Home > Diverse > Beneficiile alăptatului la sân. De ce este esențial în primele luni ale bebelușului

Beneficiile alăptatului la sân. De ce este esențial în primele luni ale bebelușului

///
Comments are Off
Beneficiile alăptatului la sân. De ce este esențial în primele luni ale bebelușului

Beneficiile alăptatului la sân sunt nenumărate pentru nou-născuți. Iată de ce este esențial alăptatul la sân, în primele luni de viață.

Beneficiile alăptatului la sân

De o bună perioadă de vreme pe tot cuprinsul globului s-a înregistrat o scădere a numărului de copii alăptați la sân. Lucru îngrijorător este în cazul în care mamele pot alăpta în mod natural, însă refuză acest lucru din diverse motive, deși alăptatul la sân implică o serie de beneficii.

Citește și: Cum să ai pielea fermă mai mult timp. 12 pași care încetinesc îmbătrânirea

  • Studiile arată că sugarii care au fost alăptați la sân au o imunitate mult mai ridicată față de o mulțime de agenți infecțioși.
  • Deși cantitatea de fier din laptele matern este destul de redusă el se găsește sub o formă care poate fi foarte ușor absorbită și digerată de sugar.
  • Laptele matern este steril și nu există riscul unor infecții intestinale. Pe când în cazul biberoanelor, dacă nu sunt bine sterilizate, pot produce afecțiuni digestive.

Citește și: Primul ajutor în caz de accident rutier. Ce trebuie să faci în astfel de situații

  • Din punct de vedere practic, alăptatul la sân duce la o economie de timp, fiindcă nu e nevoie de biberoane care trebuie spălate și sterilizate. Nu trebuie preparate diluții de lapte praf și de asemenea nu este o soluție costisitoare ca în cazul laptelui praf.
  • Alăptatul la sân este mult mai bine adaptat pentru satisfacerea instinctului de supt al sugarului. La sân el poate suge atâta timp cât simte nevoia. Probabil și din această cauză obiceiul suptului degetului este mai rar întâlnit la copiii hrăniți astfel.

Citește și: Cum puteți scăpa de depresie cu ajutorul sportului

  • Și pe lângă aceste beneficii se mai adaugă satisfacția mamei de a-și hrăni bebelușul, simțindu-l atât de aproape și în siguranță.

 

Sursa foto: pixabay.com

 

 

Facebook Comments
You may also like
plante pentru imunitate
Plante pentru imunitate. Ideale pentru un organism rezistent
Ghimbirul, elixirul imunitatii
Ghimbirul, elixirul imunității si un excelent afrodiziac
Efectele terapeutice ale mirodeniilor