Home > Diverse > Reguli pentru o ambianță Zen la locul de muncă

Reguli pentru o ambianță Zen la locul de muncă

///
Comments are Off
Reguli pentru o ambianță Zen la locul de muncă

Zen înseamnă a accede la seninătate, la armonia dintre corp și spirit. Conform specialiștilor, starea de Zen se poate obține prin diverse metode, precum meditația, sportul sau prin câteva practici care pot fi învățate de oricine. Doar câteva minute sunt suficiente pentru a vă permite să vă regăsiți seninătatea. La serviciu, însă trebuie să recurgeți la câteva tactici pentru a avea o stare Zen.

Cum să fii Zen la serviciu

Zâmbește

Zâmbind, veți obține un efect de oglindă. Colegii se vor molipsi pur și simplu și veți transmite o stare plăcută celor din jur, creându-se astfel un mediu plăcut și senin. Se știe că o față zâmbitoare îi binedispune pe cei din jur, pe când una încruntată îi va indispune și pe cei cu care interacționează.

Comunică

Dacă cineva v-a rănit sau v-a făcut observație, nu vă închideți în sinea voastră, ci comunicați cu persoana respectivă, însă nu o acuzați și  nu-i spuneți „tu m-ai jignit…”, ci folosiți o altă abordare, de genul „am fost rănit de…, am simțit că…”. Cu această abordare sunt șanse mari să-l determinați să-și ceară iertare, iar tensiunea să se diminueze.

Lasă deoparte emoțiile

Dacă simțiți că vă enervați pentru un fleac, puteți să vă faceți un ceai de păducel. Acesta vă va calma nervozitatea și palpitațiile.

Puneți colegii în valoare

Dacă tu vrei să lucrezi într-un mediu Zen, nu uita de micul truc de a-ți complimenta colegii, pentru ca aceștia să se simtă în largul lor. Oricine lucrează mai bine dacă nu se pune presiune asupra sa, deci va da mai mult randament la muncă. Dacă îi vei presa cu diverse sarcini, ei se vor simți stresați, iar lucrul acesta se va reflecta în mediul în care lucrați cu toții.

Folosește cuvinte pozitive

Este foarte important să alegeți cuvintele și expresiile potrivite. O simplă frază în care folosești o negație poate debusola complet. Alegeți, așadar, afirmațiile pozitive atunci când vă adresați cuiva. Spre exemplu, în loc de „nu găsesc nimic în biroul ăsta”, puteți spune „sunt sigur/ă că este pe aici pe undeva și sigur am să-l găsesc imediat”. Astfel voi dați tonul, ceilalți îl vor urma. Alegeți, așadar, cuvintele cu grijă.

Creează-ți un birou cu ajutorul Feng-Shui

Aceasta înseamnă ordine, armonie și implicit o stare de bine și plăcerea de a sta în acel mediu. Este foarte important să fii și să muncești relaxat în biroul în care îți petreci zilnic jumătate din zi. Folosiți-vă, așadar, de obiecte și metode de aranjare Feng-Shui, pentru a crea un ambient plăcut. Așezați, spre exemplu, o plantă pe birou, deoarece verdele este culoarea care relaxează și astfel vă va induce o stare de bine.

 

 

 

Facebook Comments
You may also like
Nu faceți aceste patru lucruri dacă țineți la reputația voastră
Cum îți poți strica reputația. Nu faceți aceste patru lucruri niciodată
sfaturi budiste
Sfaturi budiste pentru o zi echilibrată
15 sfaturi despre cum poți câștiga admirația celor din jur
Reguli de comportament în cuplu
Reguli de comportament în cuplu