Home > Diverse > 5 sfaturi pentru liniștea sufletească

5 sfaturi pentru liniștea sufletească

///
Comments are Off
5 sfaturi pentru liniștea sufletească

Sfaturi pentru liniștea sufletească, ce te vor ajuta să fii împăcat cu tine. Lucruri de care trebuie să ții cont pentru mulșumirea de sine.

Sfaturi pentru liniștea sufletească

Conform marelui Nietzsche, pentru a avea o viață cât mai tihnită și pentru a obține liniștea sufletească „trebuie să ne iubim pe noi înșine cu o dragoste sănătoasă și binefăcătoare, pentru a putea să ne suportăm și să nu vagabondăm aiurea.

Citește și: Sfaturi profunde de viață, lăsate de Marin Preda

De asemenea, pentru a avea parte de fericire, care constă în liniștea sufletească, trebuie să ținem cont de unele reguli simple de viață, care depind în totalitate de fiecare individ în parte.

Iată câteva dintre acestea.

Nu trăi pentru alții, trăiește  pentru tine!

Dacă vrei să fii fericit, nu-ți organiza viața în funcție de lume. Persoanele care nu se iubesc pe sine caută mereu să fie aprobați de ceilalți și suferă atunci când sunt respinse. Pentru a trăi în armonie cu noi înșine trebuie să înțelegem că nu putem mulțumi pe toată lumea.

Citește și: Sfaturile lui Socrate, părintele flozofiei, pentru o viață echilibrată

Evită să faci comparații!

Compararea cu alte persoane este o adevărată sursă de nefericire. Cu siguranță alte persoane au calități și atribute care ție îți lipsesc, dar în același timp și tu ai calități și virtuți cărora altora le lipsesc. Evită să mai faci astfel de comparații, pentru că nimeni nu e perfect, dar cu siguranță fiecare are calitățile sale și nu uita că în viață există legea compensației și dacă îți lipsește o calitate, cu siguranță, ai altele care compensează.

Sfaturi pentru liniștea sufletească -Nu căuta perfecțiunea în oameni!

Nu există oameni perfecți, doar oameni care se apropie de tiparul impus de cerințele fiecăruia. Cu toții avem un tipar al persoanei la care visăm sau pe care ne-o dorim alături, dar asta nu înseamnă  că întotdeauna avem și norocul să găsim persoana perfectă. Nu căuta, așadar, perfecțiunea nici în tine nici în ceilalți, astfel riști să rămâi dezamăgit, deoarece perfecțiunea nu există.

Citește și: Sfaturi pentru a-ți cultiva încrederea în forțele proprii

Iartă-ți greșelile, dar învață din ele!

Să știi să-ți ierți greșelile este foarte important, deoarece acestea nu se pot schimba și nu rezolvi nimic dacă te frămânți, gândindu-te la ele, este un consum imens de energie care îți va afecta viața. În schimb, învață din greșeli și evită să le mai faci. Cu siguranță asta va duce la o îmbunătățire a vieții tale. Greșelile au rolul lor în viață, dar este foarte important să nu le repetăm.

Sfaturi pentru liniștea sufletească -Analizează-ți trecutul!

Analizează tot ce nu a mers bine în trecut și fă schimbări în direcția respectivă. Nu continua să faci lucrurile în același mod, altfel cu siguranță și rezultatele vor fi aceleași. Dacă vrei schimbări trebuie să acționezi diferit față de cum ai făcut până în prezent, doar acțiunea înseamnă evoluție.

 

Facebook Comments
You may also like
Cum să gestionezi relațiile cu persoanele toxice
Cum să gestionezi relațiile cu persoanele toxice
Iertarea, cum o primim și cum o dăruim?
Iertarea, cum o primim și cum o dăruim?
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Limbajul iubirii
Despre iubire într-un alt fel de limbaj ( II )