Este un preparat exotic, fără multe calorii, delicios și ușor de preparat.
Ingrediente
Frigăruile:
- 1 kg de creveți decorticați;
- 1 ananas mic sau 2 mango, la alegere;
- 1 lămâie;
- ulei de măsline;
- sare, piper.
Pentru sosul de chili:
- 3 ardei iuți roșii;
- 1 cățel de usturoi;
- 100 g zahăr;
- 100 g de oțet de vin alb.
Mod de preparare
Frigăruile:
Creveții se dau cu sare și piper, se stropesc cu zeama de la lămâie și ulei de măsline și se lasă la marinat timp de jumătate de oră într-un bol. Ananasul se curăță și se taie în cubulețe care se înfig pe bețele pentru frigărui, alternând cu creveții. Se frig 2-3 minute pe fiecare parte pe grătarul încins.
Sosul de chili:
Într-o tigaie se pun ardeii tocați mărunt, zahărul și oțetul și se fierb. Din momentul în care începe fierberea se lasă pla foc mic timp de 10 minute, după care se pune usturoiul și se mai fierbe timp de 10-15 minute, până când începe să scadă sosul și se îngroașă, dar să nu se ardă.
Sosul se lasă să se răcească la temperatura camerei și se servește lângă frigăruile de creveți. De asemenea, sosul se poate depozita în recipiente închise etanș și ține la rece, pentru a fi folosit altă dată.
Poftă bună!