Home > Diverse > Morcovii au numeroase beneficii. 7 motive pentru care să-i consumi

Morcovii au numeroase beneficii. 7 motive pentru care să-i consumi

///
Comments are Off
morcovii au multe beneficii

Morcovii au numeroase beneficii. Sunt legume nelipsite din orice ciorbă sau supă, datorită gustului lor. Aceste legume, însă, sunt pline de vitamine și au numeroase beneficii pentru organism. Iată de ce este bine să consumi morcovi.

Morcovii – beneficii

Conțin antioxidanți

Beta-carotenul este un puternic antioxidant, pe care îl găsim în morcovi, ce aduce numeroase beneficii sănătății, protejând împotriva cancerului. De asemenea, conțin vitamina A care ajută la menținerea sănătății pielii.

Studiile au arătat că cei care au fost fumători și consumă zilnic beta-caroten, prezintă un risc mai mic de a face cancer la stomac. De asemenea, beta-carotenul poate fi asimilat și din spanac, varză kale și cartofii dulci, scrie buzznoble.com

citește și: Bananele, sursă bogată de minerale. Ce se întâmplă în corpul tău, atunci când mănânci două banane pe zi

Ajută digestia

Morcovii conțin fibre, minerale, vitamine și enzime esențiale sănătății tractusului digestiv. Sunt, de asemenea, bogați în calciu și magneziu și minerale care sunt esențiale în contracția musculaturii tractusului digestiv. Studiile au arătat că un consum regulat de morcovi reduce riscul de a face ulcer gastric, scrie aceeași sursă.

Conțin elemente alcaline

Organismul are nevoie de un echilibru între alimentele acide și alcaline, pentru o sănătate perfectă. Alimentația modernă tinde să fie foarte bogată în elemente acide, de aceea, este necesar consumul de alimente alcaline care să echilibreze balanța. Morcovii conțin aceste elemente alcaline.

citește și: Ce alimente să consumi în Postul Paștelui. Beneficiile nebănuite ale postului

Morcovii beneficii – Conțin potasiu și fosfor

Potasiul și fosforul sunt elemente esențiale pentru un echilibru în organismul nostru, în special pentru a reduce tensiunea arterială, dar și pentru sănătatea rinichilor. Morcovii conțin aceste elemente necesare sănătății organismului.

Mențin sănătatea dinților

Consumul de morcovi îți va conferi dinți mai curați, din mai multe puncte de vedere. Dacă veți mușca dintr-un morcov crud, dinții se vor curăța de placa bacteriană depusă pe aceștia, iar proprietățile alcaline ale morcovilor vor balansa PH-ul din gură. Morcovii, de asemenea, ajută la producerea de salivă, care diminuează numărul bacteriilor din cavitatea bucală.

citește și: Cum să prepari salata de avocado. Cea mai simplă rețetă de guacamole. Potrivită pentru zilele de post

Morcovii beneficii- Grăbește vindecarea rănilor

Consumul de morcovi grăbește vindecarea rănilor, datorită vitaminei C și a beta-carotenului, pe care le conține. De asemenea, ajută la producția de colagen, esențial pielii, dar și la creșterea imunității organismului. Reduce inflamațiile și grăbește procesul de vindecare, iar dacă veți aplica direct pe rănile mici o bucată de morcov, va grăbi vindecarea, scrie sursa precizată.

Morcovii beneficii – pentru ochi, păr, unghii și piele

Datorită nutrimentelor pe care le conțin, morcovii aduc beneficii întregului organism, dar în special pentru păr, unghii, piele și pentru vedere. Fitonutrienții din morcovi ajută la regenerarea celulară, aceasta fiind un proces natural automat, esențial pentru menținerea unei vederi bune, pentru o piele sănătoasă, unghii rezistente și un păr frumos, conform aceleași surse.

 

 

sursa: buzznoble.com

sursa foto: pixabay.com

Facebook Comments
You may also like
Cel mai bun remediu pentru articulații. Durerile dispar în șapte zile
Cel mai bun remediu pentru articulații. Durerile dispar în șapte zile
Cum să scapi de varice cu ajutorul rozmarinului. Rețeta recomandată de fitoterapeuți
Cum să scapi de varice cu ajutorul rozmarinului. Rețeta recomandată de fitoterapeuți
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Problemele de memorie. Când ar trebui să te îngrijoreze pierderile de memorie
Problemele de memorie. Când ar trebui să te îngrijoreze pierderile de memorie