Home > Diverse > Argila cosmetică, o minune pentru ten

Argila cosmetică, o minune pentru ten

///
Comments are Off
Argila cosmetică, o minune pentru ten

Argila cosmetică este folosită pentru a estompa ridurile, dar are multe alte beneficii atât pentru piele cât și pentru păr.

Ce este argila cosmetică

Argila a fost folosită de mii de ani pentru beneficiile sale aduse sănătății, dar și pentru înfrumusețare. În ultimii ani, o regăsim din ce în ce mai mult folosită ca argila cosmetică, rezolvând o serie de probleme de la nivelul tenului și scalpului. Dar poate fi folosită și pentru uz intern. În curele de detoxifiere și de slăbire sau pentru tulburări ale sistemului digestiv.

Citește și: Uleiul de cocos, 6 întrebuințări pe care le are în cosmetică

Este foarte important ca argila să îndeplinească o serie de condiții pentru a putea fi folosită cu succes atât în industria cosmetică, dar și pentru uzul intern. Argila este un produs natural care trebuie supus unor testări  microbiologice și radiologice, pentru a putea fi aplicată pe piele. Este foarte important să conțină atât minerale necesare pielii, precum zinc, magneziu sau siliciu, cât și oxizi de aluminiu, argint sau fier.

Este bogată în minerale

Are un conținut bogat de minerale, oxizi şi fitonutrienți. În funcție de conținulul pe care îl are şi de activitățile chimice naturale la care a fost supusă de-a lungul vremii este de diverse culori. Cele mai întrebuințate sunt: argilele de culoare gri şi albă (bogate în calciu şi oxizi de aluminiu), verde (conține fitonutrienți), roşie (bogată în oxizi de fier), albastră (are argint), maro sau galbenă. De asemenea, poate fi de mai multe tipuri în funcție de textură, de la fină până la abrazivă.

Citește și: Uleiul de măsline face minuni în cosmetică

Argila cosmetică poate fi folosită pentru diferite afecțiuni ale tenului. Aceasta păstrează tinerețea și elasticitatea pielii, o curăță de impurități și de sebum, îmbunătățește circulația și rezolvă problemele legate de acnee, ajută la eliminarea de toxine și are proprietăți de exfoliere, curățând-o de celule moarte.

Argila cosmetică albă

Despre argila cosmetică albă se spune că ar fi cea mai versatilă, potrivindu-se oricărui tip de ten. Curăță foarte bine tenul, eliberând porii de impurități și puncte negre, micșorându-i, are proprietăți antibacteriene și exfoliante și de regenerare a celulelor epidermei. Este foarte eficientă în lupta cu acneea prin folosirea ei regulată, sub formă de măști.

Argila cosmetică verde

Argila cosmetică verde are o compoziție ce o face compatibilă cu corpul uman, fiind bine primită de acesta. Are proprietăți anti-inflamatorii, analgezice și de stimulare a circulației sanguine de la nivelul pielii. Ajută la îndepărtarea celulele moarte. Are o acțiune tonică asupra pielii, o lasă proaspătă și revitalizată. Este foarte potrivită pentru tenurile grase, seboreice și predispuse la acnee. Are rrol antiseptic şi cicatrizant, reparând ţesutul afectat.

Citește și: Cum să ai pielea fermă mai mult timp. 12 pași care încetinesc îmbătrânirea

Folosită ca mască facială în tratarea acneei este foarte utilă dacă este amestecată cu unul din următoarele ingrediente, precum zeamă de lămâie sau de castravete, sevă de aloe ori mentă. Are o acțiune delicată asupra pielii, astfel putând fi folosită săptămânal, iar în cazul unor afecțiuni mai serioase se poate întrebuința și bisăptămânal.

Argila cosmetică roșie

Specialiștii afirmă că argila cosmetică roșie  contine peste 70 de minerale si are proprietăți antibacteriane, reducând acneea și vindecând inflamația pielii. Este un bun stimulator al circulației sanguine și limfatice. În cazul acneei de poate folosi de două ori pe săptămână.

Argila cosmetică poate fi achiziționată din magazinele de specialitate, în hipermarketuri sau farmacii, astfel se poate beneficia de proprietățile ei acasă. Pentru măștile faciale se amestecă o parte dintr-un plic cu alte ingrediente naturale, la îndemâna oricui, în funcție de tipul tenului fiecăruia. Se poate utiliza amestecată chiar cu puțină apă plată sau termală, până obținem o pastă omogenă.

Măștile cu argilă

Măștile se aplică, după o curățare în prealabil a tenului, pe obraji, nas, frunte, bărbie, gât și decolteu, evitându-se zona ochilor, buzelor și a sprâncenelor. Aplicarea se face printr-un strat subțire, care se lasă să acționeze circa 10-15 minute, pentru un ten normal, după care se clătește tenul cu apă călduță.

Citește și: Cum să arați tânără chiar și după 50 de ani. Secretele femeilor japoneze

Pentru un ten uscat argila se poate amesteca cu ulei de măsline, miere, iaurt sau lapte. Masca în acest caz nu se lasă mai mult de 5-7 minute, se îndepărtează până să se usuce. De asemenea, la fel se poate adăuga și în cazul tenurilor normale-uscate, și glicerină vegetală, piure de avocado, castravete, câteva picături de ulei de jojoba sau argan.

Citește și: Lăptișor de matcă, un elixir al frumuseții

Persoanele cu ten gras pot prepara mască cu suc de lămâie sau un albuş de ou. Cele predispuse la apariţia acneei pot adăuga suc de lămâie în amestec, 1-2 picături de ulei esenţial de lavandă sau de arbore de ceai. Pentru vindecarea rapidă a unui coș se poate amesteca un praf de argilă cu apă și un antibiotic. Compoziția obținută se pune seara direct pe locul respectiv și se lasă să se acționeze până dimineața.

 

Sursa foto: facelinecambodia.com

 

Facebook Comments
You may also like
Cum să scapi de punctele negre de pe nas. Metode la îndemâna oricui
Cum să scapi de punctele negre de pe nas. Metode la îndemâna oricui
Care metodă naturală este cea mai eficientă pentru iluminarea pielii?
Care metodă naturală este cea mai eficientă pentru iluminarea pielii?
păr hidratat și perfect întins
Cum să ai un păr hidratat și perfect întins. Masca cu keratină, preparată de femeile japoneze, din ingrediente naturale
Cremă anti-aging, făcută în casă din produse naturale. Reduce ridurile, petele pigmentare și închide porii dilatați
Cremă anti-aging, făcută în casă din produse naturale. Reduce ridurile, petele pigmentare și închide porii dilatați