Home > Diverse > Cu un simplu gest o putem ajuta pe Ana!

Cu un simplu gest o putem ajuta pe Ana!

Ana

„Fă bine ori de câte ori se poate… și întotdeauna se poate.” Aceste vorbe înțelepte ar trebui să le avem mereu în minte și să ținem cont de ele. Să ni le amintim de fiecare dată când vedem pe cineva care are nevoie de ajutor. Să nu trecem nepăsători pe lângă problemele cu care unele persoane sunt încercate de soartă.

Bine ar fi, ca atunci când vedem oameni aflați în necaz, să facem un exercițiu de imaginație și să ne gândim o clipă, cum ar fi dacă ne-am afla noi în acea situație. Dacă noi, copilul nostru sau cineva din familia noastră ar avea nevoie disperată de ajutor, ce ne-am dori cel mai mult în acel moment? Cu siguranță în acel moment ne-am dori ca semenii noștri să ne sară în ajutor, să facă măcar un minim efort pentru a ne putea ajuta să scăpăm din situația de criză.

În speranța că ați făcut acel exercițiu de imaginație pe care vi l-am propus mai sus și, pornind de la această introducere, vă voi spune o poveste tristă a unei fetițe de treisprezece ani, aflată în clasa a VII-a, la o școala din București.

Vă voi vorbi despre Ana, o adolescentă cu un zâmbet cald și o vorbă blândă. Aș spune că vorba blândă și zâmbetul cald sunt cartea de vizită a oamenilor buni, iar Ana dispune de ambele. Cel puțin, le avea până să fie diagnosticată, de curând, cu o boală cruntă. Ana suferă de cancer osos și are nevoie de o operație în valoare de peste 50 de mii de Euro, pe care ar urma să o facă la începutul lunii decembrie, la Viena, dacă familia ei va reuși să strângă banii necesari operației, bani de care familia nu dispune.

Este foarte tragic să te afli într-o astfel de situație în care ești conștient de nevoia financiară a copilului tău, iar tu nu dispui de acei bani. De aceea, recurg din nou la exercițiul de imaginație, lansat mai devreme. Ce ați face într-o astfel de situație? Ce ați face dacă nu ați dispune de această sumă? Nu-i așa, că tot ce v-ați dori ar fi să puteți face rost de acei bani, pentru a vă ajuta copilul suferind? Această minune poate fi posibilă dacă un număr cât mai mare de oameni s-ar mobiliza, donând fiecare cât poate, pentru a aduna banii necesari intervenției care poate salva.

Acest lucru și-l doresc și părinții Anei pentru copilul lor, iar salvarea ei poate veni din partea dumneavoastră, a tuturor. Și, credeți-mă, nu ar fi un sacrificiu din partea nimănui dacă ne-am rupe puțin din timpul nostru pentru a salva o viață, donând fiecare cât poate. Un citat celebru spune: „Fii cât mai bun, că doar asta îți rămâne.” Cu toții ar trebui să reflectăm la aceste vorbe.

Câți bani sunt aruncați zi de zi pe vicii, pe distracții, pe alimentația în exces, pe diverse alte cheltuieli, unele absolut inutile? Haideți să facem ceva și pentru sufletul nostru, ajutând un copil, doi părinți, o familie care are nevoie de ajutorul nostru! Haideți să dăm o șansă acestei fetițe pusă la încercare mult prea devreme.

Voi încheia tot cu un citat, al lui Mircea Eliade: „Binele făcut la nevoie ți-l răsplătește înzecit Dumnezeu când nici nu te gândești.”

Fiecare bănuț donat poate fi de mare folos acestei familii, iar cu cât vor fi mai mulți oameni cu suflet mare care vor dona, cu atât mai repede se vor aduna banii necesari operației. Pentru doritori, puteți dona în următoarele conturi deschise pe numele părinților Anei.

Titular cont: Bucur Camelia Mihaela

BANCĂ: BANCPOST

CONT LEI: RO54BPOS70500913130RON01

 

Titular Cont: Bucur Mihai

BANCĂ: BCR

CONT EURO: RO31 RNCB 0086 1417 1703 0006

 

 

Sursa foto și contacte cont: cancan.ro

 

Facebook Comments
You may also like
Iată cum trebuie să se comporte un gentleman

Leave a Reply