Home > Diverse > Metode de stimulare a metabolismului lent

Metode de stimulare a metabolismului lent

Metode de stimulare a metabolismului lent

Metode de stimulare a metabolismului lent. Metabolismul este procesul prin care alimentele sunt transformate în energie, care este esențială pentru ca ca funcțiile organismului să se desfășoare normal.

 

Metode de stimulare a metabolismului lent

În cazul unor persoane metabolismul este mai lent, adică procesele de ardere a caloriilor se petrec într-un ritm încet, în timp ce altele îl au accelerat. Pentru a impulsiona metabolismul lent se pot face exercitii fizice și este ideal ca gradul lor de dificultate și durata să fie stabilite de un medic, în functie de particularitățile pacientului.

Citește și: Cum să arați tânără chiar și după 50 de ani. Secretele femeilor japoneze

Persoanele care au metabolismul rapid sunt norocoase, deoarece, indiferent cât de multă mâncare ar consuma, tind să nu în greutate, deoarece arderile calorice au loc într-un mod accelerat. Dacă, însă, ai acest tip de metabolism, ai nevoie de mai multă energie din alimente pentru ca organismul să își poată face toate procesele care mențin viata.

Citește și: Ceaiuri pentru slăbit. Cea mai simplă metodă de pierdere în greutate

În schimb, persoanele cu metabolismul lent tind să piardă mai greu în greutate. Nutrientii care nu sunt transformati în energie ajung să fie convertiți în grăsime, care se acumulează. Tipul de metabolism difera în funcție de persoană.

 

Iată câteva metode pentru stimularea metabolismului.

Consumă proteine la fiecare masă

Consumul unor alimente ajută la creșterea temporară a metabolismului, până la câteva ore, spune Laura Bogaciu pe contul de Youtube, Pacientul 2.0.

Citește și: Cauzele durerilor de cap. Identificați-le înainte de a apela la pastile

Conform sursei acesta se numește efect termic, fiind determinat de caloriile necesare digestiei, absorbției și procesării nutrienților, proteinele având rolul de accelarare al acestui efect. Totodată, proteinele dau senzație de sațietate pentru mai multă vreme, iar acest lucru te va opri să mai consumi mâncare.

 

Consumă mai multă apă – Metode de stimulare a metabolismului lent

Conform sursei, persoanele care consumă mai multă apă pierd mai ușor în greutate. Un studiu realizat a demostrat faptul că un consum de 500 ml de apă poate crește metabolismul cu un procent de 30%, pe o perioadă de o oră. De asemenea, dacă vei consuma o cană de apă înainte de masă, te va ajuta să mănânci mai puțin.

Citește și: Apa ținută în vase de cupru, beneficii și proprietăți. Ce spune medicina ayurvedică

Fă sport – Metode de stimulare a metabolismului lent

Fă exerciții fizice de mare intensitate, deoarece va stimula metabolismul și te va ajuta la arderea grăsimilor. Prin ridicarea de greutăți poți accelera metabolismul și reduce grăsimea, iar cu cât ai mai multă masă musculară, cu atât metabolismul funcționează mai bine.

Citește și: Cum îți poți modela corpul și scăpa de durerile de spate, cauzate de statul la birou, într-un timp foarte scurt Totul despre tehnologia EMS sau Bodyfit

Nu sta timp îndelungat pe scaun

Statul pe scaun timp prelungit poate duce în timp la apariția de anumite afecțiuni. Dintre acestea și încetinirea metabolismului, acumularea de grăsime în exces și altele. Acelor persoane care lucrează de pe scaun, să se ridice din când în când pentru a se mișca.

Citește și: Mersul pe jos, beneficii. Ce se întâmplă în corpul tău când mergi pe jos zilnic

Consumă ceai verde sau oolong

Aceste tipuri de ceaiuri ajută la mărirea metabolismului, dar și la arderea grăsimilor. Conform sursei precizate, aceste ceaiuri transformă grăsimea acumulată în organism în acizi grași liberi, care ajută la arderea grăsimilor, mai ales dacă faci și exerciții fizice.

10 motive pentru care este bine să consumi ceai verde chinezesc

Consumă alimente picante

Ardeiul iute conține un compus, numit capsaicină. Acesta ajută la stimularea metabolismului, pe lângă alte beneficii pe care le are. De aceea, dacă tolerezi gustul iute-picant nu ezita să-l introduci în alimentația ta.

 

Citește și: Ardeiul iute, beneficii medicinale

Dormi suficient

Somnul de calitate are mai multe beneficii, de asemenea, lipsa somnului poate duce la anumite afecțiuni, printre care creșterea riscului obezității, deoarece lipsa somului poate avea efecte asupra metabolismului. De asemenea, lipsa somnului are legătură și cu creșterea nivelului de zahăr din sânge.

Citește și: Lipsa somnului poate duce la depresie. Ce se întâmplă în organism când nu dormi suficient

Consumă cafea

Cafeina poate ajuta la stimularea temporară a metabolismului și, de asemenea, accelerează arderea grăsimilor. Se crede, totuși, că efectul cafeinei poate varia în funcție de anumiți factori. În timpul sportului, cafeina este mai eficientă în arderea grăsimilor la persoanele cu un stil de viață mai monoton, spre deosebire de persoanele care fac sport frecvent, conform aceleași surse.

Citește și: Cafeaua, elixir pentru sănătate. Ce beneficii aduce consumul acesteia

Metode pentru a scăpa de grăsimea de pe abdomen

Cum scazi rapid glicemia. Ce recomandă diabetologul Daniela Petrache

Ovar polichistic, simptome care trebuie să te trimită urgent la doctor

De ce este bine să facem dragoste. Ce beneficii are actul s3xual asupra sănătății fizice, psihice și emoționale

Osteoporoza, cauze, prevenție și tratamente. Tot ce trebuie să știi despre sănătatea oaselor

Cum îți dai seama că ai rinichii bolnavi. Simptome de luat în seamă

sursa Youtube Pacientul 2.0

sursa foto: captura video

 

Facebook Comments
You may also like
Lentilele de contact, mituri demontate despre purtarea lor
Mituri demontate despre purtarea lentilelor de contact. Tot ce trebuie să știi despre aceste accesorii necesare
Câți pași trebuie să faci zilnic pentru a te menține în formă. Concluzia cercetătorilor în urma unui studiu
Câți pași trebuie să faci zilnic pentru a reduce riscul decesului timpuriu. Cercetătorii demontează mitul celor 10 mii de pași pe zi
Riscul de a dezvolta demență ar putea fi redus prin consumul unei băuturi
Riscul de a dezvolta demență ar putea fi redus prin consumul unei băuturi
Simptome ale unui ficat bolnav. Cum este afectat organismul și ce trebuie să faci pentru refacerea acestui organ
Simptome ale unui ficat bolnav. Cum este afectat organismul și ce trebuie să faci pentru refacerea acestui organ

Leave a Reply