Salam de biscuiți, un desert preferat de toată lumea. Se prepară repede, fără coacere și fără prea multă îndemânare și efort din partea gospodinei. Însă gustul este de nerefuzat de orice iubitor de dulciuri.
Iată două rețete de salam de biscuiți:
Salam de biscuiți
Salamul de biscuiți este deja un desert foarte renumit și îndrăgit de toată lumea. Este ușor de preparat şila îndemâna oricui. Rețetele sunt, însă, diverse în funcție de zonă, de preferințe și în funcție de ingredientele pe care le aveți la dispoziție. Vă oferim două rețete foarte bune de salam de biscuiți.
Citește și: Desertul biblic miraculos. Conține doar ingrediente menționate în biblie
Rețeta I
Ingrediente:
- 250 gr de biscuiți;
- 250 gr zahăr pudră;
- 100 gr unt;
- 2 linguri de cacao;
- 3 albușuri;
- 75 gr nuci;
- esență de rom.
Se freacă untul cu zahărul și se adaugă cele două linguri de cacao. Aceasta a fost inițial dizolvată în puțin lapte pe foc și apoi răcită. Se pun nucile sfărâmate mărunt, esența de rom și biscuiții rupți bucățele. Se amestecă toate acestea apoi la sfârșit adăugați albușurile bătute spumă.
Citește și: Minciunele ardelenești sau Ciurigăi. Desertul delicios, rețeta bunicilor
Din această compoziție se formează un rulou care se înfășoară strâns într-o hârtie pergament sau într-o folie de aluminiu și se așază la rece. Când este bine răcită se taie felii nu prea groase și se așază pe farfurie.
Rețeta II
Ingrediente:
- 300 gr biscuiți;
- 250 gr zahăr;
- 200 gr unt;
- 3 ouă;
- 3 linguri cacao;
- 2 linguri esență de rom;
- 50 gr de nuci măcinate;
- 50 gr rahat;
- 50 gr stafide;
- 1 lingură de stafide;
- 1 lingură de dulceață;
- coajă de lămâie rasă;
- esență de rom.
Se așază într-un vas ouăle, zahărul și cacaoa. Acest vas se introduce într-un alt vas cu apă și se pune la fiert pe foc și se bate compoziția cu telul până ce se transformă în spumă, după care se amestecă mai departe cu o lingură de lemn.
Citește și: Prăjitura Kati, un desert de sărbătoare
Când compoziția s-a îngroșat ca o smântână se dă vasul la o parte. Separat se freacă untul, se adaugă treptat crema după ce s-a răcit, apoi nucile, rahatul tăiat cuburi mici, stafidele și lămâia rasă. Se sfărâmă biscuiții în bucăți, se stropesc cu esența de rom și se încorporează în cremă.
Citește și: Rețetă de gogoși pufoase. Îți plouă în gură doar când te gândești la ele
Se amestecă bine compoziția și se rulează în staniol sau foaie de pergament, sub forma unui salam. Se pune la rece să se întărească, apoi se poate servi.
Poftă bună!
Sursa foto: favorittv.ro