Pulpa de miel umplută este o mâncare tradițională de Paște. Se prepară în mod tradițional în zona Ardealului și constituie una dintre delicatesele pe care gospodinele le prepară cu ocazia sărbătorilor pascale.
Mielul este considerat o delicatesă, iar de Paște acesta constituie felul de bază pentru foarte mulți gurmanzi, care preferă această carne. El se prepară sub diverse forme. În Ardeal, se prepară pulpă de miel umplută, aceasta fiind mâncarea tradițională de PașteAMP.
Vă recomandăm o rețetă de pulpă de miel umplută, gătită la cuptor, pe care o pregătesc gospodinele doar cu ocazia sărbătorilor pascale.
Citește și: Drob de pui cu verdeațăAMP
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pulpa din față trebuie tăiată cu coastele. Pielea se desprinde de os și se formează ca un săculeț, unde se va introduce umplutura.
Citește și: Cozonac cu nucă, rahat și cacaoAMP
Organele se pun la fiert, iar după ce sunt fierte le lăsați la răcit, apoi le dați prin mașina de tocat împreună cu ouăle fierte, pătrunjelul și usturoiul.
Amestecați apoi tocătura cu miezul de pâine, ouăle crude, adăugați condimentele și puțin ulei. Se amestecă foarte bine pentru a se omogeniza compoziția.
Pulpa de miel o veți condimenta la exterior cu sare, piper și boia de ardei dulce. Introduceți apoi compoziția în pulpă și la final coaseți pentru a o închide. Deasupra puteți să puneți usturoi verde, pătrunjel și ulei.
Citește și: Săptămâna Mare, credință şi tradițiiAMP
O așezați într-o tavă în care puneți puțină apă, apoi acoperiți pulpa umplută cu staniol și o veți pune la cuptor, timp de aproximativ 2-3 ore, la foc mic. Scoateți staniolul și mai lăsați-o puțin la cuptor să se rumenească deasupra.