Home > Diverse > Beneficiile consumului de apă

Beneficiile consumului de apă

///
Comments are Off
Beneficiile consumului de apă

Beneficiile consumului de apă sunt în mare parte cunoscute de toată lumea, deja se știe că ajută să avem o digestie sănătoasă, o piele hidratată și un tonus de invidiat. Ce alte beneficii mai are consumul de apă.

Beneficiile consumului de apă

Despre faptul că este vitală vieții și că trebuie consumată zilnic auzim și vedem tot timpul în mesajele canalelor media. Ideal ar fi să ne facem un obicei din a consuma apă regulat, nu să așteptăm ca senzația de sete să apară.

Citește și: Cafeaua, elixir pentru sănătate. Ce beneficii aduce consumul acesteia

Această senzație este un semn pe care organismul îl trimite când, deja, începe deshidratarea. Se știe că dacă te simți fără vlagă și deshidratat trebuie să consumi apă pentru a te revigora. Asta se întâmplă datorită plusului de energie obținut după consumul de apă. Care ajută la o oxigenare rapidă a organismului.

Este necesar să consumi apă atunci când faci efort, deoarece corpul devine mai rezistent, previne crampele musculare și ajută articulațiile. Pentru cei care vor să-și lucreze corpul, să-și contureze mușchii, să piardă din greutate și să aibă o formă fizică de invidiat, apa este cel mai bun prieten.

Citește și: Fructele uscate, super alimente pentru sănătate. De ce este recomandat să consumi nuci, fistic și migdale

Aceasta ajută la arderea caloriilor prin accelerarea metabolismului și prin senzația de sațietate pe care ți-o dă. Este indicat să bei un pahar de apă înainte de masă cu o jumătate de oră. Și contraindicat  consumul apei în timpul mesei, așa cum o spun specialiștii nutriționiști. Obiceiul de a bea un pahar de 250 ml de apă dimineața, imediat după ce te dai jos din pat, vine din Japonia. Și este unul extrem de sănătos, studiile arată că are efect terapeutic pentru anumite boli.

Beneficiile consumului de apă – Hidratarea

Apa are un mare aport în hidratarea pielii. Întotdeauna un ten deshidratat va avea de suferit, ridurile vor fi mai proeminente, iar pielea va avea un aspect uscat, bătrânicios, lipsit de fermitate și fără strălucire. Chiar dacă o să hidratăm pielea din exterior, este foarte important aportul adus de apă în interiorul organismului nostru. Pentru că îmbunătățeşte circulația sanguină periferică.

Citește și: Bea apă cu lămâie timp de șapte zile și vezi ce se întâmplă în corpul tău

Asta se poate observa la sportivii de performanță care practică sporturi în care deshidratarea în mod repetat face parte din viața lor, un exemplu bun ar fi cei care practică atletismul.

Când nu consumi atâta apă cât organismul are nevoie, specialiștii spun că te vei simți stresat din cauza faptului că și creierul uman, alături de corp, resimte această lipsă. Mai ales că țesutul creierului conține aproximativ 75% apă. La fel de important este consumul și pentru o  digestie bună a organizmului. Pentru că astfel acesta digeră și elimină elementele care nu sunt necesare organismului, ba din contră, sunt chiar nocive.

Citește și: Ce boli puteți trata cu ajutorul apei

Beneficii pentru sănătatea rinichilor

Consumul regulat al apei ajută la prevenirea pietrelor de la rinichi, datorită efectului apei de diluare a sărurilor și mineralelor responsabile pentru formarea formațiunilor din rinichi, recunoscute popular ca pietre la rinichi. Cu cât urina este mai descongestionată, cu atât scade riscul formării acestor pietre.

Citește și: Infecția rinichilor, patru remedii naturale pentru tratarea ei

De menționat, că tot de la specialiști în medicină știm că persoanele sănătoase nu trebuie să consume neapărat multă apă. Ideal este doar atât cât le cere organismul. Sunt boli în care în mod expres trebuie un consum mărit de apă. De exemplu, (2,5-3 l pe zi), cum a fi în cazul afecțiunilor de rinichi. Dar și în unele boli de inimă sau alte boli în care medicul curant recomandă.

Citește și: Află ce se întâmplă dacă pui un pahar cu apă sub pat

Este indicat să se regleze consumul de apă după nevoile zilnice ale fiecăruia, raportate atât la cerințele fiecărui organism, cât și la stimulii primiți de acesta din mediul exterior. Este de la sine înțeles că pe caniculă consumul de apă va fi mai mare decât în rest. Iar când depunem efort va crește în comparație cu cel din starea de repaus. Doar se știe că prin transpirație pierdem apă și organismul se deshidratează.

 

 

 

Facebook Comments
You may also like
Ten gras și acneic
Ten gras, remedii și sfaturi pentru a ține sub control excesul de sebum
Alimentul ideal pentru o digestie sănătoasă. Ce alte beneficii incredibile are
Alimentul ideal pentru o digestie sănătoasă. Ce alte beneficii incredibile are
Măştile cu efect de scrub te ajută să obții o piele de invidiat
Măşti cu efect de scrub, te ajută să obții o piele de invidiat
Creierul uman
Creierul uman. Curiozități despre acest fascinant organ