Home > Diverse > Ritualuri, superstiții și obiceiuri de Paște, pentru a atrage prosperitatea, sănătatea și norocul

Ritualuri, superstiții și obiceiuri de Paște, pentru a atrage prosperitatea, sănătatea și norocul

Ritualuri, superstiții și obiceiuri de Paște, pentru a atrage prosperitatea, sănătatea și norocul

Ritualuri, superstiții și obiceiuri de Paște, pentru a atrage prosperitatea, sănătatea și norocul.

Superstiții și obiceiuri de Paște

Din totdeauna oamenii au recurs la diverse tradiții, superstiții și obiceiuri de Paște și nu numai, pentru atragerea prosperității în casă, a sănătății și a norocului. Iată ce recomandă să facem de Paște,  Diaconu Andrei Alexandru, pe contul său de Youtube.

 

În seara de Înviere, se va pune într-un bol apă sfințită, un ou roșu, un bănuț, de preferat ca acesta să fie de argint, o foaie de dafin și o crenguță înflorită de copac sau un fir verde de iarbă. Toate acestea trebuie lăsate peste noapte, iar în dimineața zilei de Paște să vă spălați pe față cu această apă.

Citește și:  Superstiții care te feresc de ghinion

„Acest lucru aduce o curățare foarte profundă la nivel energetic. Mai ales la chackrele superioare, pentru a putea simți conexiunea cu divinitatea mult mai bine”, susține sursa precizată.

 

Totodată, aceeași sursă mai spune că apa rămasă o puteți turna la o floare.

Un alt ritual pe care îl puteți practica de Paște este ca atunci când mâncați primul ou roșu să nu aruncați cojile la gunoi. Acestea trebuie aruncate, cu prima ocazie, pe un drum sau la o răscruce de drumuri.

Citește și: Semnificația Floriilor, origini, tradiții și superstiții

„Se spune că făcând acest lucru, aruncați ghinionul din viața voastră. Aruncați firimiturile din viața voastră, lăsând să intre doar lucrurile care contează cu adevărat și de o magnitudine pozitivă extrem de mare”, a precizat sursa.

O altă tradiție spune că trebuie să ne îmbrăcăm cu ceva nou, să avem pe noi o haină nouă. Conform superstițiilor, acest lucru va aduce noutate în viața noastră.

În ziua de Paște nu se doarme

De asemenea, în ziua de Paște, oricât de obosiți ați fi după noapte de Înviere, evitați să dormiți. Conform sursei precizate anterior, dacă veți dormi în această zi veți fi obosiți și latenți tot restul anului. Ziua de Paște, fiind ziua în care primim lumină și având o puternică încărcătură spirituală, ea trebuie exploatată la maximum. Recomandarea este ca, fie să o petrecem alături de rude sau prieteni sau să o petrecem în mijlocul naturii.

 

Un alt ritual de Paște este acela de a păstra coca în formă de cruce de pe pască, cu scopul de a consuma o bucățică din ea atunci când veți avea o problemă de sănătate. Aceeași sursă spune că, atât pasca, cât și „crucea au o însemnătate mare deoarece vin cu o energie puternică de curățare și de dezlegare. Și acea cruce de pe pască este bine să o păstrăm și să mâncăm din ea atunci când avem nevoie de ea, de-a lungul anului.”

Superstiții la români. Ce obiceiuri bizare se practicau în spațiul românesc

Tot un obicei de Paște, dar și o superstiție este ca la masa de Paște să consumați prima dată un ou roșu și abia după aceea să vă înfruptați și din restul bucatelor. Se spune că acel ou vă va aduce sănătate pe tot parcursului anului.

Pentru protecția casei

Pentru protecția casei, de Paște, se va pune sub prag sau sub preșul de la ușă un obiect metalic.

„Câmpul energetic al acestui metal, care este potențat de energia și vibrația extrem de ridicată a zilei de Paște, face ca locuința voastră să fie mult mai protejată și să i se ridice foarte mult vibrația”, susține aceeași sursă.

Citește și: Obiecte pentru atragerea prosperității și a energiei pozitive în casă. Ce spune astrologia vedică

Se mai spune că toți cei care se nasc în ziua de Paște sau în această perioadă „sunt niște spirite extrem de mari. Sunt niște spirite care au venit pe pământ pentru niște recompense pentru viețile anterioare. Care nu au karmă negativă. Se spune că acele suflete vor avea o viață plină de succese și o viață luminată. Foarte mult noroc au cei care se nasc în această perioadă”, susține Andrei Alexandru Diaconu.

 

În ziua de Paște este recomandat să aveți lumânări pe masă. Una de culoare galbenă, roșie și albă, iar acestea trebuie lăsate să ardă până când se termină. Astfel se va purifica energia celor care stau la masă, dar tototdată, și energia casei.

Citește și: Ce semnificație au lumânările colorate și cum te ajută ele la îndeplinirea dorințelor

Un alt ritual este de a pune mac pe masă sau în colțurile mesei, deoarece, conform superstiție, macul va atrage energia abundenței.

 

De asemenea, a doua zi de Paște, tradiția spune că trebuie să pregătiți un pachet pe care să-l oferiți pomană. Însă, înainte trebuie să-l tămâiați și apoi să-l dăruiți cu lumânarea aprinsă. Sursa mai spune că acest pachet poate fi dăruit oricui, dar se recomandă să fie dat persoanelor nevoiașe, care chiar au nevoie de el.

Citește și: 

Cum să atragi prosperitatea și norocul. Ierburi cu efecte magice

Se spune că sufletele celor plecați sunt mult mai aproape de noi în aceste zile de sărbătoare și vor primi această pomană mult mai ușor.

 

 

 

sursa: Andrei Alexandru Diaconu

sursă foto: Captură video

 

 

Facebook Comments
You may also like
Iertarea, cum o primim și cum o dăruim?
Iertarea, cum o primim și cum o dăruim?
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Limbajul iubirii
Despre iubire într-un alt fel de limbaj ( II )
Despre iubire, într-un alt fel de limbaj
Despre iubire, într-un alt fel de limbaj ( I )

Leave a Reply