Home > Diverse > Vitaminele pe care trebuie să le consumi zilnic pentru a te simți excelent

Vitaminele pe care trebuie să le consumi zilnic pentru a te simți excelent

///
Comments are Off
Vitaminele pe care trebuie să le consumi zilnic pentru a te simți excelent

Vitaminele și oligoelementelor au proprietăți antioxidante și luptă împotriva îmbătrânirii celulelor, ajutându-le să funcționeze corespunzător. Specialiștii recomandă o alimentație diversificată pentru a asigura în felul acesta aportul zilnic de vitamine necesar organismului, pentru o sănătate perfectă.

Vitamina A 

Aceasta se mai numește și vitamina „zâmbetelor drăguțe”. Se găsește în cantități mari în morcovi, dar și în celelalte legume și fructe colorate, întărește sistemul imunitar și combate oboseala.

Vitaminele B

Sunt cele care reglează întregul sistem nervos și se găsesc în cerealele integrale, pește și carne.

Vitamina C

Este vitamina care grăbește vindecarea în cazul oricărei leziuni, crește tonusul și combate stresul. Se găsește în mare cantitate în cătină și alte fructe de pădure. De asemenea, în pătrunjel și în ceaiul verde, în citrice, dar și în toate legumele și fructele proaspete.

Vitamina D

Este vitamina bunei dispoziții. Aceasta poate fi asimilată prin expunerea la soare, iar în sezonul rece, când nevoia organismului este mai mare, se poate asimila consumând germeni de grâu, pește și produse lactate.

Vitamina E

Această vitamină este un excelent antioxidant. Se întâlnește în uleiurile virgine, presate la rece. Vitamina E luptă împotriva uzurii țesuturilor și întărește sistemul imunitar.

Magneziul este un oligoelement cunoscut pentru proprietățile sale anti-stres. Când există un deficit de magneziu în organism, apar crampele și palpitațiile. Deci dacă aveți aceste simptome este posibil să fie din cauza lipsei de magneziu din organism. Fructele, legumele și cerealele integrale sunt bune furnizoare de magneziu.

Uleiurile virgine, cerealele integrale, fructele și legumele oferă, așadar, toată gama de vitamine și au virtuți antioxidante, protejând corpul de diversele agresiuni, printre care cel mai întâlnit în zilele noastre este stresul.

 

 

Facebook Comments
You may also like
banane
Bananele, sursă bogată de minerale. Ce se întâmplă în corpul tău, atunci când mănânci două banane pe zi