Home > Destinații > Lacul Bicaz

Lacul Bicaz

///
Comments are Off

Lacul Bicaz, așa cum este cunoscut publicului larg, se numește, de fapt, Lacul Izvorul Muntelui. Se află în județul Neamț și este situat pe râul Bistrița, în amonte de oraşul Bicaz. Este un lac de acumulare format cu ajutorul barajului Bicaz, în anul 1960,  și cel mai mare lac artificial făcut pe râurile din țara noastră.

poza baraj

Lacul Bicaz face parte dintr-o zonă foarte frumoasă a țării noastre, cu peisaje mirifice, rezervații naturale, cu relief ofertant şi locuri unice. Alături de alte zone din țară, renumite pentru frumusețea şi spectaculozitatea lor, şi aceasta constituie un punct de atracție turistică foarte căutat, atât de către turiştii români, cât şi de cei stăini.

poze lac

Aşezarea lui între munți face ca peisajele să fie unele de poveste, popasurile sunt dese tocmai pentru ca turiştii să se poată opri să admire priveliştea înconjurătoare şi să o imortalizeze în fotografii.

poze peisaj

Lacul îți oferă o panoramă impresionantă, ce nu poate fi cuprinsă în întregime cu privirea, pe care o putem admira împrejmuind lacul cu maşina sau îmbarcându-ne pe vaporaşele ce fac plimbări pe el. Desigur că de pe vaporaş vom avea o altă perspectivă asupra intinderii de apă şi a întregului peisaj de vis.

poza vaporas

După ce treci de Lacul Bicaz, dacă vii pe Drumul Național dintre Piatra Neamț şi Gheorgheni, ai posibitatea de a vedea defileul format de Cheile Bicazului, recunoscute ca fiind cele mai frumoase chei din țară. Peisajul de aici este de-a dreptul surprinzător. Drumul se îngustează pe o porțiune de aproximativ 6 km între doi versanți stâncoşi, îmbrăcați cu o vegetație bogată.

HPIM0841.JPG

Pe tot parcursul acestui defileu ochiul este încântat de imagini ce-ți depăşesc aşteptările, de zone cu adevărat spectaculoase în care parcă natura dă cele mai bune reprezentații ale ei. Sunt porțiuni unde întâlneşti alpinişti care fac escalade, deoarece versanții sunt foarte ofertanți pentru practicarea acestui sport.

defileu

 

 

 

 

 

Facebook Comments