Home > Diverse > Rugăciune către Sfântul Antonie cel Mare, sărbătorit pe data de 17 ianuarie

Rugăciune către Sfântul Antonie cel Mare, sărbătorit pe data de 17 ianuarie

///
Comments are Off
Rugăciune către Sfântul Antonie cel Mare

Sfântul Antonie cel Mare este  amintit în calendarul creștin pe data de 17 ianuarie. Iată care sunt rugăciunile care trebuie adresate marelui mucenic în această zi, pentru îndeplinirea dorințelor.

Cine a fost Sfântul Antonie cel Mare

Este considerat ocrotitorul orfanilor și al săracilor și îi păzește pe oameni de duhurile rele și de vrăjitorii. Este Sfântul căruia i se roagă toți cei care își caută sortitul, pentru a-și întemeia o familie.

Citește și: Beneficiile postului. De ce este bine să postim

Sfântul Antonie cel Mare s-a născut într-o familie de creștini din Egipt, în anul 250 d.H. A fost un practicant fidel al religiei creștine și a respectat Sfânta Scriptură și învățăturile Sfintei Cărți. Astfel că, în jurul vârstei de douăzeci de ani a ținut cont de cuvintele Evangheliei. El a decis să-și vândă toate proprietățile și să împartă banii săracilor.

Citește și: Rugăciunea de marți către Dumnezeu Atotputernicul, pentru luminarea minții

S-a retras la marginea satului într-o colibă unde a trăit singur, în rugăciune, departe de orice tentație, dedicându-și viața lui Dumnezeu. La vârsta de 35 de ani s-a retras în deșert.  Acolo, departe de lume și-a trăit următorii 20 de ani, ca pustnic.

Rugăciune către Sfântul Antonie cel Mare

“Bunule Sfinte Părinte Antonie, cel ce durerile şi păcatele noastre le cunoşti, nu trece cu vederea glasurile de rugăciune ale celor ce aleargă la mijlocirea Ta. Și nu te uita la nevrednicia celor ce Te roagă, ci la slava şi mila lui Dumnezeu, pe care Tu L-ai mărturisit şi spre care se îndreaptă rugăciunea ce Ţi-o aducem.

O, slăvite Făcătorule de minuni, părintele săracilor, ocrotitorul văduvelor, sprijinitorul orfanilor, vino cu obişnuita Ta îndurare în ajutorul nostru. Prin rugăciunile Tale către Dumnezeu, ca să fim mângâiaţi în nevoi, ca să fim apăraţi de primejdii, de ispite şi de păcate.

Citește și : Rugăciunea de vineri către Domnul Iisus Hristos. Te scapă de necazuri și durere

Tu, cel ce ai făcut din pustiul Egiptului loc de preaslăvire a Marelui Dumnezeu şi a Mântuitorului, fă şi din pustiul sufletului nostru, ars de necredinţă şi ros de patimi, loc plăcut Ţie. În care să se sălăşluiască virtutea, prin Tine să se mărească numele Tău cel sfânt, al Tatălui, al Fiului şi al Sfântului Duh. Amin.”

Altă rugăciune adresată Sfântului Cuvios Antonie cel Mare

„Sfinte Părinte Antonie, cel ce te-ai învrednicit să fii vas ales al Mântuitorului Iisus Hristos prin credinţă şi prin viaţa ta curată. Fă auzite rugăciunile noastre în fața lui Dumnezeu şi roagă-L pentru sănătatea, mântuirea, ajutorul şi pentru iertarea păcatelor tuturor celor ce aleargă la ajutorul tău cel sfânt.

Citește și: Cine a fost Sfânta Agnia, care se sărbătorește pe 21 ianuarie și de ce să ne rugăm ei

Cel ce ai fost pe pământ şi durerile noastre le ştii şi păcatele noastre le cunoşti, nu trece cu vederea glasurile de rugăciune ale celor ce aleargă la mijlocirea Ta. Și nu te uita la nevrednicia celor ce Te roagă, ci la slavă şi mila lui Dumnezeu, pe care tu L-ai mărturisit şi spre Care se îndreaptă rugăciunea ce ți-o aducem cu atâta nădejde.

Slăvite Făcător de minuni, părintele săracilor, ocrotitorul văduvelor, sprijinitorul orfanilor, alesul vas al Mântuitorului Iisus Hristos. Vino cu obişnuita ta îndurare în ajutorul nostru, prin rugăciunile tale, către Dumnezeu, ca să fim mângâiaţi în nevoi. Ca să fim sprijiniţi în necazuri, ca să fim apăraţi de primejdii, de ispite, de pofte netrebnice şi de păcate.

Citește și: Rugăciunea de joi. Cum te protejează și cum trebuie făcută corect

Ocroteşte-ne pe noi şi familiile noastre şi ne păzeşte paşii vieţii pe cărările mântuirii.

Bunule Părinte Antonie, cel ce ai făcut din pustiul Egiptului loc de preaslăvire al Marelui Dumnezeu şi al Mântuitorului Hristos. Rogu-te fă şi din pustiul sufletului meu, ars de necredinţă şi de patimi, loc plăcut ţie. În care să se sălăşluiască virtutea şi să răsară crinul bine mirositor al faptelor creştine.

Prin tine să se preamăresca numele cel sfânt al Tatălui, al Fiului şi al Sfântului Duh. Amin”

Citește și: Ce semnificație are Ramadanul pentru musulmani. Ce nu știai despre islam

 

 

surse: doxologia.ro, crestineortodox.ro, avantaje.ro, antena3.ro

sursa foto: ziarullumina.ro

 

Facebook Comments
You may also like
Ritualuri de manifestare a dorințelor cu ocazia portalului din data de 8.08. Ziua în care dorințele se împlinesc. Ce se întâmplă pe această dată
Ritualuri de manifestare a dorințelor cu ocazia portalului din data de 8.08. Ziua în care dorințele se împlinesc. Ce se întâmplă pe această dată
Ce sunt sufletele pereche și flăcările gemene, dar și relațiile karmice. Viziunea unui consilier spiritual
INTERVIU. Ce sunt sufletele pereche, flăcările gemene și relațiile karmice. Viziunea unui consilier spiritual
Ritualuri, superstiții și obiceiuri de Paște, pentru a atrage prosperitatea, sănătatea și norocul
Ritualuri, superstiții și obiceiuri de Paște, pentru a atrage prosperitatea, sănătatea și norocul
Zodiacul maiaș. Ce caracteristici au zodiile, conform astrologului Cristian Pompei
Zodiacul maiaș. Ce caracteristici au zodiile, conform astrologului Cristian Pompei