa cremă de linte, un aliment bogat în vitamine și mineraleAMP
Checul cu ulei, un desert deliciosAMP
Falafel- Chifteluțe din năut, o mâncare de postAMP
Sursa foto: unica.md