Home > Diverse > Beneficiile dușurilor reci asupra organismului

Beneficiile dușurilor reci asupra organismului

///
Comments are Off
Beneficiile dușurilor cu apă rece, asupra organismului

Beneficiile dușurilor reci asupra organismului sunt numeroase, deși, pentru unele persoane, acesta poate fi destul de neplăcut. Conform msn.com, un duș cu apă rece relaxează organismul, îmbunătățește aspectul pielii și ajută chiar la reducerea grăsimilor.

Beneficiile dușurile reci

Ajută la scăderea greutății

Dușurile reci activează grăsimea bună care generează căldură în corp, iar acest lucru ajută la arderea grăsimilor.

Crește imunitatea

Studiile au demosntrat că persoanele, care fac frecvent dușuri reci, dispun de un metabolism mai rapid și o creștere a numărului de globule albe din organism, ce ajută la combaterea bolilor.

Îmbunătățește circulația sangvină

O circulație sangvină bună ajută la îmbunătățirea sistemului cardiovasular. Așadar, un duș rece ajută la circulație, iar sângele ajunge mai repede la organe.

Drenează sistemul limfatic, printre beneficiile dușurilor reci

Dușurile reci stimulează activitatea sistemului limfatic, care ajută la eliminarea deșeurilor din celule, reducând astfel riscul infecțiilor.

citește și: Beneficiile postului. De ce este bine să postim

Întărește sistemul nervos

Un studiu a arătat că dușurile reci pot ajuta la dezvoltarea unui sistem nervos rezistent la stres, la reducea nivelului de acid uric și la stimularea glutationului în sânge, ceea ce duce la scăderea stresului.

Beneficiile dușurilor reci- Reduc depresia

Dușurile cu apă rece atenuează depresia, prin stimularea punctului din creier care este responsabil de eliberarea noradrenalinei, un produs chimic care joacă un rol în atenuarea depresiei.

citește și: Beneficiile consumului de pește. De ce trebuie să mănânci cât mai des pește

 Crește nivelul de testosteron

S-a demonstrat că o cantitate mică de căldură poate afecta AND-ul, ARN-ul și sinteza proteinelor din testicole, iar o cantitate mai mare de căldură duce la scăderea semnificativă a testosteronului, ceea ce a sugerat cercetătorilor că temperaturile reci ar putea inversa efectul, crescând nivelul testosteronului.

Beneficiile dușurilor reci- îmbunătățesc fertilitatea

Dușurile cu apă rece stimulează numărul de spermatozoizi, ceea ce duce la creșterea fertilității, iar cercetătorii susțin că efectul invers, cel al băilor calde ar acționa ca un contaceptiv pentru bărbați. În urma unui experiment, bărbații, care au făcut o jumătate de oră de baie fierbinte la interval de două zile timp de trei săptămâni, au devenit infertili timp de șase luni, scrie aceeași sursă.

citește și: Beneficiile consumului de ardei iute

Ajută la recuperarea musculară

Aceeași sursă scrie că, un studiu realizat în 2009 a arătat că o baie foarte rece, după un antrenament intens, îmbunătățește circulația și ajută la eliminarea acidului lactic, lucru care accelerează recuperarea musculară.

Îmbunătățesc aspectul pielii și al părului

Dușurile reci nu conferă doar sănătate organismului, dar îmbunătățesc și aspectul fizic. Apa rece reduce riscului de pierdere a uleiurilor naturale din piele și păr, potrivit dermatologului Jessica Krant, scrie msn.com. De asemenea, ajută la creșterea unui păr sănătos și consolidează aderența la nivelul scalpului.

citește și: Piersicile și beneficiile lor uimitoare pentru sănătate

Beneficiile dușurilor reci- asigură un somn liniștit

Un duș rece, timp de 10 minute, conferă un somn liniștit, potrivit cărții The Four Hour Body, unde scrie că dușul cu apă foarte rece va acționa ca un tranchilizat asupra organismului.

 

 

Facebook Comments
You may also like
ceapa beneficii
Ceapa, beneficii nebănuite. Motive care te vor face să o consumi mai des
Cum să ai piele fermă
Cum să ai pielea fermă mai mult timp. 12 pași care încetinesc îmbătrânirea
respirație urât mirositoare
Respirația urât mirositoare. Care pot fi cauzele acestei probleme
banane
Bananele, sursă bogată de minerale. Ce se întâmplă în corpul tău, atunci când mănânci două banane pe zi