Home > Diverse > Dang Van Khuyen, băiatul care, la doar de zece ani a învățat să se descurce după ce a rămas singur pe lume | Video

Dang Van Khuyen, băiatul care, la doar de zece ani a învățat să se descurce după ce a rămas singur pe lume | Video

///
Comments are Off
băiatul vietnamez care a rămas singur pe lume

Oamenii din întreaga lume au fost impresionați de povestea lui Dang Van Khuyen, un băiat vietnamez care, la vârsta de doar zece ani, a învățat să se descurce singur, după pierderea familiei sale.

Dang Van Khuyen, băiatul de zece ani care se descurcă singur

Băiatul trăiește singur, cultivându-și propriile legume pentru a se hrăni, Dang a refuzat ofertele de a fi adoptat, insistând că poate să-și poarte singur de grijă. Povestea sa incredibilă a impresionat o lume întreagă.

În timp ce majoritatea copiilor de zece ani își trăiesc viața fără griji, bucurându-se de copilărie, băiețelul din Vietnam, pe numele său Dang Van Khuyen, își petrece timpul, lucrând pământul din jurul umilei sale locuințe. El își plantează singur legumele pentru a-și asigura hrana.

citește și: Povestea de viață care i-a inspirat pe cineaști. A călătorit peste 4 mii de km, pentru marea sa dragoste

Deși, duce o viață extrem de grea la o vârstă atât de fragedă, Dang Van Khuyen este obișnuit cu greutățile. Băiatul și-a pierdut mama când era foarte mic și a trebuit să locuiască cu bunica sa, în timp ce tatăl său a trebuit să plece să lucreze în construcții, departe de satul unde locuiau.

Lucrurile au luat, din păcate, o întorsătură și mai proastă, atunci când părintele său a avut un accident de muncă și a murit. Bunica, la rândul ei, a decedat la scurt timp după aceea. Astfel a rămas în casa lui singur, fără ca nimeni să aibă grijă de el.

Dang Van Khuyen, copilul din Vietnam care se descurcă singur

Băiatul luptă pentru supraviețuire

Ajuns singur pe lume, pentru copilul de doar zece ani a început lupta pentru supraviețuire. Însă, nu s-a dat bătut, ci a început să facă exact ceea ce știa de la bunica lui. Presa din Vietnam a făcut publice imagini surprinse cu băiatul în timp ce-și cultiva singur legumele, pentru a-și asigura hrana.

Casa în care locuiește este, de fapt, o umilă colibă cu un acoperiș de paie. Și totuși, Dang Van Khuyen a refuzat să accepte ofertele de adopție de la oamenii bine intenționați, care au auzit de situația sa. În prezent, el se bazează și pe generozitatea vecinilor săi, care îi dau adesea alimente, printre care nelipsitul orez.

citește și: Obiceiuri necesare pentru copii manierați

Copilul nu a abandonat nici școala, iar cel care a făcut publică situația sa a fost chiar profesorul băiatului, care a împărtășit trista poveste pe rețelele de socializare. De acolo, povestea sa de viață a devenit virală și a atras atenția, nu numai a cetățenilor vietnamezi, ci și a mass-mediei din întreaga lume.

Dang Van Khuyen, refuză să fie adoptat

De când a devenit cunoscut, o mulțime de ajutoare financiare și materiale i-au fost oferite lui Dang. Unii oameni au donat provizii, iar alții chiar s-au oferit să-l ia și să-l adopte. Deși, a acceptat o parte dintre donații, el a refuzat ofertele de adopție,  băiatul declarând că este mai mult decât capabil să aibă grijă de el însuși.

citește și: Cum poate o mamă să-și transforme copilul într-un adult de succes

În ciuda situației sale grele, Dang Van Khuyen nu a ratat nicio zi de școală. Până acum, continuă să se trezescă în fiecare dimineață, să meargă cu bicicleta la școală. După cursuri copilul se întoarce acasă pentru a-și face treburile în gospodărie. La o vârstă atât de fragedă, Dang se dovedește a fi o persoană extrem de responsabilă pentru un copil de doar zece ani, lucru extrem de rar întâlnit.

Urmăriți-l pe Dang în videoul de mai jos:

 

sursă: wowamazing.com

sursa foto: captura video Lao Dong Tv

 

Facebook Comments