Home > Rețete culinare > Dulceață de pepene galben

Dulceață de pepene galben

///
Comments are Off
Dulceață de pepene galben

Pepenele galben este un fruct de sezon, iar în această perioadă vă puteți bucura din plin de el. Este un fruct gustos și răcoritor, însă poate fi folosit și pentru prepararea dulcețurilor. Vă recomandăm o rețetă excelentă de dulceață de pepene galben, fină şi foarte aromată.

Ingrediente:

  • 1 kg de zahăr;
  • 1 kg de pepene galben curățat;
  • zeama de la o lămâie;
  • 3 plicuri zahăr vanilat.

Mod de preparare

Din zahăr și 300 ml de apă se prepară un sirop, ce se fierbe 15 minute, apoi se ia de pe foc. Se alege un pepene cu miezul tare și parfumat, se curăță și se taie cuburi, de vreo 10 mm. Se opărește cu apă clocotită timp de 5 minute, se scurge apa și se dă printr-un jet de apă rece. Se scurge bine, se amestecă cu siropul și se fierbe 5 minute, apoi se ia vasul de pe foc timp de 15 minute pentru ca pepenele să-și lase sucul. După aceea, puneți din nou dulceața la fiert, adăugați zeama de lămâie și vanilia și lasați să fiarbă până când se leagă bine. În timpul fierberii se ia spuma, formată deasupra, cu o spumieră. Când este gata luați-l de pe foc și lasați-l la răcit. A doua zi se toarnă în borcane sterilizate în cuptor.

 

Poftă bună la dulceață de pepene galben!

 

Sursa foto: micutabucatarie.blogspot.com

 

 

Facebook Comments
You may also like
baclavaua
Baclavaua, cel mai renumit desert turcesc
mere coapte
Mere coapte la cuptor
Înghețată de casă
Înghețată de casă
Brioșe cu zmeură și ciocolată albă
Brioșe cu zmeură și ciocolată albă