Deliciu cu banane şi zahăr ars

schedule
2016-09-22 | 14:03h
update
2017-08-29 | 11:28h
person
www.almanahonline.ro
domain
www.almanahonline.ro

Deliciu cu banane şi zahăr ars este un desert savuros, aromat şi uşor de făcut, care nu necesită mult timp şi nici îndemânare. Se face cu puține ingrediente şi poate constitui oricând un desert cu care poți impresionaAMP chiar și pe cel mai mare iubitor de dulciuri.

Ingrediente

Pentru blat:

  • 7 banane;
  • 3 ouă;
  • 1/2 ceaşcă ulei;
  • 1/2 ceaşcă zahăr;
  • 2 ceşti făină;
  • 1 linguriță de scorțişoară;
  • 1 linguriță esență de rom.

Pentru topping:

  • 1/2 pachet de unt;
  • 1 ceaşcă zahăr brun (se poate folosi şi zahăr alb).

Pentru compoziţia blatului se strivesc 5 din cele 7 banane cu ajutorul unei furculițe într-un bol, peste care se pun uleiul, zahărul, ouăle, făina, scorțişoara şi esența de rom, amestecându-se până se omogenizează.

Se pun într-un vas pe foc untul şi ceaşca de zahăr brun pentru a se carameliza. Se lasă până se topeşte tot zahărul, având grijă să nu se ardă, pentru a nu căpăta un gust ușor amărui. Se ia de pe foc şi se răstoarnă într-o tavă. Se taie cele 2 banane rămase în felii de circa 1 cm grosime, care se aşează peste zahărul topit pus deja în tavă.

Se răstoarnă deasupra compoziția de blat făcută din banane şi restul ingredientelor şi se dă la cuptorul încins pentru circa 30-40 de minute. După ce se scoate din cuptor se răstoarnă în alt vas, cu partea de sus în jos, iar după ce se răceşte se taie bucăți şi se serveşte.

Poftă bună la deliciu cu banane şi zahăr ars!

 

Advertisement

Sursa foto:

 bbc.co.uk.edgesuite-staging.net/food/recipes/dulce_and_banana_13248

littlebirdiebaking.co.uk/category/lorraine-pascale

 

 

Facebook Comments
Advertisement

Imprint
Responsible for the content:
www.almanahonline.ro
Privacy & Terms of Use:
www.almanahonline.ro
Mobile website via:
WordPress AMP Plugin
Last AMPHTML update:
24.10.2025 - 09:23:17
Privacy-Data & cookie usage: