Home > Destinații > Malaysia, paradisul Asiei

Malaysia, paradisul Asiei

///
Comments are Off

Pentru toți cei îndrăgostiți de Asia, Malaezia sau Malaysia, după noua denumire impusă în 2005, este un adevărat paradis, o reală oază a relaxării, o incursiune într-o lume cu peisaje exotice și insule sălbatice.

131

Este una dintre țările cele mai vizitate în ultimii ani din Asia de sud-est, fapt ce se datorează atât pădurilor tropicale și parcurilor naționale, unde se poate face safari și poți vedea tigri sau rinoceri, cât și posibilității de a vedea urangutani și maimuțe Proboscis în junglă. Așadar, este o destinație excelentă pentru excursioniști.

087181

Este o țară care se evidențiază mai ales prin diversificarea ce reiese din multitudinea de trăsături caracteristice diferitelor regiuni, dar și din cultura multiplă datorată fuziunii de obiceiuri și tradiții malaysiene, chineze și indiene.

287

Majoritatea malaysienilor respectă religia de stat musulmană, de obediență sunnită, chinezii practică budismul îmbinat cu taoismul, iar indienii în general hinduismul, dar întâlnești și adepți ai creștinismului și animismului. Acest amalgan multicultural influențează în egală măsură viața cotidiană, mâncarea, muzica, dansul, arta și arhitectura, fascinând turiștii cu cele mai captivante gusturi, sunete, mișcări și priveliști asiatice.

274

Mulți turiști au ca țintă cosmopolita capitală Kuala Lumpur, unde, la fel ca și în restul marilor orașe, se văd influențele stilului de viață vest-european. Aici sunt multe mall-uri de lux şi au un sistem electric foarte modern de tranzit feroviar. Tot în capitală se află cel mai mare muzeu de artă islamică din Asia de sud-est, Muzeul de Arte Islamice al Malaysiei.

264

Abunđă în clădiri moderne, aşa cum sunt şi Turnurile Petronas, cunoscute şi ca turnurile gemene din Kuala Lumpur, construite între anii 1995-1998. Sunt celebre pentru că au o arhitectură islamică elegantă în proporții, făcându-le svelte, dar şi pentru că dețin trei recorduri: sunt cele mai înalte turnuri gemene din lume, au cea mai adâncă fundație şi au cea mai înaltă pasarelă din lume, ce oferă o privelişte mirifică asupra oraşului.

325

Malaysia, paradisul Asiei

Malaysia cu o climă caldă, umedă și ploioasă, dispune de unele dintre cele mai spectaculoase plaje, cum ar fi cele din Langkawi și Perhentian, de resorturi luxuriante, dar și de munți superbi, cum ar fi muntele Kinabalu (4100 m), ce constituie o adevărată atracție. Pentru cei ce preferă o viață mai sălbatică se pot îndrepta spre insula Borneo.

 

143

107

Malaysia este o federație de treisprezece state și trei teritorii federale. Unsprezece state și două teritorii federale se află în peninsula Malacca, iar restul în partea de nord a insulei Borneo. Aceste regiuni sunt situate la o distanță de 650 km una de alta și sunt despărțite de Marea Chinei de Sud.

226

Chiar dacă a devenit un punct de atracție important pentru turiștii din întreaga lume, datorită unui PR pozitiv de care beneficiază, economia acestei țări nu depinde în întregime de turism. Malaysia a cunoscut o reală dezvoltare economică în ultimii treizeci de ani, având un nivel de trai ridicat, pe cap de locuitor.

195146

Malaysia, paradisul Asiei

024

 

 

 

Facebook Comments