Home > Diverse > Cele mai eficiente remedii naturale pentru depresie

Cele mai eficiente remedii naturale pentru depresie

///
Comments are Off
remedii naturale pentru depresie

Remedii naturale pentru depresie și care te vor ajuta să-ți crești starea de spirit.

Remedii naturale pentru depresie

Depresia se spune că este boala secolului. Aceasta afectează în ultima perioadă tot mai mulți oameni. Afecțiunea se caracterizează prin tristețe profundă, disperare și lipsa speranței. Poate fi cauzată de o serie de factori, printre care lipsa somnului sau a unor nutrienți necesari organismului, dar și lipsa iubirii.

Citește și:Alimente care previn apariția de Alzheimer

Persoanele care sunt respinse sau care nu se simt iubite pot cădea adesea în depresie. Poate fi cauzată și de unele evenimente triste din viața noastră. De asemenea, dezechilibrele hormonale pot duce la depresie.

În multe situații, aceasta este o afecțiune ocazională, care trece de la sine, odată cu trecerea timpului sau de îndată ce cauzele sau problemele care au produs-o ajung la o rezolvare.

Însă în alte situații, când durează o perioadă lungă de timp și nu i se acordă niciun tratament, poate deveni epuizantă, afectând sistemul nervos și întreaga viață a celui suferind.

Citește și: Beneficiile postului. De ce este bine să postim

Depresia poate fi un simptom ce are o cauză care a produs-o și atunci trebuie tratată cauza. Bineînțeles, indicat este să se consulte un medic de specialitate, dar din fericire în cazurile ușoare există numeroase alte tratamente naturale care pot duce la vindecare.

Conform fitotarepeutului Rosemary Gladstar, autoarea mai multor cărți de specialitate, iată câteva dintre acestea.

Fii deschis spre iubire și iubește viața

Iubirea este un lucru ce poate fi cultivat. În general, oamenii care iubesc la rândul lor sunt iubiți de către cei din jur. Îmbrățișați persoanele dragi, deoarece o simplă îmbrățișare are efecte terapeutice asupra psihicului.

Când cei dragi te îmbrățișează, ai un sentiment de siguranță și te simți iubit. De asemenea, ieșitul în natură la iarbă verde face foarte bine psihicului. Culoarea verde este cea care conferă relaxare și calm. Petreceți, așadar, cât mai mult timp în natură în momentele de depresie acută.

Întărește-ți sistemul nervos

Plantele medicinale au un rol foarte important în fortifierea sistemului nervos. Astfel, consumați cât mai des ceaiuri din plante, care ajută sistemul nervos. Unele au rol de a trata depresia și starea de tristețe.

Foarte indicat în astfel de cazuri este ceaiul de sunătoare, fiind un remediu natural foarte eficient, dar și ceaiul de roiniță, gura-lupului, hamei sau lavandă, conform fitoterapeutului. Indiferent pe care dintre aceste plante o preferați, recomandat este să se consume câte trei căni de ceai pe zi.

Remedii naturale pentru depresie – Mănâncă sănătos

Încercați să aveți o alimentație sănătoasă și diversificată, care să vă asigure toți nutrienții de care organismul are nevoie. Evitați alimentele care agită. Spre exemplu, cofeina suprastimulează glandele suprarenale și acest lucru poate duce la o accentuare a depresiei.

Citește și: Combate depresia prin trei metode naturale

Încercați să evitați zahărul, deoarece acesta irită terminațiile nervoase. Consumați cât mai multe alimente bogate în calciu, care se găsește în lactate, dar și în legumele cu frunze de culoare verde închis. De asemenea, consumați alimente bogate în proteine, dar și în vitaminele B. Folosiți pe cât posibil ulei de pește sau consumați pește gras.

Expune-te la soare sau folosește suplimente de vitamina D

Expunerea la soare ajută la asimilarea vitaminei D, a cărei lipsă din organism poate duce la ușoare depresii. Iar în sezonul rece la așa numita tulburare afectivă sezonieră, din cauza cantității de lumină solară redusă. Așadar, vitamina D și fototerapia, care este expunerea la lumina naturală, sunt necesare în cazul depresiilor.

Folosește esențele florale și aromaterapia

Aromaterapia este o metodă excepțională de relaxare. Folosiți uleiuri esențiale de lavandă. Această plantă este una dintre cele mai eficiente pentru relaxare.

Citește și: Sentimente care îmbolnăvesc. Ce afecțiuni pot produce râsul, plânsul, furia, ura, teama sau tristețea

Uleiul de santal, de asemenea, elimină stresul și tensiunea nervoasă. Puteți să mai folosiți și ulei de portocal, de trandafir, de flori de lămâi sau chiar să aprindeți tămâie, al cărui miros este foarte eficient în stările de depresie și anxietate.

Faceți băi în care adăugați flori, precum trandafirii sau planta limba–mielului. Aceste băi pot fi liniștitoare și foarte reconfortante pentru persoanele aflate în depresie. Puteți să folosiți pentru băi și lavandă, rozmarin sau iasomie.

De asemenea, pentru relaxarea psihică mai puteți să folosiți SARE DE MARE PENTRU BAIE.

O altă sugestie a autoarei este să apelați la terapia florală Bach, al cărui tratament se bazează pe unele remedii din flori, ce dau rezultate foarte bune în cazurile de depresie, precum și în alte tipuri de afecțiuni.

Remedii naturale pentru depresie -Fă sport și masaj

Masajul și sportul sunt eficiente pentru detensionarea nervilor și vă ajută să ieșiți din starea de îngrijorare ce vă macină și vă dă starea depresivă.

Citește și: Mirosul de iasomie, mai eficient decât calmantele

Toate aceste sugestii sunt eficiente și pot da rezultate foarte bune în cazurile de depresie și anxietate. Totuși, cea mai la îndemână metodă de tratament este consumul de ceaiuri antidepresive. Aceeași autoare ne recomandă o rețetă pentru a scăpa de tristețe și a trata depresia.

Iată ce conține:

  • 1 parte păducel;
  • 1 parte roiniță;
  • 1 parte hamei;
  • 1 parte sunătoare.

Amestecați toate aceste plante și preparați o infuzie dintr-un litru de apă fiartă în care adăugați 8 linguri cu amestec din aceste plante. Lăsați la infuzat jumătate de oră și consumați câte 3 căni pe zi.

 

sursa: Rosemary Gladstar/ Plante medicinale pentru stres si anxietate/ Ediție Litera

Facebook Comments
You may also like
Cum să scapi de varice cu ajutorul rozmarinului. Rețeta recomandată de fitoterapeuți
Cum să scapi de varice cu ajutorul rozmarinului. Rețeta recomandată de fitoterapeuți
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Problemele de memorie. Când ar trebui să te îngrijoreze pierderile de memorie
Problemele de memorie. Când ar trebui să te îngrijoreze pierderile de memorie
Care metodă naturală este cea mai eficientă pentru iluminarea pielii?
Care metodă naturală este cea mai eficientă pentru iluminarea pielii?