Home > Diverse > Riscuri la care te expui când consumi multă sare

Riscuri la care te expui când consumi multă sare

///
Comments are Off
Riscuri la care te expui când consumi multă sare

Sarea este cea care dă gust alimentelor, însă prea multă sare poate dăuna sănătății, conform specialiștilor care trag mereu acest semnal de alarmă.

Iată care sunt riscurile la care vă expuneți, atunci când consumați prea multă sare, conform buzznoble.com.

Osteoporoza

Osteoporoza este afecțiunea cunoscută pentru faptul că reduce densitate oaselor, asta înseamnă că oasele sunt mai expuse fracturilor și se pot rupe mai ușor. Practic, osteoporoza reduce calitatea vieții. Atunci când consumi alimente foarte sărate, nivelul de calciu din oase este redus și implicit crește riscul de osteoporoză.

citește și: Utlizări mai puțin cunoscute pe care le are sarea. Nici nu te gândeai cât de utilă poate să fie

Obezitate

Sarea nu conține calorii, dar conține clor și sodiu. Legătura dintre sare și greutate este cauzată de nivelul de hidratare scăzut. Un nivel ridicat de sare din alimente produce sete. Așadar, dacă obișnuiți să consumați băuturi răcoritoare care conțin zahăr, numărul de calorii este mare de cele mai multe ori, iar aceste calorii se transformă în grăsime. Dacă asta se repetă zilnic, acest obicei poate duce la obezitate.

Hipertensiunea arterială

Aceasta este declanșatorul diverselor boli, inclusiv insuficiență cardiacă sau accident vascular cerebral. Persoanele care consumă multă sare sunt predispuse la hipertensiune.

Cancer la stomac

Cancerul este boala secolului și una dintre cele mai înfricoșătoare afecțiuni, de care foarte multă lume suferă. Cancerul la stomac are o rată foarte mare de mortalitate, iar această boală este asociată cu alimentația și cu consumul mare de sare. În general, mâncarea tip fast food este foarte bogată în sare și poate conține și alte substanțe nocive sănătății.

citește și: Ce beneficii au lămpile cu sare de Himalaya

Astmul

Astmul este o afecțiune neplăcută și în unele cazuri poate fi fatală. Persoanele predispuse la astm ar trebui să reducă mult consumul de alimente prea sărate, pentru a-și îmbunătății calitatea vieții. Crizele de astm pot apărea în orice moment și poate surveni decesul dacă nu sunt tratate corect, de aceea una dintre măsuri este reducerea consumului de sare.

 

Facebook Comments
You may also like
Lentilele de contact, mituri demontate despre purtarea lor
Mituri demontate despre purtarea lentilelor de contact. Tot ce trebuie să știi despre aceste accesorii necesare
Câți pași trebuie să faci zilnic pentru a te menține în formă. Concluzia cercetătorilor în urma unui studiu
Câți pași trebuie să faci zilnic pentru a reduce riscul decesului timpuriu. Cercetătorii demontează mitul celor 10 mii de pași pe zi
Riscul de a dezvolta demență ar putea fi redus prin consumul unei băuturi
Riscul de a dezvolta demență ar putea fi redus prin consumul unei băuturi
Simptome ale unui ficat bolnav. Cum este afectat organismul și ce trebuie să faci pentru refacerea acestui organ
Simptome ale unui ficat bolnav. Cum este afectat organismul și ce trebuie să faci pentru refacerea acestui organ