Home > Diverse > Cum arată, astăzi, fetița al cărei portret apare în cea mai premiată fotografie din lume. A devenit o domnișoară superbă

Cum arată, astăzi, fetița al cărei portret apare în cea mai premiată fotografie din lume. A devenit o domnișoară superbă

Cum arată, astăzi, fețița al cărei portret apare în cea mai premiată fotografie din lume

Cum arată, acum, fetița al cărei portret apare în cea mai premiată fotografie din lume? Cine este ea și ce vârstă are acum?

Cel mai premiat portret din lume

Portretul unei fetițe din județul Maramureș, care poartă pe cap un batic tradițional din această zonă etnografică, și a cărei privire inocentă a cucerit milioane de oameni, a făcut înconjurul lumii. Presa vuia la aflarea veștii că portretul imortalizat al micuței maramureșence a atins un record de premii internaționale, pe zona de artă fotografică.

Citește și: Maramureșul, un loc de poveste

Fotografia portret cu cele mai multe premii din lume este realizată de fotograful Kerekes Istvan. Artistul este originar din Târgu Mureş. Iar fotografia realizată de el, în anul 2009, reprezintă un record mondial.

Însă, multă lume se întreabă cum arată, astăzi, fetița al cărei portret apare în cea mai premiată fotografie din lume. Cine este ea și care este povestea ei de viață.

Citește și: Cimitirul Vesel din Săpânța, un cimitir-muzeu unic în lume | FOTO

Micuța care apare în renumita fotografie ar fi fost surprinsă, la vremea respectivă, în timp ce stătea pe prispa casei sale, din localitatea Botiza, județul Maramureș. De atunci, însă, au trecut 13 ani, iar micuța fetiță cu chip de înger s-a transformat într-o domnișoară superbă.

Cum arată, astăzi, fețița al cărei portret apare în cea mai premiată fotografie din lume

Cum arată, astăzi, fetița al cărei portret apare în fotografia care a atins un record de premii

În renumita fotografie, intitulată „Yelena”, fetița are în jur de cinci-șase ani. De atunci anii au trecut, iar minunea blondă cu privirea blândă și batic maramureșean pe cap a crescut și s-a transformat într-o tânără minunată. Ea se numește Ana Morar, iar în prezent are în jur de 18 ani.

Frumoasa Ana Morar, din localitatea Botiza, își păstrează în continuare portul și este mândră de moștenirea sa tradițională. Fapt ce reiese din postările sale pe contul de socializare, unde apare în mai multe fotografii, fiind îmbrăcată în straie tradiționale.

Citește și: Locuri de vizitat în România. Unde să mergi vara aceasta în concediu

Elevă a Liceului Tehnologic „Marmația”, din Sighetul Marmației, frumoasa Ana are peste o mie de prieteni pe contul său de socializare. De curând ea a fost felicitată de aceștia pentru fotografia „Yelena”.

Cea mai premiată fotografie – Cine este artistul care a obținut premiile

Fotograful Kerekes Istvan, născut în România şi stabilit în Ungaria, a câştigat peste 3.000 de premii şi medalii naţionale şi internaţionale. În perioada în care a preluat distincția, în lume existau doar cinci artiști fotografi cu asemenea distincție.

Citește și: Locuri de vizitat în România. Unde să mergi vara aceasta în concediu

”Pentru mine arta fotografică înseamnă a vedea și a reda un lucru inedit și a-l imortaliza cu ajutorul obiectivului, într-un mod unic, pentru urmașii noștri.

Totodată, înseamnă să le arăt celorlalți minunile din jurul nostru, dar și să scot în evidență greutățile și luptele care fac parte din viața noastră.

A surprinde magia momentului și a-l face nemuritor – acesta este scopul creațiilor mele”, a declarat artistul fotograf expozant, conform adevarul.ro.

Citește și: Personalități feminine din România care au scris istorie

Iată ce scria Centrul InfoEuropa pe pagina de socializare, despre artist.

„Știați că: Cea mai premiată fotografie portret din lume este realizată de reputatul artist fotograf Kerekes István, originar din #Târgu_Mureş? Artistul s-a stabilit în Ungaria (2007) iar acum locuiește în Mosonmagyaróvár împreună cu familia, unde lucrează ca profesor de educație fizică.
#Portretul unei #fetițe din #Maramureş, „#Yelena”, i-a adus artistului peste 600 de premii internaţionale în 58 de ţări din întreaga lume. Realizată în 2009, fotografia a doborât recordul mondial de cea mai premiată imagine din lume, titulatura fiind valabilă şi în prezent.”

Citește și: România, premiere

Lucrările artistului pot fi admirate începând cu data de 19 noiembrie și în cadrul Expoziției de artă fotografică. Expoziție organizată în parteneriat cu Muzeul Țării Crișurilor – Complex Muzeal.

 

sursa: Facebook Ana Morar

Facebook Comments
You may also like
Al Pacino va deveni, din nou, tată la 83 de ani. Cine este iubita lui, în vârstă de 29 de ani
Al Pacino va deveni, din nou, tată la 83 de ani. Cine este iubita lui, în vârstă de 29 de ani
păr hidratat și perfect întins
Cum să ai un păr hidratat și perfect întins. Masca cu keratină, preparată de femeile japoneze, din ingrediente naturale
cea mai urâtă femeie din lume, pentru a-și salva copiii
Povestea tragică a unei mame care a ales să fie considerată cea mai urâtă femeie din lume, pentru a-și întreține copiii
Teorii ale conspirației. Ce s-a întâmplat la World Trade Center sau cu Prințesa Diana
Teorii ale conspirației. Ce s-a întâmplat cu Prințesa Diana sau la World Trade Center

Leave a Reply