Home > Fashion & Style > Măști simple care tratează acneea, roșeața și care întineresc tenul

Măști simple care tratează acneea, roșeața și care întineresc tenul

Măști simple care tratează acneea, roșeața și care întineresc tenul

Fie că suferiți de acnee, de pete solare, de riduri sau cicatrici rămase de la acnee, pentru toate există câteva măști pe bază de ingrediente naturale care, combinate, pot face minuni în cazul acestor afecțiuni.

Stresul, lipsa somnului, problemele hormonale sau produsele de machiaj sunt câțiva dintre factorii care ne afectează sănătatea pielii zi de zi. Astfel, folosirea măștilor pentru ten, care să ajute la protejarea, curățarea sau tratarea afecțiunilor, este esențială.

Iată trei măști naturale, pe care le puteți prepara acasă, ce vă vor ajuta la înfrumusețarea tenului.

Mască de ovăz și miere

Este ideală pentru a fi folosită ca exfoliant pentru îndepărtarea celulelor moarte de la suprafața pielii și ca  tratament împotriva acneei .

Ingrediente:

  • 1 lingură de fulgi de ovăz;
  • 3/4 linguri de suc de lămâie;
  • 1/2 linguri de miere.

Este ideală pentru tenurile acneice. Ovăzul acționează ca un exfoliant, îndepărtând celulele moarte. Sucul de lămâie va diminua cicatricile și va da strălucire tenului, iar mierea va hidrata și va avea efect antibacterian, vindecând acneea.

Mod de preparare:

Amestecați toate ingredientele într-un castron, până când compoziția capătă consistență. Apoi aplicați masca pe față și lăsați-o să acționeze timp de 10 minute, după care o îndepărtați prin spălare cu apă călduță.

Mască cu iaurt și castravete

Este potrivită pentru întinerirea tenului.

Ingrediente:

  • 1 castravete;
  • 2 lingurițe de iaurt natural.

Castravetele are rolul de a da luminozitate și a reîntineri, conferind elasticitate tenului, iar iaurtul pentru hidratare și pentru a îndepărta bacteriile care produc acneea.

Mod de preparare:

Tăiați castravetele felii și adăugați-l într-un blender. Amestecați cu iaurtul și aplicați compoziția pe față. După aproximativ 10 minute puteți să spălați cu apă.

3 Mască de turmeric, iaurt și lămâie

Lămâia are rol astringent, aceasta va diminua cicatricile produse de acnee. Turmericul va reduce roșeața, tratează acneea și are efect antiinflamator, iar iaurtul va hidrata tenul, având rol și în îndepărtare bacteriilor ce produc acnee.

Ingrediente:

  • 1 lingură de iaurt;
  • 1/2 lingură de turmeric;
  • 1/2 de lămâie.

Mod de preparare:

Se amestecă sucul de lămâie cu pulberea de turmeric și iaurtul. După omogenizare aplicați pe față și lăsați să acționeze aproximativ 10 minute, apoi spălați bine fața.

 

 

 

 

 

Sursa davidwolfe.com

Facebook Comments
You may also like
Scapă în mod natural de pistrui și petele cauzate de soare

Leave a Reply