Alimente care întârzie îmbătrânirea și care joacă un rol important în menținerea sănătății pielii și nu numai. Iată care sunt acestea și de ce trebuie să le introduci în alimentația ta.
Alimente care întârzie îmbătrânirea
Alimentele și dieta joacă un rol important în viața noastră. Alimentația echilibrată și sănătoasă poate avea un rol vital pentru sănătate și ne poate ajuta să devenim, indiferent de vârstă, plini de vitalitate. De asemenea, să fim mai longevivi.
Citește și: Uleiul de cocos, 6 întrebuințări pe care le are în cosmetică
Iată opt dintre alimentele cu efect anti-îmbătrânire, care îți vor păstra pielea mult timp tânără, fermă și frumoasă, dacă le vei consuma în mod constant.
Fructele de pădure
Indiferent dacă preferați fragi, mure sau afine, o mână de fructe de pădure consumate zilnic sunt excelente pentru piele. Acestea sunt bogate în antioxidanți care întârzie și împiedică deteriorarea celulelor.
Citește și: Uleiul de măsline face minuni în cosmetică
De asemenea, ajută la reducerea inflamațiilor și a durerilor articulare și pot îmbunătăți abilitățile cognitive, prevenind apariția bolii Alzheimer și a demenței.
Avocado
Este un super aliment ce conține grăsimi benefice sănătății. Un singur fruct de avocado consumat pe zi poate reduce colesterolul și stimulează procesul de regenerare al pielii. Avocado asigură organismului sursa necesară de vitamina C, potasiu și antioxidanți, care mențin pielea tânără și sănătoasă.
Citricele
Sunt o sursă importantă de vitamina C și acid folic. Citricele ajută la scăderea nivelului de colesterol din organism și a acidului uric din sânge. Consumul regulat de citrice ajută la prevenirea apariției problemelor circulatorii și cardiace. Consumul de suc de lămâie dimineața va ajuta organismul să absoarbă toate substanțele nutritive și va detoxifica organismul.
Citește și: Cum să ai pielea fermă mai mult timp. 12 pași care încetinesc îmbătrânirea
Roșiile
Roșiile sunt adevărate pachete de nutrienți. Conțin vitamina A, C și acid folic. Substanța responsabilă pentru culoarea roșie a acestora se numește lycopen și este un antioxidant foarte puternic, chiar de 14 ori mai puternic decât resveratrolul ce se găsește în vinul roșu. Acest antioxidant aflat în roșii protejează pielea de radiațiile UV și previne apariția bolilor cardiovasculare și a celor ce au cauză infecțioasă.
Turmericul
Acest condiment a devenit din ce în ce mai popular, fiind extrem de benefic sănătății. Are proprietăți anti-cancerigene și antiinflamatorii şi este un condiment foarte apreciat. De asemenea, ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire și oferă organismului energie, crescând rezistența la stres.
Citește și: Cum să arați tânără chiar și după 50 de ani. Secretele femeilor japoneze
Morcovii
Morcovii sunt foarte buni pentru vedere, lucru deja știut de toată lumea, dar pe lângă asta ei au și alte beneficii pentru sănătate. Beta-carotenul din morcovi se transformă în vitamina A, ajutând retina și celelalte părți ale ochiului să funcționeze bine. Protejează pielea de efectele nocive ale ultravioletelor care duc la o îmbătrânire prematură a acesteia.
Usturoiul
Deși mirosul usturoiului, după consumul acestuia, nu este foarte plăcut, efectele sale asupra sănătății sunt extraordinare. Usturoiul are proprietăți anti-fungice și anti-bacteriene. Reglează colesterolul din organism, ajută circulația sangvină și poate reduce riscurile apariției cancerului. Acesta este, de asemenea, un super aliment anti-îmbătrânire.
Citește și: Lăptișor de matcă, un elixir al frumuseții
Alimente care întârzie îmbătrânirea – Ciocolata neagră
În final, unul dintre alimentele preferate de aproape toată lumea este ciocolata, însă cea recomandată este ciocolata neagră. Aceasta conține numeroși antioxidanți care ajută pielea și o protejează de radiațiile UV, luptând împotriva acestora și hidratând pielea.
Trebuie doar să alegeți produse de bună calitate și cu un conținut cât mai mare de cacao. De asemenea, ajută la stimularea memoriei și la concentrare. Se recomandă consumul ciocolatei negre în perioadele de solicitare psihică intensă, în special în perioadele când se susțin examene.
Articol tradus și adaptat de pe sursa: e-buddhism.com