Home > Rețete culinare > Supa cremă de linte, un aliment bogat în vitamine și minerale

Supa cremă de linte, un aliment bogat în vitamine și minerale

///
Comments are Off
Supa crema de linte

Supa cremă de linte este un aliment bogat în vitamine și minerale. De asemenea, este la îndemâna oricui și se prepară extrem de simplu fiind foarte gustoasă.

Supa cremă de linte

Lintea este o legumă apreciată din punct de vedere culinar, cultivată se pare încă din epoca neolitică, iar mai apoi și de vechii egipteni, greci și romani, pe suprafețe întinse.

Citește și: Supă cremă de ciuperci cu mazăre

Această leguminoasă este foarte bogată în proteine ușor digerabile datorită fibrelor pe care le conține și este săracă în grăsimi. De asemenea, lintea este o sursă bogată de antioxidanți care apără organismul de acțiunea nocivă a radicalilor liberi, responsabili de apariția anumitor tipuri de cancer sau de apariția bolilor cardiovasculare. Conține și foarte multe minerale dar și vitamine, mai ales pe cele din grupul B.

Are un gust foarte bun și este foarte hrănitoare. Poate constitui cu succes o masă de bază și este ideală în zilele de post.

Vă recomandăm o rețetă foarte gustoasă și hrănitoare de supă cremă de linte. Aceasta se prepară foarte ușor și repede.

Ingrediente:

  • 300 grame de linte roșie;
  • 1 ceapă mare;
  • puțin ulei de măsline;
  • un praf de mentă uscată;
  • o lingură de pastă de tomate;
  • sare și piper după gust.

Preparare:

Se toacă ceapa mărunt și se călește în uleiul de măsline. Când este călită puțin (să nu se lase până se rumenește), se adaugă lintea, care a fost spălată bine și strecurată. Apoi se călește foarte puțin și aceasta împreună cu ceapa, amestecând continuu. După aceea, adăugați apa peste linte, sarea și piperul și lăsați să fiarbă la foc mic și cu capacul acoperit. Când este pe jumătate fiartă puneți o lingură de pastă de tomate și un praf de mentă uscată, pentru aromă, apoi lăsați să fiarbă în continuare, până când va deveni cremă.

Citește și: Mâncare de post. 5 rețete culinare cu ciuperci

Dacă doriți ca supa să aibă o consistență mai fină, după ce se răcește puțin, puteți introduce blenderul în ea, astfel va deveni mult mai fină și aspectuoasă. Pe deasupra puteți presăra pătrunjel sau ceapă verde.

Poate fi servită cu crutoane sau pâine prăjită sau, după preferință, cu ceapă verde, care îi va da un plus de savoare. De asemenea, după preferință, puteți să o acriți cu zeamă de lămâie.

 Citește și: Cum să prepari salata de avocado. Cea mai simplă rețetă de guacamole. Potrivită pentru zilele de post

 

 

Poftă bună la supa cremă de linte!

 

Facebook Comments
You may also like
salam de biscuiti
Salam de biscuiți, rețeta rapidă, fără coacere. Un desert savuros
Prăjitură tăvălită prin cocos
Prăjitură tăvălită prin cocos
Cum știi că ai lipsă de vitamina D
Cum știi că ai deficit de Vitamina D. Primele simptome
Alimente recomandate pentru sănătatea ochilor
Alimente recomandate pentru sănătatea ochilor