Papanași cu brânză, o rețetă foarte gustoasă. Se prepară repede și constituie un desert care ne amintește mereu de copilărie.
Vă recomandăm o rețetă veche de papanași cu brânză de vaci. Sunt foarte ușor de făcut și conțin ingrediente ce se află la îndemâna oricui. Poate constitui un desert foarte deliciosAMP și hrănitor în același timp.
Citește și: Prăjitura însiropată și tăvălită prin nucă de cocosAMP
Ingrediente:
Citește și: Prăjitura cu brânzăAMP
Se amestecă toate ingredientele până când se obține o compoziție omogenă. Aluatul trebuie să fie destul de consistent, pentru a nu se împrăștia la fiert.
Se ia cu lingura din compoziție și se rotunjește în palmă. Într-o oală punem apă în care am presărat puțină sare și o lăsăm la fiert, iar când aceasta fierbe punem papanașii în apă. Când papanașii se ridică deasupra apei, înseamnă că sunt fierți și pot fi strecurați.
Citește și: Colțunași cu brânzăAMP
Pregătim pe urmă compoziția în care vom tăvălii papanașii. Pentru asta avem nevoie de:
Punem untul la topit într-o tigaie, apoi adăugăm pesmetul și amestecăm continuu până se rumenește și devine auriu. Se ia de pe foc și se adaugă cele 3 linguri de zahăr. Se dau apoi papanașii prin pesmetul pregătit, până se formează o crustă pe deasupra.
Citește și: Prăjitură cu lămâie, un desert de care nu te mai saturiAMP
Citește și: Prajitura cu miere. Rețeta rapidă, simplă și delicioasăAMP
Citește și: Desertul biblic miraculos. Conține doar ingrediente menționate în biblieAMP
Citește și: Minciunele ardelenești sau Ciurigăi. Desertul delicios, rețeta bunicilorAMP
Citește și: Rețetă de gogoși pufoase. Îți plouă în gură doar când te gândești la eleAMP
Poftă bună!
Sursa foto: myraskitchen.blogspot.com