Home > Diverse > Tipuri de oameni toxici pe care trebuie să-i eviți

Tipuri de oameni toxici pe care trebuie să-i eviți

///
Comments are Off
Tipuri de oameni toxici pe care trebuie să-i eviți

Tipuri de oameni toxici pe care trebuie să-i eviți pentru a nu-ți influența viața în mod negativ.

Tipuri de oameni toxici

Oamenii toxici sunt acele persoane care ne trag în jos, ne împiedică evoluția sau care, pur și simplu, prin atitudinea lor ne transmit o stare de indispoziție sau ne încarcă cu problemele lor.

Citește și: Cum să recunoști oamenii toxici din viața ta

Iată câteva tipologii de oameni toxici, pe care ar fi bine să-i eviți pentru a avea o viață echilibrată.

Oamenii bârfitori

Dacă o persoană bârfește pe altcineva către tine, încercând să discrediteze sau să scoată în evidență defectele acelui om, în fața ta, fii sigur că va spune astfel de lucruri și despre tine, către alte persoane. Cu atât mai mult trebuie să fii atent, dacă persoana respectivă are un obicei din a-i vorbi pe alții pe la spate. În această situație poți fi convins că nici tu nu scapi, oricât de prieten s-ar da în fața ta.

Citește și: 10 sfaturi pentru o viață mai bună, de la părintele psihologiei analitice

Oamenii care manipulează

Oamenii manipulatori sunt acele persoane care te cunosc destul de bine și care atunci când vor să obțină ceva de la tine, te vor „lovi” exact în punctul tău sensibil. Vor știi când și cum să acționeze pentru a-ți atinge punctele sensibile și a obține de la tine tot ceea ce vor. De asemenea, un manipulator poate poza într-o victimă, făcându-te să te simți mereu vinovat.

Oamenii care pun etichete

Unii oameni te judecă în funcție de anumite tipare. Spre exemplu, majoritatea pun etichete în funcție de poziția socială pe care o ocupi, deși nu acesta este un criteriu după care ar trebui catalogați oamenii. Singurul criteriu ar trebui să fie caracterul fiecăruia. Deoarece pot exista persoane în funcții sus puse sau care au trecut prin diverse școli superioare, dar al căror caracter lasă de dorit.

Citește și: Cum îți dai seama de caracterul unei persoane. Lucruri mici care spun multe despre un om

O altă categorie a acestor persoane care îi judecă pe alții sunt și aceia care la ei înșiși nu văd niciun cusur. Toate greșelile, din perspectiva lor, vin din partea celor din jur. Acest lucru îți poate cauza, dacă petreci prea mult timp în preajma unor asemenea oameni, deoarece, poți ușor cădea în depresie.

Aceste persoane te vor critica din orice, astfel încât vei ajunge să te îndoiești de tine în luarea deciziilor, și vei ajunge să crezi că nu ești capabil să iei decizii bune niciodată.

Tipuri de oameni toxici – Oamenii care exagerează

Aceștia tind să exagereze și să facă din țânțar armăsar. Aceste persoane sunt prăpăstioase și îți vor transmite și ție acea stare de panică, indiferent cât de minoră ar fi problema cu care se confruntă. Sunt mereu neliniștiți și trăiesc mereu cu frica în sân. În orice situație vor pune răul în față și vor vedea mereu partea negativă a lucrurilor. Niciodată nu vor privi partea plină a paharului, iar asta poate deveni destul de frustrant și molipsitor.

Citește și: Cicero, personalitatea care continuă să influențeze omenirea prin maximele lăsate

Persoanele care se plâng din orice

Astfel de oameni se gândesc numai la problemele lor. Ei vor să fie ascultați mereu de ceilalți și să fie consolați și înțeleși de aceștia. În loc să găsească soluții la problemele lor, ei preferă să se plângă celorlați. În schimb, astfel de persoane nu vor avea răbdarea să-i asculte pe ceilalți.

Citește și: Știința confirmă faptul că unii oameni sunt vampiri energetici

Sursa: Youtube Psihologia Relațiilor

Sursa foto: Pixabay

 

 

Facebook Comments
You may also like
Iertarea, cum o primim și cum o dăruim?
Iertarea, cum o primim și cum o dăruim?
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Limbajul iubirii
Despre iubire într-un alt fel de limbaj ( II )
Despre iubire, într-un alt fel de limbaj
Despre iubire, într-un alt fel de limbaj ( I )