Home > Sănătăte > Cum îți afectează organismul consumul excesiv de dulciuri

Cum îți afectează organismul consumul excesiv de dulciuri

///
Comments are Off
dulciuri

Dulciurile, deși sunt foarte gustoase și multă lume nu poate trăi fără ele, pot fi destul de periculoase pentru sănătate, dacă sunt consumate în exces. Se poate ajunge la probleme grave de sănătate, cum ar fi bolile hepatice, diabetul zaharat, obezitatea sau bolile de inimă. Astfel, dacă alimentația voastră este foarte bogată în dulciuri este foarte important să mai reduceți din ele, pentru a nu vă periclita sănătatea.

Iată ce simptome poate produce excesul de zahăr din organism.

Oboseala

Atunci când nivelul zahărului din sânge este foarte ridicat, corpul nu poate absorbi și stoca în mod corespunzător glucoza, astfel, celulele nu pot oferi energia necesară organismului și acest lucru poate produce oboseală întregului organism.

Urinarea frecventă

Nivelul ridicat de zahăr din sânge poate împiedica rinichii să absoarbă lichidele, lucru ce cauzează urinarea frecventă.

Senzație continuă de foame

Când concentrația de zahăr din sânge este foarte ridicată, atunci glucoza nu poate fi absorbită corespunzător de către celule și astfel organismul nu dispune de energia necesară, drept urmare, organismul caută alte surse de energie și apare senzația continua de foame.

Sete excesivă

Când nivelul de zahăr din organism este foarte ridicat, corpul pierde lichide. Hipotalamusul este cel care evaluează nivelul de deshidratare al organismului și va trimite semnal către creier, care va da această senzație de sete și, de asemenea, senzația de gură uscată.

Pielea uscată

Nivelul crescut de zahăr din sânge poate produce efectul de piele uscată din mai multe motive. Urinarea frecventă poate deshidrata organismul și pielea și poate produce dezechilibru asupra glandelelor responsabile cu transpirația, ceea ce va duce la uscarea excesivă a pielii.

Probleme de concentrare

Nivelul de zahăr ridicat din sânge poate încetini absorbția glucozei, iar fără glucoză creierul nu va fi alimentat și astfel persoana în cauză poate suferi probleme de concentrare și de reținere.

Vedere încețoșată

Nivelul ridicat de zahăr din sânge poate duce la deshidratare, lucru ce vă poate afecta vederea. Când corpul este deshidratat, celulele ochilor încep să se deformeze și în felul acesta își pierd abilitatea de a funcționa normal, producându-se vederea încețoșată.

Învățare lentă

Leziunile vasculare pot fi cauzate de nivelul ridicat al zahărului din sânge. Acest lucru poate avea efecte negative asupra circulației sangvine. În cazul persoanelor care suferă de diabet vindecarea rănilor se produce mult mai lent, deoarece țesuturile nu primesc substanțele nutritive de care au nevoie, la fel se întâmplă și când consumați multe dulciuri.

Iritabilitate

Studiile au arătat că persoanele cu nivel ridicat de zahăr în sânge tind să fie mult mai anxioase și depresive. Atunci, când creierul nu dispune de un nivel adecvat de glucoză, acest lucru poate avea efect negativ asupra stării tale.

 

 

Articol preluat, tradus și adaptat de pe sursa: davidwolfe.com

 

 

Facebook Comments
You may also like
piscină
Ce boli puteți lua de la piscină și cum le puteți evita
piersicile
Piersicile și beneficiile lor uimitoare pentru sănătate
Semnele prin care organismul îți cere ajutor
Fructele menționate în Biblie sunt elixire ale sănătății
Fructele menționate în Biblie sunt elixire ale sănătății