Home > Diverse > Puterea semnelor de punctuație

Puterea semnelor de punctuație

punctuație

Semnele de punctuație sunt foarte importante într-o propoziție sau frază, deoarece lipsa lor sau folosirea lor necorespunzătoare poate schimba total sensul textului, iar cititorii pot înțelege greșit mesajul scris. De aceea, cunoașterea și respectarea acestora în propoziții sunt foarte importante.

Pentru a înțelege mai bine lucrul acesta, vă oferim textele de mai jos, în care este exemplificată într-o notă plină de umor puterea semnelor de punctuație. Textele sunt aceleași, dar diferă doar punctuația. Citiți ambele variante și vă amuzați de cât de diferit poate să fie mesajul celor două texte, deși conținutul este identic, diferența constând doar în punctuație.

I. Sunt însărcinată. Cu șeful ne-am certat fiindcă niciodată nu-și termină la timp treaba. Mă plictisesc în timp ce el muncește. La mine în birou stau și citesc ziarul, ajunsă la limita răbdării, fiindcă nu am ce să fac.

Astăzi m-a însărcinat din nou, două ore peste program, zicea că o să fie eficient și o să termine  repede, să plece când vrea el.

 

II. Sunt însărcinată cu șeful. Ne-am certat. Fiindcă niciodată nu-și termină la timp treaba mă plictisesc.
În timp ce el muncește la mine, în birou stau și citesc ziarul ajunsă la limita răbdării.
Fiindcă nu am ce să fac astăzi, m-a însărcinat din nou.
Dooouă ore peste program.  Zicea că o să fie eficient și……
-Ooooo, să termine  repede !
-Să plece când vrea el!!!!

 

 

Facebook Comments

Leave a Reply