Home > Diverse > Cum să-ți găsești echilibrul în viață respectând sfaturile lui Osho

Cum să-ți găsești echilibrul în viață respectând sfaturile lui Osho

///
Comments are Off
Osho

Osho, unul dintre marii lideri spirituali ai lumii ne-a învățat cum să avem parte de o viață echilibrată, respectând câteva principii.

Osho, principii de viață

Osho a fost unul dintre cei mai renumiți filozofi și lideri spirituali. S-a născut în India, în anul 1931 și a trăit până în 1990. Prin învățăturile sale a influențat în mod pozitiv viața a milioane de oameni din întreaga lume.

Citește și: Cum să ai încredere în tine. Sfaturi pentru a-ți cultiva încrederea în forțele proprii

Deși, există numeroase cărți sub semnătura Osho, el nu a fost scriitor. A fost, însă, un redutabil speaker, ținând numeroase prelegeri. În aparițiile sale publice le vorbea oamenilor despre principiile şi filozofiile sale de viață. 

Discursurile lui Osho au fost înregistrate și, ca urmare a acestora, au fost scrise numeroase cărți de către discipolii săi care au transmis mai departe învățăturile acestuia.

Filozofiile lui Osho

Iată câteva dintre filozofiile de viață ale marelui lider spiritual Osho.

 • Să trăiți mereu în prezent. Nu vă lăsați purtați de gândirea mecanică îndreptată spre trecut sau viitor. Nici trecutul, nici viitorul nu există. Primul e doar în amintirea voastră, celălalt e doar în imaginație. Doar momentul prezent e cel viu și real.

Citește și: Cărți de dezvoltare personală, recomandate tuturor celor ce vor să adopte o gândire pozitivă

 • Fiecare persoană vine în această lume cu un destin de îndeplinit, un mesaj ce trebuie transmis, cu o sarcină ce trebuie să fie dusă la sfârșit. Nu ești aici accidental, ci ești aici intenționat. Există un rost în spatele tău. Universul intenționează să facă ceva prin tine.
 • Ești bogat dacă îți dăruiești iubirea în mod necondiționat, altfel ești un simplu cerșetor.
 • Nu prin educație se ajunge la cunoașterea adevărului, ci prin practică spirituală.

Citește și: Cele mai înțelepte maxime și sfaturi traduse din latină

De reflectat!

 • Cine ești tu ca să-i schimbi pe alții?
 • Nu la lumea materială este necesar să renunțăm, ci la trecut și la condiționările acestuia, la sistemul de convingeri greșite care ne înlănțuie și pe care fiecare generație îl impune celor următoare.
 • Nu judeca, fii iubitor!

Citește și: Cum să-ți îmbunătățești starea de spirit. Alimente care combat depresia

 • Viața este ca o curgere, ca un fluviu, este o mișcare continuă, însă oamenii cred că ei reprezintă ceva static. Numai obiectele sunt statice și numai moartea este încremenită, viața este o continua mișcare. Cu cât există mai multă mișcare, cu atât viața este mai abundentă, iar o astfel de viață aduce cu sine extraordinare schimbări în fiecare clipă.
 • Poartă-te cu aproapele tău așa cum ai vrea să se poarte el cu tine.
 • Nu există viitor dacă tu nu-l creezi. Orice se întâmplă mâine, va fi creația ta şi trebuie făcut astăzi, acum, deoarece din pântecele zilei de astăzi se va naște ziua de mâine.

Osho, vorbe înțelepte

 • Fii, nu încerca să devii.
 • Adevărata savoare a vieții o găsești în interiorul tău.
 • Dragostea trebuie sa fie o relație prietenească, în cadrul căreia nimeni nu este superior, în care nimeni nu ia deciziile, în care amândoi partenerii sunt pe deplin conștienți de faptul că sunt diferiți, că felurile în care abordează viața sunt diferite, că gândesc diferit și, totuși, cu toate aceste deosebiri se iubesc.

Citește și: Citate ale lui Confucius, care îți pot schimba viața

 • Încetează să te judeci. În loc de a te judeca, trebuie să începi să te accepți cu toate imperfecțiunile tale, cu toate slăbiciunile, toate erorile, toate eșecurile. Să nu-ți ceri să fii perfect. Asta ar însemna să-ți ceri imposibilul și desigur că te vei simți frustrat. La urma urmei, ești doar o ființă umană.
 • Fă ca râsul să fie rugăciunea ta. Râzi mai mult. Nimic nu eliberează energiile blocate mai bine ca râsul. Nimic nu te face inocent așa cum o face râsul.

Citește și: Cum îți poți transforma viața, adoptând o atitudine mentală pozitivă

 • Nu este nevoie să știi unde mergi. Nu este nevoie să știi de ce mergi. Tot ceea ce trebuie să știi este faptul că mergi plin de veselie, iar dacă faci asta, nu poți da greș.

 

 

Sursa foto: osholeela.org

 

Facebook Comments
You may also like
Iertarea, cum o primim și cum o dăruim?
Iertarea, cum o primim și cum o dăruim?
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Limbajul iubirii
Despre iubire într-un alt fel de limbaj ( II )
Despre iubire, într-un alt fel de limbaj
Despre iubire, într-un alt fel de limbaj ( I )