Home > Fashion & Style > Uleiul de cocos, 6 întrebuințări pe care le are în cosmetică

Uleiul de cocos, 6 întrebuințări pe care le are în cosmetică

Uleiul de cocos, 6 întrebuințări pe care le are în cosmetică

Uleiul de cocos este un puternic agent de înfrumusețare. Acesta pătrunde profund în piele și în păr, hidratându-le într-un mod natural cu nutrienți necesari acestora. Acest ulei se găsește  la toate magazinele de  specialitate și cele cu produse naturiste. Este bine de știut că uleiul de cocos se solidifică la temperaturi sub 25 grade, peste această temperatură este în stare lichidă.

Iată câteva tratamente pe care le poți face oricând acasă.

Pentru hidratarea tenului

Pentru a avea un ten bine hidratat, trebuie ca în fiecare seară înainte de culcare să vă masați fața cu ulei de cocos. Luați puțin ulei de cocos și frecați-l în palme, acesta este solid dar se va topi și va deveni lichid, apoi aplicați-l direct pe față și masați ușor.

În mod normal lăsați-l pe piele aproximativ o oră. Uleiul de cocos care nu a fost absorbit de piele îl veți îndepărta cu un prosop umed cu apă călduță, apoi ștergeți fața cu altul uscat. Procedând astfel, seară de seară, tenul dumneavoastră va deveni mult mai hidratat și implicit va arăta mai tânăr.

Pentru unghii și cuticule

Dacă aveți probleme cu cuticulele uscate folosiți, de asemenea, acest ulei de cocos. Masați bine unghiile și cuticulele cu acesta. Faceți asta zilnic timp de aproximativ o lună de zile. După această perioadă unghiile dumneavoastră vor deveni mai rezistente și veți scăpa de cuticulele uscate din jurul unghiilor.

Pentru a scăpa de celulită

Pentru a scăpa de celulită, uleiul de cocos este cel mai indicat. Amestecați o lingură de ulei cu o linguriță de miere, omogenizați bine, apoi se aplicați compoziția pe piele. Va acționa ca o mască pentru piele. Trebuie să o lăsați aproximativ jumătate de oră, apoi îndepărtați-o fie cu un prosop umed, fie la duș. Repetând zilnic timp de câteva săptămâni veți vedea și rezultatele.

Pentru mâini uscate

Dacă aveți probleme cu mâinile uscate sau crăpate, luați o cantitate considerabilă de ulei de cocos și masați bine mâinile, apoi puteți aplica niște mănuși din latex și lăsați ca uleiul să acționeze timp de aproximativ o oră. Astfel, mâinile vor fi hidratate și în plus veți scăpa de petele pigmentare de pe mâini, cauzate de soare sau apărute odată cu înaintarea în vârstă.

Pentru bărbierit

Uleiul de cocos poate fi folosit și pentru bărbierit. Aplicați-l pe zona unde doriți să îndepărtați părul nedorit, apoi bărbieriți. Pentru acest lucru puteți să-l amestecați și cu puțin săpun lichid.

Balsam pentru păr

Uleiul de cocos este foarte bun pentru păr. Aplicați-l direct pe păr și pe scalp și masați ușor. Lăsați-l pe păr să acționeze aproximativ două ore. Puteți să aplicați eventual o cască pentru cap. Apoi spălați părul cu șamponul pe care îl folosiți de obicei și clătiți cu apă călduță. După ce îl veți usca părul va arăta mult mai sănătos şi mătăsos.

Pentru rezultate mai bune folosiți-l cât mai des, vă va regenera părul și îl va face mult mai sănătos.

 

Sursa: e-buddism.com

 

Facebook Comments
You may also like
cauzele spirituale ale bolilor
Cauzele spirituale ale bolilor și suferințelor
Un remediu naturist recomandat în perioada premenopauzei
Hidroterapia şi ce boli puteți trata cu ajutorul acesteia
Ce boli puteți trata cu ajutorul apei
10 trucuri rapide pentru un păr îngrijit

Leave a Reply