Home > Diverse > Cum să cucerești o persoană. Trucuri psihologice de seducție

Cum să cucerești o persoană. Trucuri psihologice de seducție

///
Comments are Off
Cum să cucerești o persoană. Trucuri psihologice de seducție

Cum să cucerești o persoană și ce trucuri psihologice trebuie să folosești pentru a seduce pe cineva de care ești atras sau căreia vrei să-i lași o impresie bună.

Cum să cucerești o persoană

Robert Greene, autorul cărții „Arta seducției” susține că orice persoană de sex opus poate fi cucerită, chiar dacă pare inabordabilă. Pentru asta, însă, trebuie să cunoști câteva trucuri psihologice pe care să le aplici.

Citește și: Cărți de dezvoltare personală, recomandate tuturor celor ce vor să adopte o gândire pozitivă

Unii dintre specialiști susțin că trebuie să ne folosim de slăbiciunile persoanei pe care vrem să o cucerim ca să o atragem. Alții sunt de părere că trebuie să ne punem corpul în valoare pentru a atrage prin frumusețea fizică, dar și prin cea a minții.

Iată zece metode de seducție, cu ajutorul cărora sigur vei cucerii persoana de care te simți atras, conform autorului precizat.

Să reproduci comportamentul interlocutorului

În timp ce te afli într-o conversație cu acesta, încearcă să reproduci gesturi și expresii faciale ale acestuia. Studiile arată că acest comportament dezvoltă simpatia.

Citește și: Lucruri care te lasă fără energie. Evită să le faci pentru a fi în formă mereu

Cum să cucerești o persoană – Să aduci laude interlocutorului

Cuvintele de laudă adresate cuiva sunt asemănate cu caracterul perosanei care le rostește, fiind cunoscut în psihologie ca tranferul spontan al calităților. Dar, este la fel de valabil și în cazul în care vorbești urât despre cineva, deoarece oamenii îți atribuie ție aceste caracteristici.

Nu ezita să manifești emoții pozitive

Cu toții suntem influențați de starea de spirit a celor din jur, din acest motiv pentru a face o impresie bună manifestă o atitudine pozitivă.

Citește și: Reguli pentru o viață liniștită și echilibrată

Cum să cucerești o persoană – Nu îți ascunde defectele

Arătând că faci greșeli firești nu faci altceva decât să arați că ești uman. Greșelile influențează simpatia, conform unui studiu realizat. Așadar, nu încerca să pari perfect, ci mai degrabă, comportă-te natural.

Pune accent pe viziunile comune

Efectul atragerii prin similitudine spune că suntem atrași de oameni care se aseamănă cu noi. Suntem atrași, în general, de persoanele cu care avem trăsături comune negative. Pune, așadar accent pe viziunile comune dintre tine și interlocutor, pentru a-l face mai deschis spre tine.

Percepe interlocutorul așa cum vrea să fie perceput

Fiecare dintre noi vrem să fim văzuți de cei din jur așa cum ne vedem noi înșine. Când ideile noastre coincid cu ale celorlalți ne sporește încrederea. astfel, una dintre strategiile pozitive de cucerire este de a aproba interlocutorul în ceea ce relatează. În felul acesta îi vei câștiga încrederea.

Citește și: Cum să ai încredere în tine. Sfaturi pentru a-ți cultiva încrederea în forțele proprii

Împărtășește ceva personal

Acest lucru te va ajuta să-l cunoști mai bine pe cel cu care comunici. Poți începe cu subiecte generale, de genul ce hobby-uri ai sau ce mâncare sau filme preferi. Treptat poți trece la lucruri mai personale, apoi poți destăinui un lucru mai intim. Astfel, va apărea sentimentul de apropiere și acest lucru va spori încrederea interlocutorului în tine.

Dă ocazia interlocutorului să vorbească despre sine

Cercetătorii sunt de părere că atunci când vorbim despre noi simțim o plăcere care poate fi comparată cu plăcerea de a mânca, de a avea bani sau de a face sex. Din acest motiv, atunci când te afli în compania cuiva, permite-i și interlocutorului să vorbească despre sine. Mai exact, ascultă-l și pe el, nu fi tu doar cel care vorbește despre sine. Astfel, îi vei da o satisfacție care îi va lăsa amintiri plăcute despre întâlnirea cu tine.

Citește și: Test psihologic. Alege floarea care te definește

Cum să cucerești o persoană – Arată-ți simpatia față de interlocutor

Nu ezita să-ți arați simpatia și amabilitatea față de interlocutor. În felul acesta, el va avea tendința de a imita comportamentul tău.

Manifestă interes pentru ceea ce ți se povestește

Manifestând interes față de destăinuirile interlocutorului vei trezi simpatia și spori încrederea celui cu care interacționezi. Dacă, însă, acesta nu reușește să-ți trezească intereseul prin discuția pe care o abordează, încearcă să privești în ochi interlocutorul. În felul acesta va crede că ești captivat de ceea ce îți povestește.

Citește și: Poziția în care stai, când ești așezat, dă indicii despre personalitatea ta

 

sursa: Robert Greene/ „Arta seducției”

sursa foto: pexels.com

Facebook Comments
You may also like
Cum să gestionezi relațiile cu persoanele toxice
Cum să gestionezi relațiile cu persoanele toxice
Iertarea, cum o primim și cum o dăruim?
Iertarea, cum o primim și cum o dăruim?
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Limbajul iubirii
Despre iubire într-un alt fel de limbaj ( II )