Home > Diverse > Alimente care conțin mai mult calciu decât laptele. Trebuie să le introduci in alimentația ta

Alimente care conțin mai mult calciu decât laptele. Trebuie să le introduci in alimentația ta

///
Comments are Off
Alimente care conțin mai mult calciu decât laptele. Trebuie să le introduci in alimentația ta

Alimente care conțin calciu? Sigur v-ați întrebat acest lucru la un moment dat. Toată lumea știe că laptele este bogat în calciu, iar acest element este indispensabil sănătății. Însă, calciul mai poate fi asimilat și din alte alimente. Află ce produse alimentare trebuie să consumi pentru asta.

Calciul, indispensabil sănătății

De mici, cu toții am auzit că tebuie să bem lapte pentru a avea oase și dinți puternici. Într-adevăr, laptele conține mult calciu, care este necesar pentru sănătate. Dar, multă lume, în special adulții, nu mai consumă acest produs. Cu toate acestea, calciul este indispensabil la orice vârstă.

Iată câteva alimente mult mai bogate în calciu decât laptele.

Semințele

Semințele sunt un superaliment. Ele oferă foarte multe beneficii nutriționale, printre care și calciul. Astfel, semințele de susan, chia sau mac sunt surse excelente de minerale. Doar trei linguri de semințe de chia, care ajung la 177 mg per lingură, au mai mult calciu decât un pahar cu lapte.

Semințele sunt, de asemenea, bogate în acizi grași Omega-3 și sunt foarte ușor de adăugat în dieta ta. Le-ai putea introduce în salate, cartofi prăjiți, piureuri, pe pâine prăjită sau chiar pe diverse gustări.

Alimente care conțin calciu- Sardinele

Una dintre cele mai bune surse de calciu sunt sardinele. O porție mică de sardine îți vor oferi 33% din necesarul zilnic de calciu. Cu atât mai bine dacă le consumi sub formă de conserve cu oase, deoarece de aici provine cea mai mare parte a calciului.

Nu toată lumea este un fan al sardinelor, dar puteți găsi câteva rețete delicioase în bucătăria mediteraneană, care folosește frecvent sardinele în diverse preparate. Încercați să adăugați sardine într-o salată de roșii cu castraveți, brânză feta și măsline.

Migdalele

Toate nucile sunt excelente pentru sănătate, dar migdalele sunt cea mai mare sursă de calciu dintre ele. De asemenea, ele mai conțin vitamine, proteine și fibre. Sunt recomandate să fie consumate în stare naturală, nu prăjite. Puteți păstra migdale prăjite pentru gustări sau le puteți adăuga în salate.

Verdețurile

Verdețurile sunt o sursă excelenta de calciu. Astfel, trebuie să consumi cât mai des spanac, varză, broccoli și alte verdețuri, în special cele de culoare verde închis. De regulă, cu cât frunza este mai închisă, cu atât conținutul de calciu este mai mare. Doar o cană de frunze verzi conține aproximativ 266 mg de calciu, ceea ce reprezintă aproximativ un sfert din necesarul zilnic de minerale. Le puteți consuma fie în stare crudă, fie în tocănițe sau supe.

Fasolea si mazărea

Fasolea este foarte benefică pentru sănătate. Este, de asemenea, hrănitoare și ajută la scăderea nivelului de colesterol. Ea mai conține o cantitate mare de proteine, fibre și mulți alți micronutrienți. Fasolea este bogata și în calciu. Doar o porție de fasole va îndeplini aproximativ un sfert din necesarul zilnic de mineral.

Alimente care conțin calciu- Portocalele

Portocalele sunt destul de renumite pentru că sunt surse excelente de vitamina C, dar știați că au și o cantitate consistenta de calciu? O cană de suc de portocale proaspăt stors conține aproximativ 72 mg de calciu. Deși, s-ar putea să nu fie la fel de mult ca un pahar de lapte, beneficiul suplimentar al vitaminei C îți va ajuta corpul să absoarbă mai bine calciul, împreună cu multe alte proprietăți nutriționale pe care le au aceste fructe.

Iaurtul

Iaurtul, care este un produs secundar al laptelui, este, de asemenea, o sursă excelentă de calciu. O cană de iaurt simplu are aproximativ o treime din necesarul zilnic de calciu. Iaurturile sunt, totodată, bogate în probiotice, care favorizează sănătatea intestinelor și a inimii și ajută la reducerea depresiei. Vă puteți bucura de un iaurt în care adăugați câteva fructe de pădure, nuci sau semințe pentru o doză suplimentară de nutrienți.

Quinoa

Quinoa este o specie de cereale integrale, foarte sănătoase. Semințele ei pot constitui o garnitură excelentă la o masă de bază. Sunt  bogate în proteine, ceea ce vă face să vă simțiți plini mai mult timp. Semințele de quinoa au, de asemenea, mulți aminoacizi esențiali, potasiu, zinc și, desigur, calciu. O cană de quinoa are aproximativ 100 mg de calciu. Quinoa o puteți servi cu carne și legume sau o puteți adăuga într-o salată.

Alimente care conțin calciu- Rubarba

Rubarba conține o cantitate foarte mare de calciu și, deși doar o parte din acesta este într-o formă digerabilă, chiar și 25% din acesta va ajunge să ofere corpului dvs. aproximativ 90 mg de calciu. Rubarba mai conține probiotice, care ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos.

Proteina ​​din zer

Laptele este compus din două proteine: cazeină şi zer. Proteina din zer se obţine prin separarea cazeinei din lapte. Zerul este un subprodus rezultat în urma fabricării brânzeturilor. După ce s-a filtrat şi purificat proteina produsă de zer, lichidul este transformat într-o pudră bogată în proteină de calitate şi lipsită de grăsime şi de lactoză.

Proteina din zer este derivată parțial din lapte și este una dintre cele mai bune surse de calciu și proteine. De asemenea, s-a dovedit că îmbunătățește nivelul zahărului din sânge și ajută la scăderea în greutate.

 

 

Facebook Comments
You may also like
Tonic sexual naturist, ideal pentru bărbați
Tonic sexual naturist, ideal pentru bărbați
Alimente care trebuie consumate în cazul anemiei