Home > Știați că? > Pinguinii

Pinguinii

///
Comments are Off
Pinguinii

Pinguinii sunt păsări acvo-terestre care nu pot zbura, dar pot înota, și fac parte din familia Spheniscidae. Sunt foarte buni la scufundat, pot sta sub apă până la 18 minute.

  • Sunt 18 specii de pinguini.Toate trăiesc în apele din emisfera sudică, în Antarctica și insulele subantarctice, cu excepția uneia care trăiește în apropierea liniei ecuatorului.
  • Cele mai cunoscute specii sunt: pinguinul Imperial, pinguinul Regal și pinguinul Adelie.
  • Pinguinul Imperial este recunoscut pentru distanțele lungi pe care le parcurge. Sunt colonii care se așează și la 300 km de țărm. Nu face decât un singur ou și nu își face cuib, îl clocește pe picioare.
  • Pinguinul Regal este cel mai colorat, are un guler portocaliu cu pete galbene și este aproape la fel de mare ca cel Imperial.
  • Pinguinul Adelie este cel mai mic și cel mai studiat. Trăiște în Antarctica și insulele din jur. Pot trăi mult timp fără să se hrănească, datorită faptului că înmagazinează mari cantității de energie sub formă de țesut adipos.
  • Pinguinii au două rânduri de pene scurte și îndesate și un strat de grăsime pentru a fi protejați de frig. Femelele au penele mai pufoase decât masculii.
  • Înainte de a începe sezonul de împerechere își schimbă penajul cu unul nou.
  • Se înfometează în timpul migrării și al construirii cuibului, până începe clocitul. Masculii le ajută la clocit când acestea părăsesc cuibul pentru a se hrănii, fac cu schimbul.
  • Aproape toți pinguinii au un singur partener de împerechere toată viața. Se recunosc reciproc la întâlnirile anuale, care se țin în același loc, după sunetele pe care le scot.
  • Unele femele chiar dacă și-au ales un partener „pe post de tată”, se împerechează cu altul pe care îl consideră că are gene bune.
  • Când o femelă pinguin îşi pierde puiul încearcă să fure altul, iar alte femele sar în ajutorul mamei atacate.
  • În Noua Zeelandă a fost descoperită cea mai veche fosilă de pinguin, estimată că are o vechime de 62 milioane de ani.

 

Facebook Comments
You may also like
Secrete și sfaturi din bătrâni pentru prepararea și conservarea alimentelor
Secrete și sfaturi din bătrâni, pentru prepararea și conservarea alimentelor
Sfaturi pentru întreținerea plantelor de apartament
Sfaturi pentru întreținerea plantelor de apartament
Cel mai bătrân animal de pe planetă este o țestoasă și are 187 de ani
Cel mai bătrân animal de pe planetă are 187 de ani și este o țestoasă
Echinocțiul de primăvară, momentul când ziua devine egală cu noaptea
Echinocțiul de primăvară. Ce semnificație are această zi