Home > Diverse > Cum să ai un creier activ. Metode fabuloase de a-ți îmbunătăți capacitățile creierului

Cum să ai un creier activ. Metode fabuloase de a-ți îmbunătăți capacitățile creierului

///
Comments are Off
Metode fabuloase de a-ți îmbunătății capacitășile creierului

Un creier sănătos și activ presupune un antrenament constant al acestui organ.  Pentru o bună funcționare, creierul are nevoie să fie folosit cât mai mult.

Călătoria dezvoltării personale începe prin concentrarea asupra aspectelor interne ale ființei tale, cum ar fi cunoașterea. Astfel că, pentru a te dezvolta continuu, din punct de vedere intelectual, trebuie  să fii într-o continuă căutare a tot ce este nou.

citește și: Creierul uman

Iată cinci metode fabuloase de a-ți dezvolta capacitățile creierului ți a avea un creier sănătos.

Exercițiul fizic pentru un creier sănătos

Exercițiul fizic poate avea profunde efecte pozitive asupra creierului tău. Acesta crește ritmul cardiac, ceea ce duce la un flux mai mare de sânge către creier, lucru ce ajută la funcționarea mai eficientă a acestuia.

Așadar, ia în considerare mersul la o sală de gimnastică sau la o clasă de sport, cum ar fi aerobicul sau dansul sau alege să faci orice activitate ce îți pune sângele în mișcare. Dacă stilul tău de viață actual nu îți permite mult timp liber, pentru a merge la o sală de sport, poți să faci și acasă exerciții fizice, deoarece este gratuit și foarte convenabil. Indiferent ce alegi, important este să faci mișcare.

Să cânți la un instrument muzical

Poți începe să înveți să cânți la un instrument muzical, indiferent de vârsta pe care o ai. Este foarte distractiv și relaxant, pe lângă faptul că este o metodă de antrenament a creierului.  De asemenea, vă ajută să vă îmbunătățiți capacitatea de a procesa informații, iar abilitățile de coordonare sunt dezvoltate, în același timp.

citește și: Cum să ai un creier sănătos. Metode la îndemâna oricui

Meditația sau rugăciunea

Este o altă metodă de control a atenției, prin care veți învăța cum să vă controlați gândurile și să vi le distrageți de la activitățile de zi cu zi, antrenându-vă atenția spre concentrare și productivitate. Așadar, rugăciunea și meditația sunt o bună metodă de antrenare a concentrării.

Somnul pentru un creier sănătos

Potrivit experților în sănătate, somnul menține mintea ageră. Acest lucru se datorează faptului că în timpul somnului are loc în creier un proces de curățare și de sortare a informațiilor, care rulează în interiorul lui, și este, prin urmare, benefic pentru îmbunătățirea memoriei. Astfel că, după un somn de calitate vă veți trezi mult mai tonic și energizat, ceea ce vă va permite să vă bucurați de o zi cu mult mai productivă și să fiți mult mai eficient în ceea ce faceți.

Învățarea

Învățarea este o excelentă metodă de a antrena creierul, care îi oferă oportunitatea de a se dezvolta. Cu cât acumulezi mai multă informație, cu atât creierul devine mai antrenat și mai receptiv. Creierul este precum mușchii, dacă este antrenat se dezvoltă, altfel se atrofiază. Astfel că, pentru menținerea unui creier sănătos, trebuie să răspundeți mereu unor noi provocări de tip intelectual, să învățați mereu câte ceva nou, să vă folosiți continuu creierul. Chiar și cititul ajută în acest sens. În plus, specialiștii spun că acest lucru scade șansele de a dezvolta Alzheimer.

 

sursa: curiousmindmagazine.com

 

 

Facebook Comments
You may also like
Cum să recunoști oamenii toxici din viața ta
Cum să recunoști oamenii toxici din viața ta
Maestrul budist Thich Nhat Han: Oamenii care te urăsc au nevoie de ajutor, nu de pedepse
Maestrul budist, Thich Nhat Hanh: Oamenii care te urăsc au nevoie de ajutor, nu de pedepse
Cum poate o mamă să-și transforme copilul într-un adult de succes
Cum poate o mamă să-și transforme copilul într-un adult de succes
cărți de dezvoltare personală
Cărți de dezvoltare personală, recomandate tuturor celor ce vor să adopte o gândire pozitivă