Home > Sănătăte > Scapă imediat de tuse cu siropul de ridiche neagră

Scapă imediat de tuse cu siropul de ridiche neagră

///
Comments are Off

Un remediu natural şi uşor de preparat în casă este siropul de ridiche neagră. Acesta este indicat în cazul răcelilor şi dă rezultate rapide împotriva tusei. Este un remediu naturist vechi, bine cunoscut în spațiul est-european.

Ridichea neagră este recunoscută şi întrebuințată în medicina naturistă din cele mai vechi timpuri datorită propietăților ei de vindecare a răcelilor, bolilor digestive şi biliare. Este bogată în vitaminele B şi C, magneziu, fier, calciu, iod, uleiuri esențiale, enzime, microelemente şi flavonoide.

Este cunoscută şi ca un puternic energizant şi regenerant al ficatului, prin faptul că ajută la eliminarea toxinelor şi stimulează celula hepatică. Mai este folosită şi de către cei ce suferă de reumatism, gută, artrită, astm, rahitism, boli ale tiroidei, dar şi de cei care au anumite alergii.

Este bine să fie consumată preventiv, să facă parte din alimentație pentru că ajută la creşterea imunității, scade colesterolul, previne apariția bolilor de inimă, iar la copii ajută la fixarea calciului.

Siropul din ridiche neagră cu miere de albine este un remediu miraculos atunci când răceşti şi te confrunți cu tusea. În 24 de ore poți scăpa de tuse. Singurele efecte secundare care pot apărea sunt respirația urât mirositoare şi balonarea.

Ingrediente pentru sirop:

  • avem nevoie de o ridiche neagră de mărime potrivită;
  • 3-4 linguri de miere de albine (de preferat mierea de tei, dar nu este obligatoriu).

Mod de preparare:

  • se spală bine ridichea şi i se taie capacul în partea de sus, unde au fost frunzele;
  • se scobeşte cu ajutorul unei linguri sau cuțit miezul ridichii, astfel încât să rămână cam 1 cm de miez pe lângă coajă;
  • se pune mierea în interior, se acoperă cu capacul şi se lasă la rece la macerat câteva ore.

Din contopirea sucului lăsat de ridiche cu mierea rezultă un sirop din care se consumă câte două lingurițe, la interval de câteva ore.

Acesta este un remediu  extrem de eficient și folosit cu succes în medicina tradițională românească, încă din cele mai vechi timpuri.

 

 

 

Sursa foto: frunză-verde.com

 

 

Facebook Comments