Dulceața de pepene galben, un desert de sezon. Se prepară ușor și este un deliciu sănătos. Iată rețeta.
Dulceața de pepene galben
Pepenele galben este un fruct de sezon, iar în această perioadă vă puteți bucura din plin de el. Este un fruct gustos și răcoritor, însă poate fi folosit și pentru prepararea dulcețurilor. Vă recomandăm o rețetă excelentă de dulceață de pepene galben, fină şi foarte aromată.
Citește și: Dulceața de prune, cea mai simplă rețetă
Ingrediente:
- 1 kg de zahăr;
- 1 kg de pepene galben curățat;
- zeama de la o lămâie;
- 3 plicuri zahăr vanilat.
Citește și: Dulceață de zmeură
Mod de preparare
Din zahăr și 300 ml. de apă se prepară un sirop, ce se fierbe 15 minute, apoi se ia de pe foc. Se alege un pepene cu miezul tare și parfumat, se curăță și se taie cuburi, de vreo 10 mm.
Se opărește cu apă clocotită timp de 5 minute, se scurge apa și se dă printr-un jet de apă rece. Se scurge bine, se amestecă cu siropul și se fierbe 5 minute, apoi se ia vasul de pe foc timp de 15 minute pentru ca pepenele să-și lase sucul.
Citește și: Dulceața de trandafiri, un deliciu regesc
După aceea, puneți din nou dulceața la fiert, adăugați zeama de lămâie și vanilia și lasați să fiarbă până când se leagă bine. În timpul fierberii se ia spuma, formată deasupra, cu o spumieră. Când este gata luați-l de pe foc și lasați-l la răcit. A doua zi se toarnă în borcane sterilizate în cuptor.
Citește și:
Minciunele ardelenești sau Ciurigăi. Desertul delicios, rețeta bunicilor
Prăjitura Kati, un desert de sărbătoare
Rețetă de gogoși pufoase. Îți plouă în gură doar când te gândești la ele
Poftă bună la dulceață de pepene galben!
Sursa foto: micutabucatarie.blogspot.com